نقش مشخص کننده وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت در خرید راهبردی خدمات
به گزارش جعبه مهر، عضو هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت گفت: انجام خرید راهبردی خدمات سلامت توسط سازمان بیمه گر بعد از معین بسته و احتیاج جامعه توسط تولیت یعنی وزارت بهداشت اتفاق می افتد.

به گزارش خبرنگاران، دکتر علی حسن زاده درباره خرید راهبری خدمات سلامت گفت: در جریان خرید منابع جمع آوری گردیده صرف خرید خدمات می گردد. این کار به دو شکل خرید منفعل و راهبردی انجام می گردد. در خرید منفعل، بودجه پیش بینی گردیده و مشخص به پرداخت صورت حساب ها اختصاص پیدا می نماید، اما در خرید راهبردی، بیمه وارد فرآیند خرید می گردد و آنالیز می نماید که چه خدمتی را از چه کسی و با چه قیمتی بخرد و چطور پرداخت کند.
وی با بیان این که خرید راهبردی باید منجر به افزایش پاسخ گویی سیستم و تناسب مالی گردد، اضافه کرد: در خرید راهبردی سه چالش اساسی وجود دارد. اول این که چه خدماتی باید خرید گردد و چه کسی باید در خرید مداخله کند. نکته دیگر این که از چه کسی و چگونه خرید گردد که قیمت و نحوه پرداخت و رسیدگی نیز در این موضوع اهمیت دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، حسن زاده ادامه داد: در تمام دنیا در خرید مداخلات درمانی دو بحث متولی و خریدار مطرح است که در ایران متولی وزارت بهداشت و خریدار خدمت سازمان بیمه سلامت است. در نتیجه تولیت سیستم یک بحث جداگانه است و حتی سازمان دنیای بهداشت نیز می گوید که تولیت سلامت باید احتیاجها و اهداف سیستم را مشخص کند تا نحوه خرید خدمات مشخص گردیده و سپس خریدار وارد فرآیند گردد. بنابراین انجام خرید راهبردی خدمات سلامت توسط سازمان بیمه گر بعد از مشخص بسته و احتیاج جامعه توسط تولیت یعنی وزارت بهداشت اتفاق می افتد.
عضو هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت اظهار کرد: خریدار خدمت در خرید راهبردی می تواند با ارائه نمایندگان خدمات سلامت درباره حجم، کیفیت، تعداد و غیره مذاکره کند. وی با تاکید بر این که استقرار مکانیزم های قرارداد و بودجه بندی و پرداخت در فرایند خرید راهبردی خدمات مشخص می گردد، گفت: در دنیا بحث کمیسیون و هیئت خرید نیز مطرح است که عمدتا در نظام خدمات ملی سلامت مشابه انگلیس و در بازار داخلی اتفاق می افتد. این هیئت خرید وارد مذاکره می گردد و پس از احتیاج سنجی، طراحی، برنامه ریزی آنالیز می نماید که چه خدماتی را با چه قیمتی و از چه کسی خریداری نمایند و نهایتا این فرایند را پایش و نظارت می نماید و در واقع به عنوان خریدار مطلع عمل می نماید.
منبع: خبرگزاری ایسنابانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما