طرز تهیه خمیر هزار ورق خانگی
به گزارش جعبه مهر، برای تهیه خمیر هزار ورق خانگی که به خمیر هزار لا و یا میل فوی نیز مشهور است می بایست به این نکته توجه داشته باشید که تمامی مواد و وسایل در حین آماده سازی این خمیر می بایست سرد باشند.
سرویس آشپزی - از خمیر هزار ورق می توان برای تهیه انواع شیرینی های خشک مانند: شیرینی زبان، شیرینی ناپلونی، شیرینی دانمارکی، شیرینی والاوان، شیرینی پاپیونی و... استفاده کرد. همچنین در تهیه انواع دسرها و نیز به عنوان خمیر در تهیه انواع پیش غذا می توان از این خمیر بهره برد. گفتنی است که امروزه این خمیر به صورت آماده در بازار موجود می باشد.
برخلاف تصور عموم در رابطه با سخت بودن تهیه این خمیر در خانه، خوب است بدانید که تهیه این خمیر بسیار ساده است و تنها به صرف زمان کافی برای تهیه آن احتیاج خواهید داشت. همچنین نکته قابل توجه در رابطه با این خمیر این است که شما می توانید این خمیر را به مدت طولانی در یخچال فریز کنید و در زمان لازم پس از یخ زدایی کامل از آن استفاده نمایید.
نکته مهم در ارتباط با افزودن نمک به این خمیر این است که اگر خمیر را به منظور پخت شیرینی تهیه می نمایید می بایست به همین میزان درج شده در جدول مواد لازم اضافه گردد، در صورتیکه میزان نمک برای خمیر به منظور تهیه غذا و پیش غذا، می بایست دو برابر گردد. همچنین نکته قابل توجه در ارتباط با معیار اندازه گیری مواد لازم در کلیه دستورهای آشپزی مجله اینترنتی خبرنگاران، قاشق ها و پیمانه های اندازه گیری استاندارد موجود در بازار می باشد. برای تهیه این قاشق ها و پیمانه ها به نزدیک ترین فروشگاه لوازم قنادی مراجعه نمایید.
نکته قابل توجه در تا کردن خمیر هزار ورق این است که هر بار می بایست خمیر را به یک جهت تا کنید. یعنی در نهایت دو بار به صورت افقی و دو بار به صورت عمودی خمیر را تا و باز می کنیم.
اگر در حین فرایند پخت خمیر در فر، کف سینی روغن دیده گردد این به این معنی است که کره مورد استفاده در مواد میانی خمیر، بیش از حد ورز داده شده و یا به هنگام باز کردن خمیر بیش از حد باز شده است و اصطلاحا خمیر به روغن افتاده است.
توصیه می گردد به هنگام پخت خمیر از ظرف آب در فر استفاده نمایید. همچنین سینی که در نهایت خمیر را درون آن قرار می دهید پس از قالب زدن بهتر است در یخچال قرار دهید تا سرد باشد.
مواد لازم جهت تهیه خمیر
هزار ورق خانگیآرد سفید | 410 گرم |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
آب سرد | 1 و 1/2 تا 2 پیمانه |
طرز تهیه خمیر هزار
ورق خانگی- ابتدا آرد را از الک ریز رد کنید. سپس آرد را درون ظرف نسبتا گودی بریزید و وسط آن را خالی کنید. نمک و آب را آرام آرام به آرد اضافه نمایید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد. توجه داشته باشید که میزان اضافه کردن آب بسته به جذب آردهای مختلف متفاوت است. لذا آب را با احتیاط به مخلوط اضافه نمایید.
- خمیر را به مدت 8 دقیقه ورز دهید. برای این منظور از روش سنتی ورز دادن خمیر، 100 مرتبه کوبیدن خمیر و یا استفاده از سری خمیر گیر همزن استفاده نمایید.
- خمیر را به شکل گلوله در آورید و روی خمیر را به یاری کارد آشپزخانه به صورت به علاوه مطابق تصویر برش بزنید. کمی آرد روی خمیر بپاشید سپس خمیر را به مدت 10 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
- سطح میز کار را آرد پاشی کنید. خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به یاری وردنه آغاز به کوبیدن خمیر کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه این خمیر از روش کشیدن وردنه بر روی خمیر استفاده نمی گردد. در این مرحله خمیر را به شکل به علاوه باز کنید و مواد میانی (کره سرد که در ادامه با روش تهیه آن آشنا خواهید شد) را وسط خمیر قرار دهید و 4 طرف آن را روی کره ببندید تا اصطلاحا شکلی شبیه به بقچه پیدا کند.
- در این مرحله مجددا سطح کار را آرد پاشی کنید و خمیر را به یاری وردنه به شکل مستطیل باز کنید. از کشیدن وردنه روی سطح خمیر خودداری کنید.
- پس از باز کردن خمیر به شکل مستطیل می بایست خمیر را به شکل 4 لا تا کنید. برای این منظور اضلاع کوچکتر را تا نیمه روی هم بیاورید و سپس کل خمیر را تا کنید. خمیر را به یک سینی که از قبل آرد پاشی نموده اید منتقل نمایید و روی آن را با کیسه بپوشانید و به مدت 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
- این فرایند تا کردن و استراحت دادن خمیر را تا 4 مرحله ادامه دهید. در مجموع 16 بار خمیر را تا خواهید کرد. توجه داشته باشید که پس از هربار تا کردن خمیر، آرد اضافی را به یاری قلم مو از روی آن کنار بزنید.
- پس از آخرین مرحله تا کردن، خمیر را بسته به مورد استفاده آن به قطر تقریبی نیم سانتی متر باز کنید.
- درجه حرارت فر را بر روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم نمایید و پس از گرم شدن، خمیر را به مدت 60 دقیقه پخت کنید. نکته قابل توجه در خصوص زمان پخت این خمیر این است که درجه حرارت فر را می بایست در طول این یک ساعت به مرور کم کنید. برای این منظور ابتدا 30 دقیقه با درجه حرارت 200 درجه سانتی گراد، سپس درجه حرارت را روی 170 تنظیم نمایید و به مدت 15 دقیقه به فرایند پخت ادامه دهید و به همین منوال در 15 دقیقه پایانی حرارت را کم کنید تا زمانی که پخت کامل صورت بگیرد.
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی
خمیر هزار ورقآرد سفید | 130 گرم |
آب لیمو تازه | 2 قاشق چایخوری |
کره سرد مخصوص میل فوی | 450 گرم |
طرز تهیه مواد
میانی خمیر هزار ورق- ابتدا کره را ریز خرد کنید و یا از رنده درشت رد کنید.
- سپس آب لیمو تازه و آرد را به کره اضافه نمایید و با سر انگشت آرد را به خورد کره دهید. توجه داشته باشید که این مواد نباید زیاد ورز داده گردد چراکه باعث به روغن افتادن آن خواهد شد.
- مواد را به شکل مکعب درآورده و در یک کیسه تا زمان استفاده در خمیر، در یخچال قرار دهید.
- جهت آشنایی با طرز تهیه دسر گلابی عسلی با خمیر هزار ورق به بخش دسرها در آشپزی خبرنگاران مراجعه نمایید.
- توصیه می گردد طرز تهیه خمیر یوفکا خانگی و طرز تهیه خمیر فیلو خانگی را نیز مطالعه نمایید.
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا