افراد سالم 3 برابر بیماران سرطانی به کرونا مبتلا می شوند
به گزارش جعبه مهر، رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه افراد سالم سه برابر بیشتر از بیمارانی سرطانی به کرونا مبتلا می شوند، گفت: این بیماران پروتکل های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت می نمایند و به همین علت کمتر از افراد عادی به این بیماری مبتلا می شوند.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، علی قنبری مطلق اضافه کرد: مطالعات اجرا شده روی 150 نفر از بیماران مبتلا به سرطان و هزار نفر از افراد سالم نشان می دهد که اندازه مثبت شدن کرونا در این بیماران کمتر از افرادی عادی است و در واقع افراد سالم سه برابر بیشتر مبتلا به کرونا می شوند.
وی گفت: نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیماران مبتلا به سرطان مراقبت های بیشتری از خود برای عدم ابتلا به کرونا می نمایند و در واقع پروتکل های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت می نمایند، در عین حال بیماران مبتلا به سرطان وقتی به بیماری کرونا دچار می شوند احتمال مرگ و میر آن ها دو برابر است.
قنبری ادامه داد: در دوران کرونایی، مراجعات غیرضروری بیماران سرطانی به مراکز درمانی کاهش یافته و با برنامه ریزی ها و هماهنگی های اجرا شده در نظام شبکه بهداشتی و خدمات درمانی کشور، بسیاری از آن ها بصورت آنلاین و بدون مراجعه به مراکز درمانی ویزیت می شوند البته بیمارانی که جراحی یا شیمی درمانی دارند، فرایند درمان آن ها قطع نشده و حضوری است.
وی توضیح داد: بعلاوه کارشناسان سامانه 4030 را آموزش دادیم تا به سووالات و نحوه درمان این بیماران پاسخ دهند تا از اندازه مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی و عدم ابتلای آن ها به کرونا کاسته گردد و این عمل موثر بوده است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، سرطان دومین دلیل مرگ و میر در جهان است که در سال 2015 باعث 8.7 میلیون مرگ شده است. بر اساس پیش بینی سازمان بهداشت جهانی، شیوع سرطان در کشور های پیشرفته تا سال 2025، 45 درصد افزایش خواهد یافت.
در ایران پس از حوادث ترافیکی و بیماری های قلبی و عروقی، سرطان به اسم سومین دلیل مرگ شناخته می گردد و بر اساس نتایج مطالعه جهانی بار سرطان در 195 کشور جهان در سال 2016، 54 هزار ایرانی بر اثر سرطان فوت نموده اند که این اندازه مرگ، 14.9 درصد از کل مرگ ها (360 هزار مرگ) در این سال را شامل شده است.
نرخ بروز سرطان در ایران 149.74 در هر 100 هزار نفر است، میانه بروز سالانه سرطان در جهان (بدون در نظر دریافت سرطان پوست) بر اساس گزارش مرجع جهانی ثبت سرطان در پنج قاره جهان، 182 در هر 100 هزار نفر و حاکی از نرخ بسیار پایین تر بروز سرطان در ایران در مقایسه با میانه جهانست.
افزایش فاکتور های خطر سرطان، رشد جمعیت و پیری جمعیت در افزایش موارد بروز سرطان در کشور های در حال توسعه (شامل 82 درصد جمعیت جهان)، به دلیل افزایش آمار کلی سرطان در ایران است.
بر اساس آمار رسمی کشور ها ویروس کرونا تا به امروز بیش از 146 میلیون نفر را در جهان به طور قطعی مبتلا نموده و بیش از سه میلیون نفر هم بر اثر بیماری کووید 19 جان خود را از دست داده اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی به وسیله دهان، بینی و چشم منتقل می گردد. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مسائل گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس هم دچار بیماری خفیف می شوند.
آمار ها نشان می دهد تا به امروز بیش از یک میلیارد و 874 میلیون دوز واکسن کرونا در نقاط مختلف جهان تزریق شده (بطور میانه 24 دوز برای هر 100 نفر) و همچنان شکاف عظیمی میان کشور های دارا و ندار در این زمینه وجود دارد.
در ایران هم تا به امروز بیش از سه میلیون نفر دستکم یک دوز واکسن را دریافت نموده اند.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور (اسفند 98) تا کنون 83 هزار و 845 نفر از هموطنان جان باختند.
منبع: جام جم آنلاینnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
جعبه مهر: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای جعبه مهر