طرز تهیه سالاد سزار با دو طعم متفاوت
به گزارش جعبه مهر، سالاد سزار از نان تست برشته شده، فیله مرغ و کاهو تهیه می گردد، اما طعم این سالاد به دلیل سس بی نظیر آن است که دو روش برای تهیه آن وجود دارد. در ادامه هر دو روش تهیه سس این سالاد توضیح داده می گردد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - سالاد سزار غذایی ایتالیایی است که به دو شیوه تهیه می شود. در برخی از مناطق ایتالیا این سالاد بدون سس مایونز تهیه می شود و در برخی دیگر از مناطق این کشور با استفاده از سس مایونز آماده می شود.
اگرچه در بسیاری از رستوران ها در این سالاد از زیتون و گوجه گیلاسی استفاده می شود، اما در شیوه اصیل از این مواد اولیه استفاده نمی شود. در واقع پایه اصلی این سالاد نان تست، کاهو و مرغ است.
سالاد سزار بدون سس مایونز
به منظور تهیه این سالاد برای سه الی چهار نفر، به 30 الی 40 دقیقه زمان و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
کاهو پیچ | 2 عدد |
لیموترش | 4 عدد |
جعفری | 20 شاخه |
سینه مرغ | 300 الی 400 گرم |
ماست | 5 فاشق غذاخوری |
سس خردل | 2 قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | یک قاشق مرباخوری |
روغن زیتون | نصف استکان |
نان تست | یک بسته |
پنیر پارمزان رنده شده | 3 قاشق غذاخوری |
پودر سیر، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
چند نکته:
میزان سرکه را می توانید تا یک قاشق غذاخوری افزایش دهید، اما توجه داشته باشید که سس سالاد نباید بوی سرکه بدهد؛ بنابراین سرکه سفید را به تدریج اضافه کنید.
- ترجیحا از ماست کم چرب بهره ببرید تا کالری سالاد کمتر شود.
دستور تهیه:
- اگر قطر فیله مرغ زیاد است، آن را از وسط به دو نیم یا کمی بکوبید. سینه مرغ را به چند قسمت تقسیم کنید، اما تکه ها باید درشت باشند.
- در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و مرغ را در آن قرار دهید.
مقداری پودر سیر و فلفل سیاه به آن اضافه کنید، به طوریکه تمام تکه های مرغ به این ادویه ها آغشته شوند.
- زمانی که مرغ کاملا پخت، مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.
دو عدد از لیموترش ها را آب بگیرید و به مرغ اضافه کنید. مرغ ها را گاهی زیرورو کنید تا اطراف آن کاملا بپزد.
نان ها را به صورت مستطیلی به بزرگی یک بند انگشت خرد کنید.
در یک ماهیتابه مقداری روغن زیتون بریزید و نان ها را به آن اضافه کنید. اندکی پودر سیر نیز به نان ها بپاشید تا طعم بگیرید. نان را آنقدر تفت دهید تا برشته شود و وقتی آن را می جوید ترد باشد. این مرحله را با دقت انجام دهید، زیرا در طعم نهایی این سالاد بسیار تاثیرگذار است.
- کاهو را خرد کنید.
ساقه جعفری ها را جدا و جعفری را خرد کنید. جعفری را نباید ریز خرد نمایید.
- برای تهیه سس این سالاد، ماست، سرکه، خردل (ترجیحا تند نباشد)، آب لیموترش، اندکی نمک و مقداری پودر سیر را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس نصف پنیر پارمزان را نیز به آن بیفزایید.
- سس را روی سطح کاهو جعفری پخش کنید.
مرغ را به تکه هایی به اندازه بند انگشت خرد نموده و به سالاد اضافه کنید.
تکه های نان را نیز روی سالاد بریزید.
مابقی پنیر را نیز تا نان ها گرم هستند، به سالاد اضافه کنید تا نان ها طعم پنیر بگیرند.
سالاد سزار آماده است و می توانید آن را سرو کنید. هنگام سرو کمی سالاد را بهم بزنید تا تمام مواد طعم سس را بگیرد. اگر از ابتدا آن را بهم بزنید، نان های تست اندکی خمیر می شوند.
سالاد سزار با سس مایونز
به منظور تهیه این نوع از سالاد سزار برای دو الی سه نفر، به 30 الی 40 دقیقه زمان و مواد اولیه ای زیر احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
سینه مرغ | یک عدد |
نان تست | 100 الی 120 گرم |
کاهو پیچ | یک عدد |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
سویا سس | یک دوم الی یک قاشق غذاخوری |
لیموترش | 2 عدد |
روغن زیتون | 2 الی 3 عدد |
سس مایونز | 2 الی 3 عدد |
پنیر پارمزان رنده شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و پودر سیر | به میزان لازم |
نکته:
- در صورت تمایل می توانید از سس ورچستر به جای سویا سس بهره ببرید، اما طعم آن چندان با ذائقه ایرانی هماهنگ نیست.
شیوه آماده سازی
- به شیوه ای که قبلا ذکر شده مرغ و نان تست را آماده کنید.
- کاهو را خرد کنید و در ظرف قرار دهید. احتیاجی نیست که کاهو را ریز خرد کنید.
- برای تهیه سس این سالاد، زرده تخم مرغ را بزنید تا از لختگی دربیاید. سپس به آن یک الی دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، سس مایونز، سویا سس، آب یک عدد لیموترش، پودر سیر، اندکی نمک و یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان اضافه کند و بهم بزنید.
- سس را روی سطح سالاد پخش کنید.
مرغ و نان را نیز روی سالاد قرار داده و تا نان ها گرم هستند مابقی پنیر پارمزان را اضافه کنید.
سالاد سزار پیش غذایی لذیذ است، البته اگر آن را تهیه می کنید بهتر است چندان به فکر غذای اصلی نباشید. زیرا این غذا آنقدر لذیذ است که حتی می تواند جای غذای اصلی را نیز بگیرد. این سالاد حاوی گوشت، نان و سبزیجات است و غذایی کامل محسوب می شود. در برخی از رستوران ها برای تزیین بیشتر این غذا از زیتون بدون هسته حلقه ای خرد شده و گوجه گیلاسی نیز استفاده می نمایند. اگرچه این مواد غذایی در دستور اصلی تهیه سالاد ایتالیایی نیست، اما به بهبود طعم و ظاهر آن یاری می نماید. انواع سالاد گزینه های مناسبی برای میان وعده و زینت سفره ها ناهار و شام هستند.
منبع: setare.com