طرز تهیه آش بادمجان؛ آش خوشمزه و محلی همدان و کرمانشاه

به گزارش جعبه مهر، آش بادمجان علاوه بر حبوبات حاوی گوشت هم است. سبزی، صیفی جات، پروتئین گیاهی، حیوانی و کلسیم که در ترکیب آش بادمجان به کار می بریم آن را تبدیل به آشی مغذی نموده است.

طرز تهیه آش بادمجان؛ آش خوشمزه و محلی همدان و کرمانشاه

خبرنگاران | آش ها یکی از مجبوب ترین غذاها نزد ایرانیان هستند. آش بادمجان، یکی از غذا های محلی استان های همدان و کرمانشاه است. البته آش بادمجان در جا های مختلف کشور از جمله ملایر، تویسرکان، اصفهان و شیراز پخته می شود.

به گزارش خبرنگاران ؛ این آش خوشمزه مانند بیشتر آش های ایرانی با حبوبات پخته می شود. جالب است بدانید که آش بادمجان علاوه بر حبوبات حاوی گوشت هم است. سبزی، صیفی جات، پروتئین گیاهی، حیوانی و کلسیم که در ترکیب آش بادمجان به کار می بریم آن را تبدیل به آشی مغذی نموده است.

در مطلب آشپزی امروز طرز تهیه این آش خوشمزه را به ساده ترین شیوه بیان کردیم. در ادامه با ما همراه باشید:

مواد لازم

برنج 2/3 پیمانه

عدس و نخود و لوبیا سفید

جمعا 1 پیمانه

گوشت سردست بدون استخوان 500 گرم

پیاز 1 عدد

پیاز داغ به مقدار لازم

نعناع داغ به مقدار لازم

سیر داغ به مقدار لازم

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

بادمجان 5 تا 6 عدد

روغن به مقدار لازم

کشک 1 پیمانه

طرز تهیه

آش بادمجان یک آش سنتی کرمانشاه است. گوشت و نخود لوبیا را (حبوبات را بهتر است که قبلا بخیسانید) که قبلا خیسانده اید با فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد بادمجان ها را پوست کنده و نمک بزنید و یک ساعت بگذارید و بعد با آب شسته و خشک کنید و در روغن سرخ نموده و با نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری آب بگذارید تا بپزد.

آب به میزان ای بریزید که بعد از پختن آبش بخوردش برود معمولا نصف لیوان آب داغ کافیست و کنار بگذارید حالا برنج و عدس را در یک قابلمه بریزد و نمک و فلفل و زردچوبه و یک قاشق پیاز داغ با مقداری آب بگذارید روی حرارت.

نخود لوبیا را که با گوشت بار گذاشته اید گوشت را کنار گذاشته و ما بقی (نخود و لوبیا و آبگوشت) را به برنج اضافه کنید و کشک را افزوده و مدام بهم بزنید تا وقتی جوش بیاد. بعد نصف بادمجان ها را به همراه مقداری از گوشت له کنید و به آش بادمجان اضافه کنید و روی حرارت کم تا آش بادمجان جا بیفتد. بعد در هر کاسه بادمجان و گوشت بگذارید و روی آن آش بادمجان بریزید و با مخلفاتی که دارید تزئین کنید.

نکاتی در تهیه آش بادمجان

گوشت مقداری له میشود در آش بادمجان میریزید و مقداری را که له نشده ته کاسه قرار می دهید.

نصف بادمجان ها له میشه و در آش میریزید و بقیه را له نشده ته کاسه کنار گوشت میگذارید و روی آن ها آش را می ریزید.

آبی که روی برنج و بادمجان میریزید کم باشد تا وقتی آب گوشت را اضافه میکنید آش بادمجان شل نشود.

کم و زیاد کردن کشک آش بادمجان با شما، هر میزان که دوست داشتید.

نکات تغذیه ای؛ خواص کشک

کشک یکی از فرآورده هایی است که از قدیم به طور سنتی و از روی تجربه جزء برنامه غذایی مردم ما بوده است و به دلیل داشتن اسید های آلی، ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، روده کوچک و روده بزرگ) می باشد. کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب می شود؛ به همین دلیل برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده می شود. علاوه بر آن، کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک می تواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد.

منبع: فرادید
انتشار: 24 آذر 1401 بروزرسانی: 24 آذر 1401 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 11268

به "طرز تهیه آش بادمجان؛ آش خوشمزه و محلی همدان و کرمانشاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش بادمجان؛ آش خوشمزه و محلی همدان و کرمانشاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید