پیری از پا شروع می شود، دو هفته بی تحرکی معادل 10 سال پیری
به گزارش جعبه مهر، یک متخصص طب ایرانی، با اشاره به اینکه پیری از پا شروع می شود گفت: بی تحرکی به مدت دو هفته معادل 10 سال پیری است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری مهر، حسین رضایی زاده گفت: مقاله ای با عنوان تا می توانید پاهایتان را قوی نگه دارید تا پیر نشوید در ژورنال آمریکایی (prevention) چاپ شده است. بر اساس تحقیقات اخیر پیری بر خلاف باور عمومی از موی سفید، ریزش مو و چروکی پوست شروع نمی گردد. پیری از پا شروع می گردد. هر کس زودتر پاهایش ضعیف گردد، زودتر پیر می گردد.
وی گفت: بی تحرکی پا به مدت دو هفته معادل 10 سال پیری پا است. با فیزیوتراپی و توان بخشی قدرت به پا بر می گردد اما آنچه از دست می دهیم، بیشتر از انرژی است که با فیزیوتراپی و توان بخشی به دست می آید.
تقریباً 50 درصد استخوان های بدن، عضلات بدن، سلسله اعصاب، عروق و گردش خون در پاها است. خیلی از افراد می گویند که ما مسئله ای نداریم اما پاهایمان یخ می زند؛ یعنی گردش خون به خوبی انجام نمی گردد. در صورتی که گردش خون در پا سریع تر باشد، قلب سالم تری خواهد داشت. حتی بعد از 60 سالگی هم حدود 30 تا 40 دقیقه باید پیاده روی داشته باشیم. یک ورزش متعادل به گردش خون کمک می کند. به عبارت خودمانی شخص از پا نمی افتد. در خیلی افراد شاهد پیری در پا هستیم و چهره جوانی دارند.
رضایی زاده افزود: برای تضمین سلامتی و عمر 120 ساله و سلامتی بعد از 60 سالگی باید از الان به فکر سلامتی پاها باشیم. ابن سینا در طب ایرانی از شاهراه تندرستی صحبت می کند که شاه کلیدهای حفظ سلامتی و تندرستی را مطرح می کند. ابن سینا به منطق شهره است و در بیان اسباب حفظ سلامتی در کتاب قانون به ترتیب به آب وهوا، خوردن و آشامیدن، حرکت و سکون، خواب بیداری، پاک سازی بدن و حالت روحی روانی اشاره می کند.
در بحث تدابیر ابن سینا مطرح می کند که واجب است بحث را با ورزش شروع کنیم. ترتیب بحث قبلی را بر هم می زند و ورزش را حائز اهمیت می داند. ابن سینا تدابیر غذا و خواب را در مراحل بعد بیان می کند.
این متخصص طب ایرانی تأکید کرد: در صورتی که ما بهترین غذاها را مصرف کنیم، باز مواد زائدی را تولید می کنیم که با ورزش هضم و دفع می گردد. سوخت وساز مواد اضافه به واسطه حرکات ورزشی انجام خواهد شد.
خیلی از بیماری ها مثل دیابت، فشارخون، کبد چرب و اضافه وزن طول عمر و کیفیت زندگی ما را کاهش می دهند. بر اساس شواهد علمی اضافه وزن زمینه ساز بیماری سرطان است و بر خلاف باور مردم سیگار به اندازه اضافه وزن در ابتلاء به سرطان تأثیر ندارد. اضافه وزن زمینه ساز خیلی از بیماری ها است. ورزش سوخت وساز بدن را به سمتی می برد که مواد اضافی از بدن دفع شوند. ورزش انرژی در بدن تولید می کند که نزدیک به انرژی ذاتی بدن ما است. ورزش جز اصولی است که بر حافظ صحت واجب است. برای حفظ سلامت لازم که ورزش جز اولویتمان باشد.
رضایی زاده گفت: در خصوص سالمندان تعادل داشتن مهم است. افرادی که ضعف دارند، نباید به دنبال ورزش با انرژی بالا بروند. گردش انرژی در بدن لازم هست. نباید افراد با ورزش آستانه خستگی را تجربه کنند. خیلی از افراد بعد از ورزش کاملاً خسته هستند. باید جوری ورزش کنیم که برای ادامه فعالیت ها انرژی داشته باشیم. به سالمندان، خانم ها و بیماران زمینه ای توصیه می کنم که ورزش منقطع و کوتاه را انجام دهند.
در خصوص بچه ها، جوانان و گرم مزاج ها ورزش اگر منجر به خشکی پوست و پرخاشگری نگردد، باید با تمام انرژی انجام گردد.
وی افزود: خیلی از بچه ها بیش فعال تنها پرانرژی هستند و فضای لازم برای مصرف انرژی را ندارند. در قدیم ما کوچه و حیاطی داشتیم که از صبح فعال بودیم. در نهایت هم خسته و کوفته به خانه بر می گشتیم. در خانه های 50 تا 70 متری بچه ها فضای تخلیه انرژی ندارند.
در نتیجه به بیش فعالی و بی قراری متهم می شوند. واکنش های رفتاری از خود نشان می دهند که در درس و تحصیلشان تأثیر می گذارد. با سرکوب این انرژی در بزرگ سالی نیز توان تخلیه انرژی را از دست می دهند.
منبع: جام جم آنلاینشرکت دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه