توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

به گزارش جعبه مهر، سازمان دامپزشکی کشور، توصیه های بهداشتی در مورد ماهی قرمز را به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی ارائه کرد.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، این سازمان ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو خورشیدی و آرزوی سلامتی برای هم وطنان، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی و پیشگیرانه لازم توجه گردد؛ بنابراین گزارش، بر اساس آنچه دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به مدیریت دکتر قاجاری ابلاغ نموده است، اگرچه که ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتاقتصادی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دست ها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام گردد.

الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودرو های حمل ماهی

اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان

اخذ گواهی بهداشتی حمل

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

شست وشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری

الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز

تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی

تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده

شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز

ماهی قرمز باید در واحد های صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه گردد.

تهیه ماهی قرمز از مراکز عمده مجاز

شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

رعایت بهداشت فردی و محیطی

افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه گردد و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گرد ها اکیداً خودداری گردد.

مراکز عرضه مجاز شامل واحد های صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.

در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری گردد.

حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده گردد.

از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علایم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری گردد.

توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه گردد و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری گردد.

با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده گردد.

در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده گردد.

ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.

بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 - 26 درجه سانتی گراد می باشد.

غذای ماهی قرمز از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی تهیه گردد.

به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض گردد و از تعویض یکباره کل آب خودداری گردد.

در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی از دستکش استفاده گردد.

به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می توان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

در سرانجام نوروز ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهر ها رها ننموده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی گردد.

گونه های ممنوع!

با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می توانند به عنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.

مجله کامپیوتر: مجله کامپیوتر: هر چی در مورد تکنولوژی و کامپیوتر بخوای بدونی اینجا هست

تایلند: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 5147

به "توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید