قوانین طلاق در دوران عقد

به گزارش جعبه مهر، اختلاف زن و شوهر ممکن است در دوران عقد و قبل از رفتن زیر یک سقف و آغاز رابطه زناشویی ایجاد گردد و در نهایت منجر به طلاق گردد.

قوانین طلاق در دوران عقد

درخواست طلاق در دوران عقد یکی از موضوعات و معضلات خانواده ها است که بخشی مهمی از پرونده های دادگاه خانواده را به خود اختصاص داده است. در واقع طلاق در دوران عقد که شیرین ترین دوره زندگی مشترک محسوب می گردد، زنگ خطری است برای جامعه که باید مورد آنالیز و تحلیل قرار بگیرد. در خبرنگاران موضوع طلاق در دوران عقد آنالیز شده است.

طلاق در دوران عقد

گاهی طلاق در دوران عقد علل و عوامل متعددی دارد، که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

  1. گاهی زن یا مرد به دلیل مسائل مالی تصمیم به جدایی می گیرند.
  2. بعضی از افراد پس از عقد رفتارهایی را بروز می دهند که ناقض ادعاهای پیش از عقد است.
  3. بعضی از زوج ها دیگر اشتیاق روز اول خود را ندارند و این مسئله باعث می گردد که متوجه عیب هایی از طرف مقابلشان بشوند که تا پیش آن نمی دیدند.
  4. تعویق زمان عروسی و طولانی شدن دوران عقد یکی از عوامل افزایش اختلاف ها است.
  5. وقوع ازدواج های زود هنگامی که بدون شناخت کافی و در کمترین مدت زمان آشنایی صورت می گیرد.

طلاق توافقی در دوران عقد

گاهی زن و مرد در مورد طلاق به یک نتیجه واحد می رسند و تصمیم به جدایی می گیرند. به این گونه جدایی ها در اصطلاح حقوقی طلاق توافقی گفته می گردد، که ممکن است در دوران عقد یا بعد از آغاز زندگی مشترک اتفاق بیافتد. طلاق توافقی دارای مزایایی است که در زیر به آن ها اشاره شده است.

  1. عدم تشکیل پرونده های متعدد در دادگاه
  2. جلوگیری از رجوع مکرر زوج ها به محل دادگاه
  3. دخالت و همکاری زن و شوهر در طلاق توافقی و صدور گواهی عدم امکان سازش
  4. گواهی و مجوز اجرای طلاق توافقی در زمان کوتاهی صادر می گردد.
  5. درگیری کمتر و کاهش تنش بین خانواده های زوج ها

درخواست طلاق از طرف زن در دوران عقد

اختلاف زن و شوهر ممکن است در دوران عقد و قبل از رفتن زیر یک سقف و آغاز رابطه زناشویی ایجاد گردد و در نهایت منجر به طلاق گردد. در این دوران اغلب زوج ها به طور توافقی از یکدیگر جدا می شوند، اما گاهی یکی از طرف ها تمایلی به طلاق و جدایی ندارد و طرف دیگر خواستار طلاق است. در این گونه موارد اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد لازم است که یکی از شرایط دوازده گانه ضمن عقد که شروط ضمن عقد نامیده می گردد را اثبات کند. مانند عسر و حرج که از مواردی است که در عقدنامه ذکر شده است و از جمله شروطی است که برای زن حق طلاق ایجاد می نماید.

مطالب پیشنهادی : برای کسب اطلاعات بیشتری درباره شروط ضمن عقد به مقاله شروط 12 گانه ضمن عقد ازدواج که لازم است بدانید مراجعه فرمایید.

مهریه دختر باکره در دوران عقد

طبق قانون مدنی، هرگاه شوهر قبل از ارتباط جنسی زن را طلاق دهد، زن مستحق نصف مهریه خواهد بود و اگر شوهر مقداری بیش از نصف مهریه را قبلاً داده باشد، حق دارد مازاد مهریه را از زن مطالبه کند. به عبارت دیگر زمانی نصف مهریه به زن تعلق می گیرد که مرد قبل از ارتباط جنسی درخواست طلاق بدهد. اما توجه به این نکته لازم است که اگر زن در دوران عقد بدون اینکه مرد قصد و درخواست طلاق داشته باشد، مهریه اش را مطالبه کند، مستحق کل مهریه خواهد بود.

گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد لازم است؟

در مورد دوشیزه (باکره) بودن زن پزشکی قانونی اعلام نظر می نماید و این نظریه در گواهی عدم امکان سازش قید می گردد. بنابراین دوشیزگی زن در دو مورد تاثیر گذار است :

  1. در میزان مهریه موثر است و آن را نصف می نماید. به این معنی که فقط نصف مهریه به زن تعلق می گیرد.
  2. باعث از بین رفتن مدت عده طلاق می گردد.
  3. هر یک از زن یا شوهر می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا ادارات ثبت احوال با ارائه مدارک لازم از قبیل اصل شناسنامه، کپی کارت ملی، دادخواست طلاق، طلاق نامه و گواهی مربوط به دوشیزگی زن نسبت به حذف ازدواج سابق و نام همسر از شناسنامه اقدام نمایند. و در اصطلاح شناسنامه سفید دریافت نمایند.

شرکت دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: پیام دلتا
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 4539

به "قوانین طلاق در دوران عقد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قوانین طلاق در دوران عقد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید