قدیمی ترین کلیساهای سنگی دنیا را در اتیوپی ببینید
به گزارش جعبه مهر، برای تماشا اولین کلیسا های سنگی دنیا به اتیوپی سفر کنید.
از بین آثار باستانی هایی که از سنگ ساخته شده اند، می توان به استون هنج (Stonehenge)، اهرام مصر (Pyramids) و دیوار بزرگ چین اشاره نمود که نکته حائز اهمیت راجع به آن ها این است که همه آن ها از یک تکه سنگ بزرگ با وجود امکانات بسیار کمی که در آن دوره در اختیار داشته اند، ساخته شده اند. 11 مورد دیگر دهم در جهان وجود دارند که کلیسا های زیرزمینی لالیبلا (Lalibela) در اتیوپی از جمله موارد بسیار شگفت انگیز آن ها هستند.
سنگ های قرون وسطی
بین مورخان در خصوص این که اولین کشوری که به دین مسیحیت روی آورده است، اتیوپی ها بوده یا ارمنی ها، اختلاف نظر وجود دارد؛ ولی به احتمال زیاد این موضوع مربوط به اتیوپی ها می گردد که در آن موقع با نام ابیسینا (Abyssinia) شناخته می شده اند. تقریبا حدود 330 سال پس از میلاد مسیح امپراطور ازانا (Ezana) دین مسیحیت را پذیرفت و گفت که ملت او یک ملت مسیحی است. حاکم ارمنی ها تصمیمی مشابه را حدود 30 سال پیش گرفته بود، ولی مردم او از تصمیم حاکم خود استقبال نکردند و به همین علت است که احتمال می رود اتیوپی اولین سرزمینی باشد که دین مسیحیت را پذیرفت.
دین مسیحیت برای مدت های بسیار طولانی در اتیوپی بوده است و تعجبی ندارد که قدیمی ترین کلیسا های مسیحیت در اتیوپی ساخته شده است. امپراطور لالیبلا می خواست یک اورشلیم نو در کشور خود بسازد که این کلیسا ها برترین راه برای انجام این کار بودند. بزرگ ترین این کلیسا ها بت مدهن آلم ( Bet Medhane Alem ) بود. بت گلگوتا ( Bet Golgotha ) یک نمونه دیگری از قبر حضرت عیسی و خیمه ای که حضرت مریم او را به جهان آورد، ساخت. کلیسای بت گیورگیس ( Bet Giyorgis ) به نمادی از کلیسا های صلیبی شکل تبدیل شد.
امپراطور لالیبلا از سال 1181 تا سال 1221 حکومت کرد. با این وجود کلیسا هایی که او ساخته است، همچنان مورد استفاده قرار می گیرند. سالانه هزاران نفر از آن ها بازدید می نمایند و بسیاری از آن ها با پای پیاده به این محل سفر نموده و به زیارت می پردازند. در واقع می توان گفت پادشاه در ساخت اورشلیم نو پیروز بوده است. حتی برای مسیحیانی که ارتودوکس اتیوپی نیستند، نقاشی های این کلیسا ارزش بسیار دارد.
هزاران نفر از سراسر جهان برای تماشا تونل ها و راه های زیرزمینی به اتیوپی می فرایند. زمانی که میراث جهانی یونسکو در سال 1978 تاسیس شد، یکی از الهام بخش ترین این کلیسا ها، کلیسای لالیبلا بود که جزء 12 مکانی که به وسیله سازمان یونسکو تحت محافظت قرار داشته است. هر سال به تعداد گردشگران این کشور افزوده شده است تا این که در سال 2015 شورای تجارت و گردشگری اروپا اتیوپی را برترین مکان برای گردشگران معرفی کرد. با افزایش گردشگران مشکلاتی به وجود می آید، از جمله سازه ها در طول زمان فرسایش پیدا خواهند کرد و قیمت پذیرش گردشگران افزایش پیدا خواهد نمود.
جذبه های گردشگری اتیوپی فقط محدود به کلیسا های آن نیست، بلکه این کشور دارای چشمه های آبگرم، آتشفشان ها و منظره ها بسیار زیبای کوهستانی و همین طور کلیسا هایی است که روی کوه ها واقع شده اند. گردشگران کمتری از کلیسا های سنگی واقع در تایگری ( Tigray ) بازدید می نمایند، چرا که برای تماشا آن ها باید در صخره نوردی مهارت داشته باشید؛ ولی این کلیسا ها از قدیمی ترین کلیسا های جهان هستند.
اگر شما می خواهید سفر خود را کامل انجام داده باشید، حتما به کلیسا های معروف دیگر از جمله دبره بیرهان سلاسی ( Debre Birhan Selassie ) است که یک کلیسای قرن هفدهمی با گچ بری های بسیار نفیس با جزییات بسیار زیاد در داخل آن است که شاید مشابه آن را بیشتر دیده باشید. داخل بیشتر کلیسا های مدرن با نور هایی به رنگ های صورتی و زرد مملو می شوند تا بیشتر حس زیارت را منتقل نمایند. اگر نمی توانید در آینده نزدیک به آفریقا سفر کنید، حداقل می توانید مکان های منحصر به فرد آن را در کتاب زندگی، کلیسا های باستانی اتیوپی (Ethiopia: The Living Churches of an Ancient Kingdom) مشاهده کنید.
منبع: کجارو / curiosity.com