حل نیازهای فناورانه شرکت گاز در مواجهه با سیل و بلایای طبیعی
به گزارش جعبه مهر، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران از برگزاری رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت گاز (محافظت از تجهیزات و زیرساخت های صنعت گاز در برابر سیل و بلایای طبیعی) خبر داد و گفت: این رویداد با رویکرد محافظت از تجهیزات و زیرساخت ها در برابر سیل و بلایای طبیعی با کمک استارت آپ ها و شرکت های نوآور در دستور کار قرار گرفته است.
سعید پاک سرشت در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان این که مدیریت پژوهش و فناوری در شرکت ملی گاز ایران، عهده دار برنامه ریزی و اجرای اقدامات مرتبط با توسعه فناوری های مورد نیاز در صنعت گاز است، اظهار کرد: این مدیریت در توسعه نوآوری و فناوری صنعت گاز نقش کلیدی دارد تا جایی که شناسایی و مشخص اولویت های کاری، ارزیابی و تشخیص صلاحیت مجریان، نظارت و کنترل پروژه ها و نهایتاً تلاش در جهت بکارگیری دستاوردهای حاصل از فعالیت های پژوهشی و توسعه فناوری از وظایف اصلی این مدیریت است. به عبارت دیگر از مراحل اولیه تحقیقات تا تجاری سازی و ایجاد ارزش افزوده برای شرکت ملی گاز جز فعالیت های این مدیریت در زنجیره سازمان به حساب می آید.
وی با تاکید به این مساله که انجام پروژه ها و طرح های متعدد توسعه فناوری، بکارگیری ایده ها و خلاقیت های نوآورانه جهت پاسخگویی به نیازهای فناورانه و دستیابی به نتایج ارزشمند، بخشی از اقدامات اثر بخش این مدیریت است، توضیح داد: رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت گاز که در اواخر خرداد ماه برگزار می شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در توضیح بیش تر این رویداد گفت: این رویداد در واقع یک Reverse Pitch یا ارائه وارونه یک رویداد سرمایه گذاری مبتنی بر تقاضای نوآوری و فناوری است. به عبارت دیگر این یک رویداد مسئله محور با هدف حل مسائل فنی شرکت ملی گاز ایران است. بر خلاف رویدادهای مبتنی بر عرضه نوآوری که طی آن استارتاپ ها اقدام به ارائه فناوری و مدل کسب و کار خود در برابر سرمایه گذاران می کنند، در Reverse Pitch شرکت گاز، این ما هستیم که مسائل، چالش ها و نیازهای فناورانه خودمان را ارائه و معرفی می کنیم و از مخاطبان می خواهیم که پیشنهادهای نوآورانه خود برای حل چالش ها (اعم از ایده، طرح، محصول، خدمت، فناوری، مدل کسب و کار و…) را در مهلت مشخص شده ارسال کنند.
بهره گیری حداکثری از ایده ها و خلاقیت های نوآورانه
پاک سرشت تاکید کرد: از آنجا که یکی از برنامه های مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز، بهره گیری حداکثری از ایده ها و خلاقیت های نوآورانه در تأمین نیازها و برطرف کردن چالش های این صنعت است، برگزاری رویداد ارائه نیازهای فناورانه صنعت گاز با رویکرد محافظت از تجهیزات و زیرساخت ها در برابر سیل و بلایای طبیعی در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان این که با رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان و ورود شرکت های نوپا به جمع بازیگران و عرصه بازار فناوری، این مدیریت تلاش می کند تا از پتانسیل های به وجود آمده در اکوسیستم نوآوری برای تأمین نیازهای فناورانه خود بهره مند شود، اظهار کرد: به همین منظور و با توجه به مسائل و مسائلی که در وقوع حادثه سیل اخیر برای این صنعت در استان های مختلف کشور به وجود آمد، تصمیم گرفتیم که از فضای محیطی پیش آمده برای استفاده از تفکرات خلاق و نوآورانه برای کاهش تبعات چنین رخدادهایی استفاده کنیم.
به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در واقع قرار است طی این رویداد، تعدادی از نیازهای فناورانه شرکت گاز در مواجهه با سیل و بلایای طبیعی، توسط ما به مخاطبان معرفی شود، سپس در خصوص آن بحث و تبادل نظر و به سوالات مخاطبان و حاضرین نیز پاسخ داده شود. بعد از سرانجام رویداد نیز حدود یک ماه فرصت داده خواهد شد تا استارت اپ ها شرکت های فناور، ایده ها و راهکارهای خودشان را برای دبیرخانه رویداد ارسال کنند تا در صورت کاربردی بودن از آنها برای همکاری های بعدی دعوت شود.
پاک سرشت ادامه داد: این موضوع وجه دیگری نیز دارد و آن آشنایی و افزایش آگاهی همکاران صنعت گاز با رویکردهای جدید حل مسئله و استفاده از ذهن های خلاق است که در محیط پیرامون قابل بکارگیری است. به عبارت دیگر با این رویداد سعی در ارتقا و افزایش آگاهی سازمان خودمان نیز داریم و در تلاش هستیم بخش های مختلف شرکت گاز را به استفاده از نوآوری های بیرون از سازمان ترغیب کنیم.
به گفته وی پس از ارزیابی کارشناسی و اولویت بندی، در صورتی که راهکارهای مناسب و اجرایی برای حل مسائل و مسائل موجود ارائه شده باشد، امکان پیاده سازی و اجرای ایده های مطرح شده و انجام تست های میدانی در قالب پروژه های پژوهشی وجود دارد.
دعوت از علاقه مندان
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه مخاطبان این رویداد شامل همه شرکت های فعال در صنعت گاز یا صنایع مرتبط، فناوران و افراد خلاق و نوآور، استارت آپ ها و شرکت های نوپا، شرکت های دانش بنیان و فناور و حتی سرمایه گذاران و صاحبان صنایع هستند، گفت ما از همه علاقه مندان برای حضور در این رویداد دعوت می کنیم، چراکه معتقدیم نوآوری ممکن است از هر جا و از هر حوزه ای به صنعت ما وارد شود و به ما کمک کند.
پاک سرشت درباره زمان برگزاری این رویداد، توضیح داد: این رویداد روز 26 خرداد ماه از ساعت 14 در ساختمان اصلی شرکت ملی گاز برگزار می شود و علاقه مندان به حضور در رویداد می توانند از طریق این لینک در رویداد ثبت نام کنند. شماره های دبیرخانه رویداد نیز 88398543 و88398563 است و شرکت ها و فناوران می توانند سوالات خود را پیش از رویداد از این طریق مطرح کنند. ضمناًً همه شرکت ها و افراد علاقه مند می توانند در این رویداد حضور داشته باشند.
وی با تاکید به این مساله که خواسته من از شرکت های نوآور این است که با درک صحیح از مسائل و مسائل پیش آمده در صنعت گاز به خصوص مسائل ناشی از سیل اخیر، با تحلیل صحیح از ریشه های حوادث و اتفاقات به وقوع پیوسته، جهت کاهش هزینه ها و تبعات ناشی از سیل راهکارهای عملیاتی و اجرایی مناسب ارائه دهند، گفت: این راهکارها باید قابلیت اجرا داشته باشند و پیشنهاد دهنده آمادگی دفاع از طرح و احتمالاً پیاده سازی آن را داشته باشد.
به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، طبیعتاً انتظار می رود راهکارهای پیشنهادی منجر به کاهش تبعات، صدمات و همچنین هزینه ای مرتبط با صنعت گاز شود. بدیهی است که هر چقدر راهکارهای پیشنهادی عملیاتی تر باشند امکان همکاری ما با شرکت های ارائه کننده پیشنهاد افزایش خواهد یافت.
منبع: خبرگزاری ایسناnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.