پخت نان خانگی بدون فر
به گزارش جعبه مهر، نان از مواد غذایی اصلی سفره ایرانی است و چه بهتر که برای مصرف نان سالم تا حد امکان آن را در خانه تهیه کنیم.
این روز ها با شیوع بیماری کرونا و قرنطینه خانگی، بهداشت مواد غذایی از جمله نان بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده و پخت نان به صورت خانگی می تواند ما را از خطرات احتمالی در امان نگه دارد. خبرنگاران با طرز تهیه نان خانگی بدون فر به روز شده است. با ما همراه باشید.
مواد لازم پخت نان خانگی بدون فر :
- آرد یک فنجان
- نمک نوک قاشق چای خوری
- نمک میوه یک چهارم قاشق چای خوری
- بکینگ پودر یک چهارم قاشخ چای خوری
- کره (در صورت تمایل) یک تا دو قاشق چای خوری
- آب نصف فنجان
- کنجد به میزان دلخواه
از آنجا که آرد ها با هم متفاوت بوده و هر کدام به یک میزان متفاوت آب نیاز دارند تا خمیر مناسب تهیه شود، باید آب را کم کم به آرد اضافه کنید تا هر زمان که خمیر به شکل مطلوب در آمد متوجه شوید و دیگر آب نریزید.
تهیه خمیر نان
- ابتدا نمک، بکینگ پودر و نمک میوه را با آرد مخلوط کنید. اگر نمک میوه ندارید میزان بکینگ پودر را دو برابر کنید. یادتان باشد که اگر میزان نمک مقداری که در فهرست مواد لازم آمده بیشتر شود نان شور می شود. اگر به طعم کره علاقه مند هستید می توانید به مخلوط پودر ها کره اضافه کنید. این کار باعث لطیف شدن نان هم می شود. کره را نیم ساعت قبل از استفاده بیرون از یخچال قرار دهید تا نرم شود و سپس به مواد اضافه کنید.
- با نوک انگشتان به آرامی کره را با آرد مخلوط کنید تا کامل به خورد آرد برود و گلوله ای از کره باقی نماند. حالا کل مواد را وسط کاسه به شکل گنبد جمع می کنیم و حفره ای در آن ایجاد می کنیم؛ به شکلی که زیر حفره همچنان آرد وجود داشته باشد. سپس مقداری از آب را در این حفره بریزید و با نوک انگشتان و به آرامی با آرد مخلوط کنید.
- آب را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیری نرم به دست بیاید. خمیر نه باید آنقدر سفت باشد که در دست خرد شود نه آنقدر نرم که نتوانیم آن را شکل دهیم. اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب و اگر زیادی نرم یا شل شده بود آرد اضافه کنید. حالا خمیر را به شکل یک توپ بزرگ در آورده و وسط کاسه بگذارید، روی کاسه پلاستیک یا یک دستمال ضخیم بکشید و اجازه دهید در دمای معمولی آشپزخانه نیم ساعت بماند.
پخت نان
- روی تخته کار کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. حدود 15 دقیقه باید خمیر را ورز دهید تا بافت آن یک دست شود.
- در هر مرحله از ورز دادن اگر خمیر چسبنده بود کمی آرد روی آن بپاشید و ورز دادن را ادامه دهید.
- بعد از اینکه ورز دادن تمام شد، خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید. سه قسمت را در کاسه قرار داده و روی آن را بپوشانید تا خشک نشود.
- قسمت چهارم را با وردنه و آرام آرام روی تخته باز کنید تا جایی که وقتی خمیر را روی دستتان می اندازید بتوانید سایه انگشتان تان را از پشت آن ببینید. اگر می خواهید نان کنجدی داشته باشید در این مرحله روی یک طرف خمیر کنجد بپاشید.
- تابه تفلن را روی شعله کم قرار داده و بگذارید کامل گرم شود. خمیر را از طرف بدون کنجد در تابه قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا روی خمیر کاملا حباب دار بشود. حالا نان را برگردانید و یک دقیقه فرصت دهید تا طرف دیگر آن حرارت ببیند.
- نان را با گیره بردارید و داخل یک کیسه یا سفره پارچه ای قرار داده و با تمام خمیر همین کار را انجام دهید. این میزان از مواد به شما چهار نان بزرگ یا هشت نان کوچک می دهد.
از قلم نیاندازید که این نان مانند نان هایی که از نانوایی می خرید برای مصرف طولانی مدت باقی نمی ماند و بعد از یک ساعت کاملا خشک می شود، بنابراین برای هر وعده غذایی باید آن را تازه تهیه کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز پخت انواع نان طرز تهیه نان گردویی خانگی را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا