طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه ای
به گزارش جعبه مهر، برای پخت و سرو مرغ روش های متفاوتی وجود دارد. یکی از انواع طبخ، بریان کردن مرغ است.
برخی تصور می کنند که بریان کردن مرغ، بسیار ساده است و چیزی جز به سیخ کشیدن و روی آتش قرار دادن مرغ نیست، در حالی که هرکسی از پس طعم دار کردن مرغ بریان و ترد شدن پوست مرغ برنمی آید. در ادامه با خبرنگاران و طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه ای همراه باشید.
مواد لازم
- مرغ 1 عدد
- مغز گردو 1/2 لیوان
- پیاز دو عدد
- سیر دو حبه
- زعفران دو قاشق غذاخوری
- جعفری و گشنیز ساطوری شده دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی یک قاشق چایخوری
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- زرشک یک قاشق غذاخوری
- کره به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- برگ بو 5 عدد
- آب پیاز 1 و 1/4 لیوان
- پودر سیر دو قاشق مرباخوری
- کرفس دو شاخه
- فلفل دلمه ای یک عدد
- هویج سه عدد
- آبلیموی تازه به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ بریان
- برای تهیه مرغ بریان خانگی ابتدا مرغ را بشویید و داخل شکم آن را خالی نمایید سپس مرغ را دوباره بشویید.
- فلفل دلمه ای، هویج، سیر، کرفس و برگ بو را خرد کرده و این مواد را درون شکم مرغ قرار دهید. سپس مرغ را درون یک ظرف دردار قرار دهید و روی آن آب پیاز و پودر سیر بریزید و درب ظرف ببندید و به مدت دو تا هشت ساعت درون یخچال قرار دهید تا به خوبی مزه دار شود. بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از درون یخچال بیرون آورید و داخل شکم آن را خالی کنید.
- پیاز و سیر خردشده را درون روغن تفت دهید و سبزی خرد شده را به پیاز اضافه و سرخ کنید.
- گردوی خرد شده، زعفران دم کرده، زرشک، رب انار و رب گوجه فرنگی را به مخلوط سبزی بیفزایید و مقداری مواد را تفت دهید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
- درون شکم مرغ را مقداری آبلیمو بزنید و مواد آماده شده را درون شکم مرغ قرار دهید و به کمک دست مواد را پخش کرده و سپس مرغ را به کمک نخ ضخیم جمع کنید.
برای جمع کردن مرغ ابتدا نخ را از پشت گردن مرغ به سمت جلوی سینه بیاورید و نخ را زیر استخوان سینه مرغ بپیچانید. سپس دو طرف نخ را در قسمت انتهایی پای مرغ دو بار بچرخانید و آن را گره بزنید. توجه داشته باشید که در زمان پیچاندن نخ باید آن را بکشید تا مرغ به خوبی جمع شود. نخ های اضافه را قیچی کنید.
- کره را ذوب کرده و به کمک دست سطح مرغ را به کره آغشته نمایید. بعد از اینکه مرغ آماده شده مقداری نمک و فلفل روی آن بپاشید.
- مرغ را درون ظرف پیرکس قرار دهید و 1.5 لیوان آب و 1/4 لیوان آب پیاز و 1/4 لیوان آبلیمو را روی مرغ بریزید و ظرف را به مدت یک ساعت درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا مرغ پخته و سطح آن طلایی شود.
بعد از مدت زمان ذکر شده مرغ را از فر بیرون آورید و نخ های اطراف آن را باز کنید سپس مرغ بریان را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و آن را با سبزیجات و سس و … تزیین نمایید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طبخ انواع غذا با مرغ طرز تهیه مرغ کره ای هندی را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتاشرکت دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه