کشف 20 قمر جدید دور زحل، قمرهای زحل از مشتری بیشتر شد
به گزارش جعبه مهر، به گزارش خبرنگاران به نقل از پرس اسوسیشن، به تازگی 20 قمر جدید دور زحل کشف شده است. به این ترتیب 82 قمر دور این سیاره مدار می زنند.
با احتساب کشف جدید، تعداد قمرهای زحل از مشتری (با 79 قمر) بیشتر است. اسکات شپارد از موسسه علوم کارنگیدر این باره می گوید: کشف اینکه در حقیقت زحل سیاره ای با بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی است، برایمان بسیار جالب بود.
البته همچنان رکورد بزرگترین قمر یک سیاره در منظومه شمسی به مشتری تعلق دارد. قمر Ganymede که دور مشتری مدار می زند، تقریبا به اندازه نصف زمین است. این درحالی است که قطر 20 قمر تازه کشف شده زحل حدود 3 مایل است.
شپارد و همکارانش طی تابستان سال جاری با استفاده از تلسکوپی در هاوایی 20 قمر جدید اطراف زحل را رصد کردند. به گفته این ستاره شناس علاوه بر آنها احتمالا حدود 100 قمر دیگر نیز دور زحل مدار می زنند که هنوز کشف نشده اند.
برای رصد قمرهای کوچکتر به تلسکوپ هایی قدرتمندتر احتیاج است. به گفته شپارد رصد قمرهای کوچک اطراف زحل سخت تر از مشتری است. زیرا زحل در فاصله دورتری قرار گرفته است.
این قمرهای کوچک در نتیجه خرد شدن یک قمر بزرگ بلافاصله پس از تشکیل زحل به وجود آمده اند.
منبع: خبرگزاری مهرمسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری