دوست و دشمن های ریه را بشناسید

به گزارش جعبه مهر، در مطلب زیر به معرفی خوراکی های طبیعی و گیاهانی می پردازیم که از ریه های شما در برابر ویروس ها، عفونت ها و آلودگی ها از طریق خواص ضدالتهابی شان مراقبت می نمایند.

دوست و دشمن های ریه را بشناسید

به گزارش خبرنگاران، ترس از ویروس کرونا دنیا را فرا گرفته و افزایش شمار کشتگان این بیماری ویرانگر بوده است. ترس از این همه گیری باعث شده است که سلامت نهایت اولویت را برای همه پیدا کند و ملت ها مجبور به اعمال برخی از اقدامات سخت گیرانه برای کنترل شیوع این بیماری شوند.

قرنطینه کردن خود یکی از راه های اصلی جلوگیری از حمله این ویروس تهدیدنماینده است. متأسفانه شرایط قرنطینه در نقاط مختلف دنیا، سبک زندگی مردم را به بی تحرکی سوق داده است، که به تدریج بر سوخت و ساز بدن و همچنین سیستم ایمنی در درازمدت تأثیر می گذارد. در زمانی که عفونت های ویروسی و بیماری های تنفسی منتقله از هوا در حال شیوع هستند بدن ما به تقویت احتیاج دارد تا بتواند با این موارد مخرب و خطرناک بجنگد.

مواردی که ریه ها را آسیب پذیر می نمایند

ریه های ما مستعد عفونت های ناشی از افزایش سطح آلودگی، تغییرات فصلی، قرار دریافت در معرض مواد شیمیایی و یا ویروس های مرگبار هستند. بر اساس آمار حدود 4 میلیون نفر به دلیل ابتلا به بیماری های تنفسی جان خود را از دست می دهند.

ویروس کرونا هم سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد به گونه ای که بیشتر مرگ های ناشی از آن در سراسر دنیا به دلیل مسائل تنفسی ناشی از این ویروس تهدیدنماینده زندگی بوده است.

دلیل دیگر اینکه ریه ها بیشتر مستعد بیماری های منتقله از هوا هستند، ناشی از مصرف سیگار است که می تواند منجر به سرطان ریه نیز بگردد.

دوستان خوب ریه ها

با این حال، راه هایی طبیعی برای پاک کردن ریه ها با پیروی از عادات سالم و اضافه کردن مواد مغذی به رژیم غذایی وجود دارد که در تقویت ایمنی شما نیز مؤثر است، که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم.

زردچوبه

در بیشتر بیماری های تنفسی، به راحتی نفس کشیدن سخت ترین بخش است چرا که بیشتر مردم احساس سنگینی عجیبی در قفسه سینه خود می نمایند و این به دلیل فراوری مداوم و بیش از حد موکوس و التهاب در مجاری هوایی است.

مصرف روزانه زردچوبه به کاهش التهاب در مجاری هوایی یاری می نماید. علاوه بر این، وجود ترکیبی به نام کورکومین در زردچوبه به پاکسازی طبیعی ریه ها و به سم زدایی بدن یاری می نماید که این کار در تقویت ایمنی بدن مؤثر است.

شما می توانید زردچوبه خام بخورید یا می توانید از فرم پودر شده با شیر بهره ببرید و یا مقداری از آن را به جوشانده های خود اضافه کنید تا از بیماری های نام برده پیشگیری کنید.

چای سبز

چای سبز یکی از انواع چای هاست که به عنوان مرهمی برای ریه ها به شمار می رود. چای سبز به دلیل داشتن پلی فنول ها دارای خواص ضدالتهابی است که ممکن است به کاهش التهاب در ریه ها یاری کند. بر اساس تحقیقات معین شده است که ارتباطی قوی بین چای سبز و بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) وجود دارد. بیماری های تنفسی متعددی وجود دارد، اما در درجه اول دو نوع اصلی COPD وجود دارد: برونشیت مزمن، که سرفه و مخاط طولانی مدت ایجاد می نماید، و آمفیزم، که در طول زمان به ریه ها آسیب می رسد. هر دو تنفس را سخت می نمایند. مطالعاتی نشان داده است که نوشیدن دو فنجان چای سبز در روز با کاهش خطر COPD همراه است.

دمنوش و اسانس نعناع

نعناع درمان قدیمی برای درمان بیماری های تنفسی است. بسیاری از تمدن ها از نعنا برای خواص دارویی آن استفاده می کردند. نفس تازه نعنایی نه تنها برای اطرافیان شما خوشایند است بلکه برای بدنتان هم مفید است. دمنوش نعناع گرم می تواند گلودرد را با از بین بردن رسوب مخاط و التهاب ناشی از عفونت ریه و سینه درمان کند.

تحقیقات نشان داده اند که روغن نعنا نیز برای درمان ناهنجاری های ریه مفید است. همچنین این گیاه به ورزشکاران یاری می نماید بهتر نفس بکشند. در آزمایشی معین شد ورزشکارانی که آب مخلوط با روغن های اساسی نعناع مصرف نموده اند سطح تنفسی شان ارتقا یافته است که احتمالاً به دلیل خواص نعناع است که باعث انبساط مجاری نایژه ها می گردد.

زنجبیل

یکی از پرکاربرترین درمان های خانگی برای سرفه و سرماخوردگی، زنجبیل می باشد که به دلیل خواص ضدالتهابی اش شناخته شده است و به خارج کردن سموم از دستگاه تنفسی یاری می نماید. زنجبیل حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی از جمله پتاسیم، منیزیم، بتاکاروتن و روی است. همان طور که در چند مطالعه معین شده است، عصاره های خاصی از زنجبیل نیز شناخته شده اند که برای کشتن سلول های سرطانی ریه مفیدند. بهترین راه برای تقویت ایمنی و مبارزه با آنفلوانزای فصلی و عفونت ها، آماده کردن یک دمنوش زنجبیل سالم است.

عسل

عسل به دلیل خواص ضدباکتریایی خود شناخته شده است که به کاهش ناراحتی ناشی از مسائل تنفسی یاری می نماید. تحقیقی که اجرا شده حاکی از آن است که عسل دارای خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی است. علاوه بر این، مطالعه ای که برای آنالیز درمان مسائل تنفسی در بچه ها انجام شد، نحوه کار عسل گندم سیاه را در مقایسه با دکسترومتورفان به عنوان درمانی برای سرفه ناشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در بچه ها آنالیز کرد. این مطالعه نشان داد بچه های که تنها یک دوز عسل که 30 دقیقه قبل از خواب به آن ها داده می گردد؛ مصرف می نمایند، از سرفه راحت می شوند و به درمان مشکل خواب یاری می نماید. فقط دقت داشته باشید که نباید به بچه ها زیر یک سال عسل داد.

سیر

شما ممکن است طعم سیر را دوست نداشته باشید؛ اما خواص بی نظیرش باعث می گردد که بدون لحظه ای درنگ آن را ببلعید. سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که مانند نوعی آنتی بیوتیک به بهبود عفونت های دستگاه تنفسی که منجر به انسداد مجاری و التهاب می گردد، یاری می نماید. سیر همچنین آسم را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد.

بخور اکالیپتوس

چند قطره روغن اکالیپتوس را به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و با آن بخور بگیرید. چشم هایتان را ببندید و به آرامی برای 10 دقیقه تنفس کنید. این روش برای کاهش علائم عفونت های تنفسی، رینیت و سینوزیت به دلیل خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدالتهابی روغن اکالیپتوس مؤثر است.

ویتامین D

افرادی که دارای کمبود ویتامین D هستند بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی هستند. تا جایی که حتی برخی از محققان معتقدند ویتامین نور خورشید می تواند درمانی برای آسم باشد؛ بنابراین از پزشکتان بخواهید برایتان آزمایشی بنویسد تا ببینید دچار کمبود این ویتامین هستید یا نه. شاید لازم باشد تحت نظر پزشک مکمل مصرف کنید.

چای سیاه

یک تحقیق که در ژورنال Inflammation به چاپ رسید نشان داد که با مصرف چای سیاه در خوکچه های هندی از اثرات خطرناک مصرف سیگار مانند استرس اکسیداتیو، التهاب، مرگ برنامه ریزی شده سلول ها و بیماری های ریوی جلوگیری شد. مثل خیلی از مواد غذایی که در سلامت ریه ها نقش دارند به نظر می رسد که چای هم سطح بالایی از آنتی اکسیدان دارد.

سیب

مصرف روزانه یک سیب می تواند مسائل ریوی را از ما دور کند. بر اساس پژوهش های اجرا شده در میان 2500 نفر کسانی که 5 یا بیشتر سیب در هفته مصرف می کردند عملکرد ریه شان بهتر از بقیه بود. کوئرستین نوعی آنتی اکسیدان موجود در سیب است که از ریه ها در مقابل دخانیات و سایر آلاینده ها محافظت می نماید.

بلوبری و سایر توت ها

امروزه تحقیقات در خصوص توت ها بسیار زیاد شده اند. مطالعاتی که توت ها را به بهبود سلامت قلب، مغز های تیزتر و حتی کمر باریک تر مرتبط می نماید! مطالعات نشان داده اند که این مواد غذایی به کاهش اثرات مضر آلودگی هوا نیز یاری می نمایند. فلاوونوئید ها عامل اصلی این اثرات مفید در بدن هستند. از دیگر منابع آن می توان به کاکائو، انگورها، قره قاط، سیب و ... اشاره نمود.

منبع: مشرق

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 آذر 1399 بروزرسانی: 23 آذر 1399 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 8215

به "دوست و دشمن های ریه را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوست و دشمن های ریه را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید