ساخت یک برج در کنار محوطه تاریخی چرمنه

به گزارش جعبه مهر، برج چرمنه یکی از برج های در حال بازسازی با هدف گردشگری در شهر سمنان است که در کنار محوطه تاریخی قدمت دار دژ چرمنه قرار گرفته و تا سال 98 افتتاح خواهد شد.

ساخت یک برج در کنار محوطه تاریخی چرمنه

برج چرمنه یک مجتمع شیشه ای است که با هدف گردشگری ساخته شد، اما چون در حریم یکی از محوطه های تاریخی بسیار کهن سمنان قرار داشت، طی سال ها نتوانست به خاتمه برسد.

سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری گفت:

مجتمع برج چرمنه به علت مسائلی که داشت، سالها نیمه کاره رها شده و سبب ایجاد جلوه نامناسبی در شهر شده بود. به همین علت پس از برطرف مسائل و موانع موجود، عملیات بازسازی آن شروع شد. وی به عملیات جمع آوری شیشه ها و ادامه نماسازی برج اشاره نمود و با اذعان به مشارکت بخش خصوصی در ساخت برج، خبر از افتتاح آن در سال 98 داد.

ذولفقاری هدف از ساخت مجتمع را استفاده فرهنگی و گردشگری از مجتمع دانست و گفت:

بنا داریم در بالای مجتمع، برای رصد ستارگان فضایی را مهیا کنیم تا شهروندان و گردشگران از آن بهره مند شوند. این مجتمع در 5 طبقه به متراژ 2000 متر بنا و 1400 متر نماسازی، احداث می گردد.

نکته مهمی که وجود دارد، این است که برج یا مجتمع چرمنه در کنار یک محوطه تاریخی بسیار قدمت دار ساخته شده است. با وجود این که در طراحی برج از طرح هایی با پیش زمینه پیش تاریخی و سنتی نیز استفاده شده است تا با محوطه تاریخی کنار آن هم خوانی داشته باشد، اما این برج سال ها ااست یکی از پر حرف و حدیث ترین پروژه ها بوده است.

قرار گرفتن این مجتمع، در کنار دژ تاریخی چرمنه در سمنان، که عمدتا مردم بومی منطقه آن را، چال خندق نیز می گویند سبب نارضایتی دوست داران میراث فرهنگی و آثار تاریخی شده است. در شاهنامه نام دژ چرمنه چندین بار تکرار شده است و مردم منطقه بر این عقیده اند که دژ تاریخی چرمنه یا چال خندق همان اثر باستانی است که فردوسی در شاهنامه از آن یاد نموده است.

علاقه مندان به آثار تاریخی در سمنان، چند سالی است که خواهان انتقال برج از این محوطه تاریخی هستند. آن ها برای رسیدن به هدف خود از شهرداری تقاضا کردند، برج شیشه ای چرمنه را که سازه ای فلزی و ناهمگون بود، از حریم محوطه تاریخی دژ چرمنه انتقال دهند تا این تپه باستانی در معرض دید عموم مردم قرار گیرد. این گروه، بعلاوه خواهان کار کاووش در این محوطه تاریخی برای روشن شدن زوایای تاریک این محوطه تاریخی هستند.

با اعتراض هایی که در این زمینه به وسیله علاقه مندان به آثار تاریخی و میراث فرهنگی صورت گرفت، شهردار سمنان قول مساعد داد که تابلوی معرفی و انتقال برج شیشه ای را در محل نصب کند.

پیش از این محمد جهانشاهی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از صدور مجوز کاوش در تپه باستانی دژ چرمنه سمنان با پیگیری های صورت گرفته خبر داده و گفته بود:

اعتبار کاوش هم اخذ شده و کار کاوش در این تپه باستانی به زودی شروع می گردد.

بر اساس کاوش هایی که در سال های اخیر در محوطه تاریخی چرمنه یا چال خندق انجام شد، ابزاری سنگی در این منطقه یافت شد که به گفته کارشناسان مربوط، قدمت بسیار زیادی داشته و مربوط به دوره پیش از پارینه سنگی بودند. سبب نامیدن چال خندق به این محوطه تاریخی به احتمال بسیار مربوط به دوره اسلامی و به علت خفر خندق در این محوطه تاریخی بوده است.

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 فروردین 1401 بروزرسانی: 23 فروردین 1401 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 11101

به "ساخت یک برج در کنار محوطه تاریخی چرمنه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت یک برج در کنار محوطه تاریخی چرمنه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید