طرز تهیه کوکو سبزی با روش های مختلف
به گزارش جعبه مهر، کوکو سبزی، یکی از غذا های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با مواد اولیه گوناگون و روش های تا حدودی متنوع تهیه می گردد. از این غذا می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل برای ناهار یا شام استفاده کرد.
در طرز تهیه کوکو سبزی ، ابتدا سبزی خرد شده را با سیر رنده شده مخلوط نموده و تخم مرغ هم زده و ادویه ها را به آن اضافه کنید. زرشک و گردوی خرد را نیز داخل مایه کوکو بریزید. داخل تابه روغن ریخته و مایه کوکو را کف تابه پهن کنید. پس از آنکه یک طرف سرخ شد، کوکو را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد. در طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی هم میزانی سیب زمینی رنده شده را به مایه کوکو اضافه کنید. ضمناً کوکو سبزی را می توانید در فر هم درست کنید.
در مطلب زیر، نحوه تهیه کوکو سبزی را بیان خواهیم کرد و می توانید شرح خلاصه بالا را به طور مفصل در ادامه بخوانید.
کوکو سبزی | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه کوکو سبزی ساده
کوکوسبزی از جمله غذاهای ساده ای است که بیشتر افراد آن رو دوست دارند. این غذا تقریبا سبک است و می توان علاوه بر ناهار، آن را برای شام نیز تهیه کرد. بنابراین، اگر در پی غذایی هستید که ساده و سبک باشد و بعلاوه همه افراد خانواده از کوچک و بزرگ آن را دوست داشته باشند، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای تهیه کوکو سبزی ساده
برای تهیه این کوکو برای چهار نفر، به مواد زیر نیاز دارید (در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری کوکو سبزی تهیه کنید، کافی است میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید):
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
سبزی کوکویی | 500 گرم |
تخم مرغ | 5 عدد |
گردو | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
دستور پخت کوکو سبزی با آرد
برای تهیه کوکو سبزی با آرد، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: قبل از هر چیز، ابتدا سبزی کوکویی که شامل گشنیز، تره، اسفناج، جعفری و شوید است را بشویید و آبکشی کنید. سپس به یاری یک چاقوی تیز، سبزی ها را به صورت ریز خرد کنید. شما می توانید سبزی کوکویی را به صورت آماده از فروشگاه ها نیز خریداری کنید. توجه داشته باشید که برای شستشو ابتدا باید سبزی را داخل لگن ریخته و روی آن آب بریزید. مدتی سبزی را داخل آب بگذارید و سپس آبکش کنید. چند بار این کار را انجام دهید تا سبزی کاملا تمیز گردد. به هیچ عنوان پس از خرد کردن سبزی، آن را نشویید.
- مرحله دوم: سبزی کوکویی ریز شده را داخل کاسه نسبتا بزرگی بریزید و با سیر رنده شده مخلوط کنید. تخم مرغ ها را در کاسه ای جدا بشکنید و با چنگال به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. سپس تخم مرغ ها را به همراه آرد، به سبزی اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا نوبت آن است که ادویه ها، یعنی فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. برای درست کردن کوکو سبزی مجلسی، در این مرحله باید میزانی زرشک و گردوی خرد شده نیز داخل مایه کوکو بریزید.
- مرحله چهارم: حالا مایه کوکوی شما کاملا آماده است و باید آن را سرخ کنید. برای این کار متناسب با میزان مایه کوکویی که دارید، تابه ای مناسب انتخاب نموده و درون آن روغن مایع بریزید. سپس اجازه دهید تا روغن به خوبی داغ گردد.
- مرحله پنجم: مایه کوکو را به صورت یکباره داخل تابه بریزید، به شکلی که مایه در تمام قسمت های تابه با ضخامت یکسان و یک میزان پخش گردد و بعد با پشت قاشق آن را صاف کنید.
- مرحله ششم: حرارت را کمی زیاد کنید که کوکو خود را گرفته و از وارفتن آن جلوگیری گردد. پس از آن می توانید حرارت را ملایم نموده و اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ گردد. در این مرحله می توانید برای مغزپخت شدن کوکو، درب آن را بگذارید. سپس کوکو را به 4 قسمت تقسیم نموده و به آرامی برگردانید. پس از آنکه سمت دیگر کوکو هم سرخ شد، آن را داخل ظرف سرو ریخته و به همراه خیارشور، گوجه فرنگی و نان سرو کنید.
طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی
دستور های پخت و مواد متفاوتی برای کوکو سبزی وجود دارد که یکی از آن ها طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی است.
مواد اولیه برای تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی
برای تهیه این کوکوی خوشمزه و متفاوت به مواد زیر نیاز خواهید داشت. البته کوکو سبزی را می توان با سبزیجات و مواد اولیه دیگری مانند طرز تهیه کوکو تره فرنگی نیز درست کرد.
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
تخم مرغ | 3 عدد |
سبزی کوکو | 500 گرم |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی میانه | 1 عدد |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
گردو | 2 قاشق غذاخوری |
دستور پخت کوکو سبزی ساده با سیب زمینی
اگر تصمیم گرفته اید که کوکو سبزی را با سیب زمینی آماده کنید، این مراحل را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: ابتدا سیب زمینی را پوست گرفته و با رنده ریز رنده کنید. در ادامه سبزی کوکو را ریز نموده و با سیب زمینی رنده شده کاملا مخلوط کنید.
- مرحله دوم: تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با چنگال هم بزنید. سپس نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به تخم مرغ اضافه کنید. تخم مرغ ها را به همراه آرد داخل مخلوط سیب زمینی و سبزی بریزید. در صورتی که می خواهید کوکو سبزی با سیب زمینی شما ظاهری مجلسی تر به خود بگیرد، میزانی زرشک و گردوی خرد شده نیز به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: تابه ای مناسب برداشته و کمی حرارت دهید. سپس روغن سرخ کردنی را به آن اضافه نموده و منتظر بمانید تا روغن کاملا داغ گردد. بعد از داغ شدن روغن، مایه کوکو را به آرامی به تابه اضافه نموده و با قاشق سطح آن را صاف کنید. در تابه را بگذارید و میزانی درجه حرارت را بالا ببرید تا مواد به سرعت خود را بگیرند. سپس درجه حرارت را کاهش دهید تا کوکو سرخ گردد.
- مرحله چهارم: بعد از آنکه یک طرف کوکو سبزی با سیب زمینی سرخ شد، کوکو را برش دهید و آن را برگردانید. در صورت لزوم میزان دیگری روغن اضافه نموده و زمان دهید تا کاملا سرخ گردد. بعد از آماده شدن کوکو سبزی با سیب زمینی، آن را در ظرف موردنظر سرو کنید.
بعلاوه پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه کوکو سیب زمینی را در مجله خبرنگاران دنبال نموده و روش درست کردن یک کوکو مجذوب نماینده دیگر را نیز یاد بگیرید.
دستور پخت کوکو سبزی در فر
کوکو سبزی را علاوه بر داخل تابه و روی گاز، درون فر نیز می توان تهیه کرد و روش درست کردن آن مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا فر را روی دمای 180 قرار داده و روشن کنید تا به خوبی گرم گردد.
- مرحله دوم: ظرف یا تابه مخصوص فر را با میزانی روغن چرب نموده و مایه کوکو را داخل آن بریزید.
- مرحله سوم: روی ظرف را با فویل پوشانده و داخل فر قرار دهید که البته از قبل 15 دقیقه گرم شده است.
- مرحله چهارم: بعد از 15 دقیقه، ظرف را از تابه خارج کنید. سپس یک تخم مرغ دیگر را کامل بزنید و روی کوکو به صورت یکدست پخش کنید. خیلی سریع این کار انجام دهید تا تخم مرغ اضافه شده بسته نگردد.
- مرحله پنجم: کوکو را مجدد داخل فر بگذارید تا کاملا پخته شده و پف کند.
طرز تهیه فینگر فود کوکو سبزی
در صورتی که تمایل دارید ظاهر کوکو سبزی شما مانند فینگر فود های مجلسی گردد، می توانید از قالب های فلزی برای سرخ کردن آن بهره ببرید.
- مرحله اول: قالب را چرب نموده و درون تابه قرار دهید تا به خوبی داغ گردد.
- مرحله دوم: سپس با قاشق درون قالب را از مایه کوکو پر نموده و صبر کنید تا یک سمت کوکو سرخ گردد.
- مرحله سوم: در مرحله بعد آن را از قالب خارج نموده و برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ گردد. با این روش کوکو های شما همه یک شکل و یک میزان می شوند.
چاشنی های خوشمزه و مناسب کوکو سبزی
کوکو سبزی یک غذای خوشمزه است که با چاشنی های مختلفی همراه می گردد. شما می توانید در کنار کوکو سبزی از ترشی، سبزی خوردن، سالاد فصل، سالاد شیرازی، سیر ترشی و ماست بهره ببرید. همان طور که مشاهده می کنید این غذای خوشمزه با انواع و اقسام چاشنی ها همراه می گردد. به علاوه طرز تهیه کوکو سبزی با پیاز نیز قابل توجه بوده و خرد کردن میزانی پیاز بنفش یا پیاز کاراملی در کنار این غذا، ایده فوق العاده ای است.
به علاوه اگر می خواهید کوکو سبزی شما، لاکچری باشد و برای میهمانی آن را سرو کنید، طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی با زرشک را دنبال نموده و در مواد اولیه این کوکوی خوشمزه، میزانی زرشک بریزید. البته شما می توانید روی کوکو را نیز با زرشک و گردو تزیین کنید. طرز تهیه اسنک کوکوسبزی هم یکی از دیگر غذاهای مجلسی با کوکو سبزی است که ظاهر و طعم مجذوب نمایندهی دارد.
فوت و فن های پخت کوکو + وا نرفتن آن
در طرز تهیه کوکو سبزی نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا نتیجه نهایی یک غذای خوشمزه و مجذوب نماینده باشد:
- اگر دوست دارید تا ظاهر کوکو یکدست تر گردد، میزانی بیکینگ پودر هم به مایه کوکو اضافه کنید.
- سبزی کوکو نباید خیلی ریز گردد، بعلاوه برای عطر بهتر، پیش از اضافه کردن سبزی به مایه کوکو، آن را کمی با کره تفت دهید.
- علاوه بر سرو معمولی کوکو سبزی، می توان با دنبال کردن طرز تهیه رول کوکو سبزی آن را به شکل رولت هم تهیه کرد تا ظاهر مجذوب نماینده تری داشته باشد.
- در تهیه کوکو سبزی نسبت مواد را رعایت کنید؛ اگر میزان آرد و تخم مرغ کم باشد، کوکو وا می رود. بعلاوه دقت داشته باشید که ابتدا روغن داخل تابه به خوبی داغ گردد و سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید. اگر روغن سرد باشد، در هنگام پشت و رو کردن، کوکو خرد می گردد.
روش نگهداری کوکو سبزی و جلوگیری از خراب شدن آن
برای نگهداری کوکو سبزی، آن را داخل ظرفی درب دار ریخته و درون یخچال بگذارید. دقت داشته باشید که غذاهایی مانند کوکو که تخم مرغ دارند، باید زودتر مصرف شوند و امکان نگهداری آن ها برای طولانی مدت وجود ندارد. کوکو را هم می توان به صورت سرد و هم پس از گرم کردن دوباره، مصرف کرد.
برای جلوگیری از خراب شدن کوکو دقت داشته باشید که کوکو بیرون از یخچال نماند. بعلاوه ظرف نگهداری کوکو سبزی باید کاملا تمیز باشد.
جایگزین ها در طرز تهیه کوکو سبزی
اگر شما به طعم کره علاقه داشته باشید، می توانید برای سرخ کردن کوکو به جای روغن از کره بهره ببرید. بعلاوه در روش دیگر برای طرز تهیه کوکو سبزی با کره باید پس از آنکه یک سمت کوکو سرخ شد و خود را گرفت، پیش از برگرداندن، میزانی کره ذوب شده به سمت دیگر کوکو مالیده و بگذارید به سبزی جذب گردد. در این صورت باید حرارت را ملایم کنید تا از سوختن کره جلوگیری شده و کوکو تنها طعم و رایحه خوش آن را به خود بگیرد.
خواص و جدول ارزش غذایی کوکو سبزی
هر 100 گرم کوکو سبزی از درشت مغذی ها و ریز مغذی هایی مطابق با جدول زیر تشکیل شده است:
انرژی یا کالری | 124 کالری |
کربوهیدرات | 9.63 گرم |
پروتئین | 7.92 گرم |
چربی | 6.71 گرم |
آب | 117.51 گرم |
فیبر | 3.22 گرم |
قند | 1.88 گرم |
کلسترول | 143.33 میلی گرم |
کلسیم | 152.82 گرم |
آهن | 5.35 میلی گرم |
منیزیم | 50.36 میلی گرم |
فسفر | 139.81 میلی گرم |
پتاسیم | 612.63 میلی گرم |
سدیم | 1690.98 میلی گرم |
روی | 1.27 میلی گرم |
مس | 0.22 میلی گرم |
منگنز | 0.68 میلی گرم |
سلنیم | 12.78 میلی گرم |
همان طور که در جدول بالا مشاهده کردید، کوکو سبزی منبع بسیاری از مواد معدنی همانند آهن و منیزیم است و به همین علت خواص بسیاری برای بدن به همراه دارد. از سوی دیگر این غذا قندی کمی داشته و مصرف آن موجب افزایش قند خون نمی گردد. وجود مقادیر فیبر، کوکو سبزی را به یک غذای مقوی برای سلامت دستگاه گوارش تبدیل نموده و برای درمان مسائل گوارشی همانند یبوست مفید است.
کوکو سبزی شما آماده است؛ نوش جان
در این مقاله از مجله خبرنگاران کوشش کردیم تا طرز تهیه کوکو سبزی را با فر و بدون فر به شما آموزش دهیم. توصیه می کنیم برای بهتر پخته شدن این غذا روی گاز، از شعله پخش کن بهره ببرید. در سرانجام، اگر هوس کوکو سبزی نموده اید و زمان یا امکان پخت آن را ندارید، به سفارش آنلاین غذا خبرنگاران سر بزنید و کوکو موردنظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید.
سوالات متداول
سبزی کوکو شامل چه چیزایی هست؟
اصلی ترین مواد اولیه کوکو سبزی شامل تخم مرغ، سبزی کوکویی، سیر، آرد، روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است. بعلاوه برای مجلسی تر شدن کوکو سبزی، به آن زرشک و گردو خرد شده نیز اضافه می نمایند.
چرا کوکو سبزی وا می رود؟
در صورتی که میزان آرد و تخم مرغ کوکو کم باشد، احتمال وا رفتن آن افزایش می یابد. بعلاوه دقت داشته باشید که باید روغن داغ گردد و سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید.
چگونه فینگر فود کوکو تهیه کنیم؟
برای درست کردن فینگر فود کوکو سبزی، ابتدا قالب را داخل روغن داغ قرار دهید و مایه کوکو را درون قالب بریزید. سپس قالب را بردارید و فینگر فودهای کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ گردد.
منبع: اسنپ فود