طرز تهیه مربای به خشک شده همه پسند و عالی
به گزارش جعبه مهر، بِه خشک، گنجینه ای از طعم و خواص در آشپزخانه شماست. این میوه خشک ارزشمند، علاوه بر اینکه برای تهیه دمنوش های گرم و دلچسب استفاده می گردد، ماده اولیه ای عالی برای تهیه مربایی خوشمزه و سنتی است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای به تازه را به روش های مختلف آنالیز نموده بودیم و در ادامه با یک دستورالعمل ساده می توانید، با خواندن طرز تهیه مربای به خشک شده، در خانه خود مربایی به یاد ماندنی با طعم و عطر بی نظیر بِه خشک درست کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای به خشک شده
- به خشک شده 500 گرم
- شکر 700 گرم
- آب به اندازه لازم
- آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
- هل 3 عدد
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
طرز تهیه مربای به خشک شده
1. آماده کردن به و مواد دیگر مربای به
اولین مرحله از طرز تهیه مربای به خشک این است که بِه خشک را به مدت یک تا دو ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود سپس آب آن را تخلیه کنید و به ها را خوب بشویید. بعد به های خیس خورده را به همراه شکر، آب، آبلیمو و هل در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار داده و اجازه دهید بِه به آرامی بجوشد.
پخت مربای به
هر از گاهی مربای به را هم بزنید تا ته نگیرد. پس از مدتی، چیزی حدود 1 تا 2 ساعت، مربا غلیظ می شود. برای امتحان کردن غلظت، کمی از شربت مربا را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر شربت سفت شد، مربا آماده است. در نهایت در مراحل پایانی پخت، زعفران دم نموده را به مربا اضافه کنید. و اجازه دهید مربا خنک شود. وقتی مربای به شما خنک شد آن را در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در آن را محکم ببندید. مربای به را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای به خشک شده
همان طور که خواندید، تهیه مربای به فرقی ندارد مربای به خشک باشد یا مربای به تازه کار ساده ای است که فقط احتیاج به صبوری دارد و بهتر است نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم بدانید.
تفاوت مربای به خشک و به تازه
مربای به خشک و تازه هر دو طعم و خواص منحصر به فرد خود را دارند. به خشک شده به علت از دست دادن اندازهی از آب میوه، طعم غلیظ تر و شیرین تری پیدا می نماید. بعلاوه، مواد مغذی در آن متمرکزتر می شوند. از سوی دیگر، مربای به تازه طعمی تازه و طبیعی تر دارد و بافت نرم تری دارد.
اگر دوست دارید انواع روش های تهیه مربای تازه را هم بدانید می توانید طرز تهیه های زیر را در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید:
- طرز تهیه مربای به با پوست خوشرنگ و خوشمزه
- طرز تهیه مربای به با گردو
- طرز تهیه مربای به با قند
- طرز تهیه مربای به رنده شده
- طرز تهیه مربای به نگینی
نکاتی برای شفاف شدن مربای به
برای شفاف شدن مربای به، می توانید از چند ترفند بهره ببرید که یکی از از آن ها استفاده از آب لیمو است که به تثبیت رنگ مربا و جلوگیری از تیره شدن به یاری می نماید.
استفاده از سفیده تخم مرغ هم یکی دیگر از روش های تهیه مربای به شفاف است که معمولا در اواخر پخت به مربا اضافه می نمایند.
از طرف دیگر دقت به این نکته که مربای به باید با حرارت میانه رو به کم پخته شود هم حائز اهمیت است چون این مربا برای پخت کامل و خوش رنگ تر شدن باید حتما آرام و ملایم بپزد.
اندازه زمان لازم برای پخت مربای به خشک
زمان پخت مربای به خشک به عوامل مختلفی مانند اندازه به، اندازه شکر، نوع ظرف و حرارت بستگی دارد. به طور معمول، پخت مربا بین یک تا 2 ساعت طول می کشد. برای اطمینان از پخت کامل مربا باید به غلظت آن توجه کنید.
نحوه آنالیز غلظت مناسب مربا
برای آنالیز غلظت مناسب مربا، می توانید از روش های زیر بهره ببرید:
- قطره چکانی: یک قطره از شربت مربا را روی یک بشقاب سرد بریزید. اگر شربت بدون پخش شدن روی بشقاب ماند، مربا به غلظت مناسب رسیده است.
- حرارت دادن قاشق چوبی: یک قاشق چوبی را در مربا فرو ببرید. اگر شربت به آرامی از قاشق جدا شد، مربا آماده است.
خواص به تازه و خشک
به تازه و خشک هر دو سرشار از خواص درمانی هستند. بعضی از مهم ترین خواص به به ویتامین سی موجود در آن برمی شود که باعث می شود به تقویت سیستم ایمنی یاری کند. البته فیبر موجود در این میوه هم به بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری می نماید. در ضمن به یک میوه ضد التهابی است که می توانید برای کاهش التهاب در بدن از آن بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله