ادعای گوایدو درباره بازداشت معاونش توسط نیروهای امنیتی
به گزارش جعبه مهر، رهبر مخالفان ونزوئلا با ادعای اینکه دولت این کشور، معاون وی در مجمع ملی ونزوئلا را بازداشت نموده، کاراکاس را به آدم ربایی متهم کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، مخالفان دولت قانونی ونزوئلا ادعا می نمایند که نیروهای امنیتی این کشور شامگاه چهارشنبه به وقت محلی (بامداد پنجشنبه به وقت ایران) ادگار زامبرانو معاون مجمع ملی ونزوئلا را بازداشت نموده اند.
خوان گوایدو رئیس مجمع ملی ونزوئلا و رهبر مخالفان این کشور (که چندی پیش کوشش کرد در کاراکاس کودتا به راه بیندازد) مدعی شد زامبرانو، معاون وی، توسط نیروهای امنیتی به مقر سازمان اطلاعات ونزوئلا انتقال داده شده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز صفحه شخصی توئیتر زامبرانو بامداد پنجشنبه ادعا کرد که نیروهای سرویس اطلاعات ملی بولیوار (SEBIN) بعد از اینکه به او اجازه ندادند از خودرو پیاده گردد، با استفاده از کامیون یدک کش وی و ماشین را با هم به مقر این سازمان در کاراکاس منتقل کردند.
گوایدو نیز که به دنبال فرصت برای اتهام زنی به دولت قانونی ونزوئلا به ریاست نیکلاس مادورو و تحریک افکار عمومی علیه وی است، کاراکاس را به آدم ربایی متهم کرد.
تصویر ادعایی که گوایدو از لحظه بازداشت زامبرانو منتشر کرد
این بازداشت یک روز پس از آن انجام می گردد که دادگاه ونزوئلا در حکمی، زامبرانو و شش نماینده دیگر در مجمع ملی ونزوئلا را به جرم فعالیت علیه دولت، شرکت در راهپیمایی های غیرقانونی و همکاری در کودتای نافرجام علیه مادورو از مصونیت قانونی خود سلب کرد.
این در حالی است که مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ 16 اردیبهشت با هشدار به نیروهای خارجی برای ترک ونزوئلا، گفت که احتمال اقدام نظامی واشنگتن و متحدانش در این کشور وجود دارد (جزئیات بیشتر).
وی در خاتمه در مورد اقدام نظامی دولت ترامپ در ونزوئلا بدون اجازه کنگره گفت: رئیس جمهور، طیف کاملی از اختیارات بند 2 (قانون اساسی) را در دست دارد. اطمینان کامل دارم که هر اقدامی که در ونزوئلا انجام دهیم، قانونی خواهد بود.
بهمن ماه سال گذشته، گوایدو که ریاست مجمع ملی این کشور را برعهده داشت، با حمایت های آمریکا ضمن به راه انداختن آشوب و اعتراض علیه دولت مادورو، خود را رئیس جمهور موقت این کشور خواند و اخیرا سعی کرد علیه دولت قانونی ونزوئلا کودتا کند. ترامپ نیز به دنبال این اقدام گوایدو، او را رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت و در مقابل، مادورو را رئیس جمهور غیرقانونی خواند.
همزمان با حمایت بعضی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، برزیل و اروگوئه از کوشش رئیس مجمع ملی ونزوئلا برای کودتا در این کشور، ترکیه، ایران، روسیه و مکزیک این اقدام را محکوم و از مادورو اعلام حمایت کردند.
از سال 2017 و به دنبال تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا بین اپوزیسیون و رئیس جمهور این کشور، اختلافات بین مادورو و مجمع ملی (کنگره) که اکثریت آن در دست مخالفان است، بالا گرفته و تشدید این اختلافات سبب اقدام دولت در برگزاری انتخابات برای تشکیل مجلس موسسان قانون اساسی در سال 2017 شد.
کوشش واشنگتن برای کنار زدن دولت قانونی کاراکاس در حالی صورت می گیرد که مردم ونزوئلا در تاریخ 30 اردیبهشت 1397 با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر مادورو را به ریاست جمهوری این کشور انتخاب کردند.
ص
منبع: خبرگزاری فارسمجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری