مهم ترین توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای سالم غذا خوردن
به گزارش جعبه مهر، باشگاه خبرنگاران/ یک رژیم غذایی سالم و کامل یعنی غذایی که ویتامین های کافی را داشته باشد و بدن املاح مورد احتیاج را به وسیله مواد غذایی مثل گوشت، شیر، غلات و حبوبات به طور کافی دریافت کند.
چنین رژیم غذایی موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن انسان می گردد و شادابی و طراوت پوست را به همراه خواهد داشت. رژیم غذایی سالم موجب حفظ تناسب اندام و دوری انسان از ابتلا به انواع بیماری ها مانند دیابت، افزایش کلسترول و بیماری های قلبی و عروقی می گردد.
سازمان جهانی بهداشت به رعایت چند نکته تغذیه ای مهم توصیه نموده است:
1- نوشیدنی های الکلی را به هیچ عنوان مصرف نکنید.
2- مصرف نمک خود را به کمتر از پنج گرم در روز کاهش دهید.
3- از مصرف نوشیدنی های قنددار پرهیز کنید.
4- از مصرف بیش از حد چربی و روغن اجتناب کنید.
5- غذا های متنوع مصرف کنید که شامل میوه و سبزی هم باشد.
6- هیدراته بمانید یعنی به مقدار کافی آب بنوشید.
رعایت نظافت در تهیه غذا به خصوص در دوران شیوع ویروس کرونا برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های همه گیر لازم است.
روش هایی برای تهیه غذای سالم
- شستن دست ها با آب و صابون قبل از تهیه و آماده کردن غذا
- شستن و ضدعفونی کردن تمام سطوح و ابزار های مورد احتیاج آماده کردن غذا
-محافظت آشپزخانه از حشرات و حیوانات
- جدا کردن مواد غذایی پخته و خام
- جدا کردن گوشت خام، مرغ و ماهی از دیگر مواد غذایی و نگهداری آنها در ظروف جداگانه
- استفاده کردن از ابزار و ظروف جداگانه مثل چاقو، تخته های آشپزی برای خرد کردن
- ذخیره کردن غذا در ظروف جداگانه برای جلوگیری از تماس غذا های پخته و خام
از غذاهای خام استفاده نکنید
-پختن غذا به طورکامل، به ویژه ماهی، گوشت، مرغ و تخم مرغ
- پختن غذا هایی مانند سوپ و خورشت به طور کامل و رساندن به نقطه جوش تا 70 درجه سانتیگراد
- گرم کردن مجدد غذا در استفاده مجدد
- نگهداری غذا در دمای سالم و مناسب
- نگه نداشتن غذا به مدت 2 ساعت یا بیشتر در دمای اتاق
- قرار دادن هر گونه مواد غذایی پخته شده و فاسد شدنی در یخچال
- گرم کردن مجدد غذا تا 60 درجه سانتیگراد
منبع: همگردیبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما