بداخلاقی نگران کننده در لیگ برتر والیبال، فرهنگ گم شده تیم ها
به گزارش جعبه مهر، به گزارش خبرنگاران، با شروع رقابت های لیگ برتر والیبال، شیوع ویروس کرونا مانع از حضور تماشاگران در سالن مسابقات شد تا شاهد کاهش شور و هیجان در فضای رقابت ها باشیم. تماشاگرانی که یکی از عوامل بروز جنجال در سالن رقابت ها از سوی مسئولان برگزاری مسابقات تلقی می شدند.
اما این روزها که تماشاگران در سالن حضور ندارند باز هم شاهد درگیری های شدید لفظی و حرکات غیر اخلاقی از سوی بعضی بازیکنان و مربیان هستیم، حرکت هایی که اگر با حضور تماشاگران در سالن همراه می شد معین نبود چه اتفاقاتی رخ می داد و شاهد لغو چند ملاقات می شدیم.
با توجه به شرایط سخت کرونا فشار باشگاه ها، مربیان و بازیکنان برای حضور در رقابت های لیگ برتر مضاعف شده است و همین می تواند آستانه صبر و خویشتن داری مربیان و بازیکنان را کاهش دهد. استفاده از داوران کم تجربه، عدم اقتدار داوران در رای صادر شده، تحت تاثیر قرار دریافت بعضی داوران در شرایط جوی رقابت ها، کیفیت پایین ویدئو چک، عدم آشنایی کار با ویدئو چک، تعداد پایین دوربین ها در استفاده از ویدئو چک و … از جمله عواملی است که باعث بروز حواشی در سالن رقابت های والیبال شده است.
اگر باشگاه ها در کنار کار قهرمانی به مسئله فرهنگ سازی توجه نمایند شاید امروز اینگونه شاهد پرخاش و اعتراض بعضی مربیان و بازیکنان نباشیم. صحنه هایی که بعضاً از دوربین های تلویزیونی پخش و نوجوانان و جوانان کشور شاهد آن هستند. اشتباه داوری ممکن است رخ دهد اما مهم خویشتن داری بازیکنان و مربیان است. بازیکنان نباید نسبت به داوری اعتراض و با برخوردهای غیر ورزشی به داور اعتراض نمایند. کاپیتان تیم به نمایندگی از تیم می توانند محترمانه اعتراض خود را بیان نمایند.
از سوی دیگر نیز فدراسیون باید این نکته را در نظر بگیرد که تیم ها هزینه های بسیاری برای حضور در مسابقات متحمل می شوند و یک اشتباه حتی اگر سهوی باشد ممکن است زحمات یک باشگاه، تیم، مربیان و بازیکنان را از بین ببرد. استفاده از داوران مجرب و ابزار استاندارد در رقابت ها می تواند زمینه ساز کاهش حواشی گردد.
باشگاه ها به مسائل اخلاق مداری و فرهنگی توجه نمایند
محمدرضا دامغانی در گفت و گو با خبرنگاران، درباره حواشی و جنجال های داوریِ رقابت های لیگ برتر والیبال گفت: متاسفانه از گذشته این مسائل وجود داشته و شاهد اعتراض بازیکنان به رای داور هستیم. باشگاه ها باید به غیر از مسائل فنی مسائل فرهنگی را نیز به بازیکنان خود گوشزد نمایند.
وی تاکید نمود: زمانی که حساسیت رقابت ها به اوج خود می رسد، بالطبع حساسیت بازیکنان و مربیان افزایش می یابد. به عنوان مثال باشگاه شهداب از جمله باشگاه هایی است که به مسائل اخلاق مداری در کنار مسائل فنی به یک اندازه توجه می نماید. سایر باشگاه ها نیز باید این نکته را مدنظر قرار دهند. نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز زمانی که حساسیت مسابقات مضاعف گردد ضریب خطای بازیکنان و حواشی نیز افزایش می یابد، باشگاه ها باید به مسائل فرهنگی بپردازند.
اشتباهاً داوران ممکن است عملکرد باشگاه و مربیان را تحت الشعاع قرار دهد
کارشناس والیبال با اشاره به داوری گفت: فدراسیون از داورهای جوان استفاده می نماید، زمانی که داور تجربه کافی نداشته باشد ضریب اشتباه نیز افزایش می یابد، استفاده از داوران جوان حرکت خوبی است اما چه بهتر که فدراسیون تلفیقی از داوران جوان و باتجربه را به کارگیرد. این می تواند درصد خطا را کاهش دهد. زمانی که داور در یک امتیاز حساس دچار اشتباه می گردد ممکن است نتیجه بازی تغییر کند و همین عملکرد باشگاه و مربی یک تیم را تحت الشعاع قرار می دهد.
دامغانی گفت: بازیکنان باید در مواقع حساس خویشتن دار باشند. اشتباه همواره وجود دارد و مختص والیبال ایران نیست. ویدیو چک نیز به یاری والیبال آمده اما باید درباره نحوه آشنایی کار با آن توجه بیشتری صورت گیرد. تعداد افرادی که با این دستگاه کار می نمایند کم است و سرعت بازدید نیز پایین می باشد. باید این مراحل را پشت سر بگذاریم و زمان می تواند راهگشا باشد. به هر حال ویدیو چک پدیده جدیدی است، به مرور زمان این مسائل حل می گردد.
داوران تحت تاثیر جو قرار نگیرند
وی در پاسخ به این سوال که بعضاً بعضی از حواشی به دلیل مقتدر نبودن داور و ضعف در مدیریت بازی پیش می آید نظر شما چیست، گفت: ضمن احترام به داوران کشور بارزترین نکته که یک داور باید داشته باشد اقتدار در کار است. اگر رای را صادر می نماید باید قاطع باشد و اگر در تصمیم دچار مشکل شد از یاری های خود استفاده کند. گاهی نیز ممکن است ویدیو چک به یاری بیاید و تشخیص داور را آسان تر کند.
دامغانی ادامه داد: داوران خوبی داشته و داریم. داوران باید به اقتدار لازم برسند، نه همه داوران اما بخش کوچکی از آنها ممکن است تحت تاثیر جو و شرایط مسابقات قرار گیرند. قصد بی احترامی ندارم اما اگر رای صادر می گردد باید طبق چیزی که دیده اند عمل نمایند و در شرایطی قرار نگیرند که حساسیت امتیاز بر رای تشخیص داده از سوی آنها اثرگذار باشد. حمید راهجردیان از داوران خوب کشور بود که همواره این نکات را لحاظ می کرد، باید از این داوران الگوبرداری نمایند، یکی از اصول اولیه داوری، قاطعیت است.
تعداد دوربین ها را افزایش دهند
وی درباره بی کیفیت بودن تصاویر ویدیو چک نیز گفت: به هر حال ویدیو چک پدیده جدیدی است که در ایران از آن استفاده می گردد، هنوز به تکنولوژی که در سایر کشورها در مسابقات لیگ ملت ها از آن استفاده می نمایند نرسیده ایم بهتر است تعداد دوربین ها را افزایش و سرعت پخش بازبینی افزایش یابد. در حال آزمون و خطا هستیم، نیاز به زمان داریم تا حاشیه ها کاهش یابد.
شاید اگر تماشاگران هم بودند اتفاقات ناگواری رخ می داد
این کارشناس والیبال در پاسخ به این سوال که با توجه به اتفاقات اتفاق افتاده در چند بازی اخیر اگر تماشاگران در سالن حضور داشتند چه اتفاقاتی ممکن بود رخ دهد؟ گفت: شاید اتفاقات ناگواری رخ می داد اما همه اینها بستگی به داور مسابقه دارد. عدم حضور تماشاگران در مسابقات سال جاری نکته مثبت و منفی داشت. یکی از نکات مثبتِ عدم حضور تماشاگران کاهش حواشی بود. در گذشته شاهد بوده ایم که وقوع چنین اشتباهاتی در مسابقات ارومیه و گنبد با واکنش تماشاگران همراه و منجر به لغو مسابقه می شد، قطعاً داوران بدون غرض سوت می زنند ولی اگر یک اشتباه با تماشاچی تداخل پیدا کند برای داور و برگزارنماینده مسابقه مشکل ساز خواهد شد. امیدوارم با صبوری و خویشتن داریِ مربیان شاهد کاهش چنین حواشی باشیم.
منبع: خبرگزاری مهرnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
جعبه مهر: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای جعبه مهر