آموزش سبز کردن سبزه عید

به گزارش جعبه مهر، کاشت سبزه عید قبل از سال،نشانی از سبزینگی برای سال جدید است و بدون سبزه، بساط هفت سین صفایی ندارد…

آموزش سبز کردن سبزه عید

شاید خرید یک سبزه، بسیار راحت تر از سبز کردن آن باشد اما لذت سبز کردن سبزه نوروز به کمی زحمت می ارزد.

برای کاشت سبزه از انواع مختلف بذر، مانند گندم، عدس، قره ماش، شاهی و تره تیزک می توان استفاده کرد.

برای سبز کردن گندم:

12 روز مانده به عید، یک لیوان گندم درون کاسه ای ریخته و به اندازه 2 تا 3 بند انگشت روی آن آب می ریزیم و تا 2 روز صبر می کنیم و طی این مدت 2 بار آب آن را عوض می کنیم.

وقتی گندم ها آغاز به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالی نموده و گندم ها را درون یک دستمال نخی می ریزیم.

سعی کنید دستمال همواره مرطوب بماند.

وقتی گندم ها آغاز به ریشه زدن کردند آن ها را به آرامی از درون دستمال خارج می کنیم.

در ته ظرف مورد نظر، لایه ای از پنبه را پخش نموده و گندم ریشه زده را درون آن ریخته و پخش می کنیم.

روی گندم ها را پارچه ای نخی انداخته و هر روز روی آن ها کمی آب اسپری می کنیم تا ساقه پیدا کند.

وقتی ساقه نقره ای رنگ شد پارچه را از روی آن برداشته وظرف را در زیر نور و جای خنک قرار داده، هر روز مقدار کمی آب در حدی که مرطوب بماند روی آن ها اسپری می کنیم.

برای سبز کردن کوزه:

روی یک کوزه یا سفال یک عدد جوراب زنانه می کشیم.

برای اینکه تخم شاهی لعاب بیاندازد دو دقیقه آن را درون آب می ریزیم،سپس با انگشت یا دم قاشق تخم شاهی را از سمت پایین به بالا روی جوراببکشید و آن را درون یک سینی قرار داده و داخل آن آب می ریزیم و روزی سهبار این کار را انجام داده تا جوراب همواره مرطوب بماند.

پس از سه روز تخم شاهی ها جوانه می زنند و ریشه می بندند و طی یک هفته سبز می شوند.

مراقب باشید درون کوزه همواره پر آب باشد و ظرف زیر آن هم هر روز خالی گردد.

برای سبز کردن قره ماش:

دو لیوان قره ماش را درون کاسه ای ریخته و تا 2 بند انگشت آب روی آن ، آب می ریزیم.

پس از 4 روز ماش ها سفید می شوند، پس آن ها را درون دستمالی نخی می ریزیم .

پس از سه روز که ماش ها جوانه زدند آن ها را درون ظرف مورد نظری کهاز قبل ته آن لایه ای از پنبه گذاشته ایم ، می ریزیم و روی آن ها را بادستمال خیس می پوشانیم.

پس از سه روز دستمال را از روی قره ماش ها برمی داریم و در حدی کهفقط مرطوب بمانند روی آن ها، آب اسپری می کنیم و آن ها را در آفتاب قرارمی دهیم.

طی 2 هفته به شکل زیبایی رشد خواهند کرد و سبزه آماده خواهند شد تا سر سفره هفت سین قرار گیرند.

نکات مهم:

  • وقتی تخم های مورد نظر را خیس می کنیم باید چند بار آبش را عوض کنیم تا ترش نگردد .
  • بعد از اینکه کمی جوانه زد داخل دستمال نخی مرطوب نگهداری می کنیم تا جوانه در آمده و نوک آن کمی سبز گردد .
  • مرتب دستمال را بااسپری نم دار می کنیم .
  • بعد کف ظرف مورد نظر را ماسه تمیز و شسته ریخته و جوانه ها را به ظرف منتقل می کنیم روزی 1-2 بار روی سبزه اسپری میزنیم مواظب باشید که آنقدرآب ندهید که اگر ظرف رو کج نگه داریم اب کنار ظرف جمع گردد.

توجه:

- استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.

هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر میگردد.

- آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.

- اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب بهره ببرید.

گردآوری: گروه هفت گنج

منبع: هفت گنج
انتشار: 26 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 5834

به "آموزش سبز کردن سبزه عید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش سبز کردن سبزه عید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید