توسل به هنجار (Appeal to Normality) ، مغلطه به زبان آدمیزاد (43)
به گزارش جعبه مهر، تعریف:مغلطه توسل به هنجار موقعی پیش می آید که گوینده سعی کند با استفاده از هنجارهای اجتماعی خوب یا بد بودن چیزها را معین کند. پیش فرض کسی که مرتکب این مغلطه می گردد این است که هنجارهای اجتماعی خوب یا بد بودن چیزها را معین می نماید. این ایده مغلطه آمیز است، چون هنجارهای اجتماعی با هنجارهایی که در طبیعت یافت می شوند یا با هنجارهایی که کاربردهای کمال مطلوب یک سیستم به شمار می آیند فرق دارند. کسانی که مرتکب این مغلطه می شوند علناً به زبان نمی آورند که فلان هنجار خوب است، اما این پیش فرض به صورت تلویحی در استدلال شان منتقل می گردد.

معادل انگلیسی: Appeal to Normality
الگوی منطقی:
X رفتار عادی به شمار می آید.
بنابراین X رفتار خوب است.
X رفتار عادی به شمار می آید.
بنابراین باید راه X (یا راه هنجار) را در پیش بگیریم.
مثال 1:
من فقط یکم اضافه وزن دارم. توی آمریکا اضافه وزن داشتن عادیه.
شرح: حق با گوینده است. اضافه وزن داشتن در آمریکا عادی است. ولی طبق هیچ معیاری این چیز خوبی نیست. ورزشکاران و کسانی که حفظ سلامتی و تندرستی شان را سرلوحه زندگی شان قرار می دهند اشخاصی عادی به حساب نمی آیند، ولی بی توجهی افراطی به سلامتی و تندرستی مغلطه آمیز است.
مثال 2:
چرا تیم می خواد بشینه خونه کسب وکار اینترنتی راه بندازه؟ چرا نمی ره یه شغل واقعی پیدا کنه؟
شرح: وقتی پای کار در میان باشد، تیم مثل آدم های دیگر نیست. او جزو اقلیتی است که کارشان رویاپردازی و کوشش برای به واقعیت رساندن آن است. شاید تیم پیروز گردد، شاید هم نگردد. ولی بدون تیم و امثال او، آدم های معمولی نمی توانند شغل واقعی پیدا نمایند.
استثنا: در مواقعی خاص، ممکن است رفتار عجیب و ناهنجار مشکل زا باشد. در مواقعی خاص، حتی انحراف ناچیز از هنجار هم می تواند نتایجی منفی به دنبال داشته باشد.
استثنای دیگر در مواقعی پیش می آید که از هنجار به عنوان راهی برای خنثی کردن رفتار منفی اجتماعی استفاده می گردد. مثلاً ممکن است یک مادر به فرزند شیطانش در جلسه اولیاءمدرسه بگوید مثل آدم رفتار کند. در این موقعیت پیش فرض مادر این نیست که مثل آدم رفتار کردن رفتار ایده آل است. منظور او این است که مثل آدم رفتار کردن صورت مقطعی و لحظه ای بهتر از رفتار قبلی است.
هدایت: در بیشتر اوقات، عادی بودن یا معمولی بودن عامل افتخار نیست. این شاید لزوماً چیز بدی نباشد، ولی استدلال قوی ای برای ترویج دادن چیزی نیست.
منابع:
این مغلطه را خود بو بنت ابداع نموده است.
ترجمه ای از:
Logically Fallacious
منبع: دیجیکالا مگبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما