عابدینی: اگر قرار است نیمه نهایی برای ما رؤیا باشد، چرا کی روش را آورده ایم؟، بعید است پرسپولیس و استقلال تا عید واگذار شوند
به گزارش جعبه مهر، امیر عابدینی، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال گفت: اگر رؤیا و بستر فوتبال ما، صعود به نیمه نهایی جام ملت های آسیاست، کی روش را می خواهیم چه کنیم؟
به گزارش خبرنگاران ، امیر عابدینی در گفت وگو با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران درباره واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پیش از شروع سال 97 گفت: اگر زمانی مشخص نکنیم، بهتر می توانیم صحبت کنیم. شرایطی که در دولت روحانی می بینیم، شرایطی نیست که امروز به این کار مهم بپردازند و تا فروردین به نتیجه برسند. در سازمان خصوصی سازی، 9 کارشناس هستند که برای قیمت گذاری دو باشگاه، ساعت ها جلسه می گذارند. بعید می دانم واگذاری استقلال و پرسپولیس تا نوروز اتفاق بیفتد. این از کارهای نادری است که نمی توان به زودی انجام داد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سرخابی های پایتخت در سال 98 خصوصی می شوند یا خیر، گفت: اگر در سال 94 مصوبه دولت شکل نمی گرفت، شاید اقدامات پورِی حسینی (رئیس سازمان خصوصی سازی) به نتیجه می رسید و استقلال و پرسپولیس اکنون خصوصی بودند. وقتی ابعاد کار را نگاه کنیم، سوالات مختلفی مطرح می گردد. آیا با خصوصی شدن دو باشگاه، سرخابی ها برای بخش خصوصی سودآور است یا خیر؟ اگر نمودار رشد و نزول دو باشگاه را بین سال های 72 تا 97 آنالیز کنیم، می بینیم استقلال و پرسپولیس دستخوش حوادث مختلف شده اند، اما هیچگاه به پرتگاه نرسیده اند. دلیل این موضوع، بار معنوی مهم پشت باشگاه است. متأسفانه دولت محترم هیچ وقت به این بار و برند بها نمی دهد.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال ادامه داد: دولت در هنگام واگذاری، نگاه می نماید که نخبگان از ابعاد فنی چگونه روی دو باشگاه قیمت می گذارند. آنجا نمی گوییم دو باشگاه متعلق به مردم است و می گوییم دولت صاحبان باشگاه ها هستند، اما دولت اصلاً در برند معنوی نقش ندارد. کسانی را که نقش دارند باید آیتم بندی کنیم. باید سراغ کسانی برویم که زجر استقلال و پرسپولیس را کشیدند و آن را با چنگ و دندان حفظ کردند. بعد از پیشکسوتان، مردم در اولویت بعدی هستند. نخبه پروری متعلق به مردم است که با تشویق خود، بازیکنان را رشد دادند از فوتبال حفاظت کردند. در زمان واگذاری دو باشگاه، این برند را نمی بینیم و قیمت وحشتناکی روی دو باشگاه می گذاریم.
عابدینی با بیان اینکه دولت باید قیمت برند معنوی دو باشگاه را متعلق به مردم بداند و صاحبان کسوت را وارد کند، گفت: می توانیم استقلال و پرسپولیس را به سه شکل واگذار کنیم. یا آنها را نیمه دولتی کنیم، یا اینکه دو باشگاه کاملاً خصوصی یا کاملاً تعاونی شوند. مفهوم واگذاری این بود که تصدی گری دولت کم گردد. قانونگذار حواشی را دخیل ننموده و گفته کار را به مردم واگذار کنیم.
هر دولتی به واگذاری استقلال و پرسپولیس رسیده، دست روی آن گذاشته و این موضوع را لغو نموده است. وی با بیان این جمله توضیح داد: ما در صنعت به سادگی واگذار می کنیم. چگونه در آموزش پرورش، بخش خصوصی را وارد می کنیم و بخش عمده کار را به این بخش می سپاریم. آیا فرهنگ، دانش و ساختار فکر اهمیتی ندارد؟ فقط در ورزش و فوتبال اینقدر دغدغه داریم؟ باید این نگرانی را کنار بگذاریم و کار را به مردم واگذار کنیم. در این صورت می توانیم مطمئن باشیم مردم درست قدم برمی دارند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال با بیان اینکه باید به خریداران دو باشگاه فرصت و امکانات داده گردد، گفت: نباید از دادن تسهیلات به بخش خصوصی دریغ کنیم، اما آن را به صاحب حق بدهیم. باید کنترل کنیم که خریداران باشگاه ها، تسهیلات را در جای خود هزینه نمایند و پاسخگو باشند. نباید خریداران را رها نکنیم تا خارج از برنامه ارائه شده و هر گونه که خواستند، عمل نمایند. اگر اراده باشد، بخش خصوصی موفق قدم برداشته و این بار سنگین را از دوش دولت برمی دارد.
عابدینی درخصوص اینکه دولت تمایلی به دخالت دادن بخش خصوصی در اداره کشور ندارد، گفت: در پژوهش های مجلس و وزارت تعاون کارهای خوبی را شروع کردند که باید به هم وصل گردد. در دولت اصلاحات کار بسیار ظریف و دقیقی شروع شد که باید آنها را جمع آوری کنیم و خروجی کار به درد دولت و دو باشگاه می خورد. در باشگاه پرسپولیس، 17 مدیر از سال 80 تا 97 عوض کردید. این یعنی نمی توانیم ثبات مدیریت را در دولت تعریف کنیم و نمی توانیم بضاعت مدیریت را کلان کنیم. چگونه روی رده های پایه به عنوان سرمایه فکر کردیم؟
وی اضافه نمود: آیا با این طرفداران، بستری عمومی ایجاد کردیم که همه بدانند استقلال و پرسپولیس می توانند به سمت استعدادها بروند؟ برخی اوقات اتفاقات ناهنجاری می افتد و جوانان کشورمان را به اروپا می برند و رها می نمایند. چون باشگاه های صاحب نام نمی توانند این کار را انجام دهند. به خاطر عدم ثبات مدیریت پاسخگو، نمی توانیم اجازه دهیم یک مدیر پرسپولیسی در باشگاه استقلال و یک استقلالی در پرسپولیس منصوب کنیم. حتی یک شاهینی نمی تواند در پرسپولیس موفق باشد. چون علاقه اش تغییر می نماید و هویتش بر اساس پرسپولیسی بودن نیست. بخش خصوصی می تواند بی رودربایستی و بر اساس شایسته سالاری کار کند. چون برای پولش دلسوزی می نماید و دوست دارد سرمایه اش حفظ گردد. همچنین به اپراتورها و فدراسیون فوتبال باج نمی دهد.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که آیا بخش خصوصی می تواند از پس اداره دو باشگاه بربیاید یا خیر، توضیح داد: اگر همانگونه که در بخش خصوصی مو را از ماست بیرون می کشیم در بخش دولتی هم عمل می کردیم، بخش دولتی تعطیل می شد. استقلال و پرسپولیس با روند چند سال گذشته اگر دست بخش خصوصی بود، بر اساس نظام قانونمند باید منحل می شدند. چرا از دو باشگاه حفظ شد؟ چون زیرمجموعه دولت بودند. ما پرونده سازی کردیم، مدارکی ساختیم و به فیفا دادیم که اصالت نداشت. این اقدامات برای حفاظت از استقلال و پرسپولیس بود. دولت امانتدار مردم شده بود و باید پاسخگوی آنها هم می شد. دولت نتوانست بستر را شفاف و بستر مدیریتی اعمال کند تا پاسخگوی نهادهای دولتی و بین المللی باشد.
عابدینی درباره اظهارات کی روش که گفته بود صعود تیم ملی ایران به نیمه نهایی جام ملت های آسیا یک رویاست، گفت: نمی توانم بگویم چه به روز مدیریت کلان فوتبال در تیم های ملی می آید، اما می دانم با ما بازی می گردد. صداقت از بین رفته است. آیا ما کاری می کنیم اگر در آسیا چهارم شویم، مردم جشن بگیرند؟ آیا توقع و بستر فوتبال ما این است؟ لژیونرهای ما اینقدر می توانند در بستر فوتبال آسیا حرف بزنند؟ اگر اینگونه است، کی روش را می خواهیم چه کنیم؟ آیا با قلعه نویی به اینجا نمی رسیم؟ اگر مربی جوان ایرانی برای تیم ملی بیاوریم و آدم بزرگی چون مهاجرانی را در رأس و به عنوان سرتیم کمیته فنی داشته باشیم که این بخش را راهنمایی کند، بهتر نتیجه می گیریم. هم بومی می شویم، هم فرهنگ ما از بین نمی رود و هم توقع دوستان بالا نمی رود و انتظار ندارند ما حوله بگیریم و عرق شان را خشک کنیم!
وی با بیان اینکه ما فرهنگی غنی داریم، اما مدیریت بلد نیستیم، گفت: آغوش ما باز است تا کسی بیاید و خدمت کند، اما چرا آدم می آوریم و او را حاکم می کنیم؟ اول با تبلیغات کذب حاکم بر قلب ها می کنیم، و بعد از کرسی پایین نمی آوریم. او (کی روش) هر که را بخواهد تخریب می نماید و به خوبی حفاظت می گردد. دوستان بزرگ کشور ما هم کنار این افراد عکس می گیرند و به این عکس افتخار می نمایند. ما دلسوخته های مملکت هستیم و معتقدیم حق مردم این نیست. امیدوارم فدراسیون فوتبال یاد بگیرد کی روش را چگونه مدیریت کند.
منبع: خبرگزاری تسنیمبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما