چه چیزی اصغر فرهادی را به ایران برگرداند؟
به گزارش جعبه مهر، آنالیز سیر فیلم سازی او نشان داده که نسخه وطنی اصغر فرهادی پیروز تر عمل نموده است. جدایی نادر از سیمین و فروشنده دو فیلم وطنی اوست که دوبار اسکار بهترین فیلم خارجی را برای او به ارمغان آورد. درواقع بیشتر شهرت فرهادی مرهون این دو فیلم است. اما دو فیلم گذشته و همه می دانند که در در ایتالیا، فرانسه و اسپانیا تهیه شدند، نتوانستند همچون دیگر آثار فرهادی تاثیرگذار باشند. اما حالا تجربه تلخ آخرین فیلمش یعنی همه می دانند او را دوباره به ایران بازگردانده، تا دوباره شاهد یک فیلم نسخه وطنی از اصغر فرهادی باشیم.
خبرنگاران| ساخت نهمین اثر سینمایی اصغر فرهادی را نشریه سینمایی ددلاین منتشر نموده و نوشته است که ساخت پروژه جدید و فارسی زبان اصغر فرهادی از تابستان سال آینده در ایران خبر داده است. این فیلم جدید با عنوان قهرمان طی دو ماه آینده وارد مرحله پیش فراوری می گردد و قرار است در تابستان امسال میلادی در شهر شیراز مقابل دوربین برود.
به گزارش خبرنگاران، نشریه ددلاین در ادامه نوشت: کمپانی فرانسوی ممنتو پخش بین المللی ساخته جدید فرهادی را نیز بر عهده خواهد داشت و این پروژه سینمایی جدید را در بازار فیلم اروپا که از هفته آینده در جشنواره برلین برگزار می گردد رونمایی می نماید.
بر اساس اعلام ددلاین فیلم یک قهرمان باز هم در فضای تعلیقی آثار فرهادی ساخته می گردد و بازیگران سرشناس ایرانی که پیش از این با فرهادی همکاری نداشته اند در این فیلم نقش آفرینی خواهند کرد.
الکساندر مالگی که با کمپانی ممنتو تهیه نماینده سه فیلم اخیر فرهادی را بر عهده داشته نیز در این فیلم جدید به همراه فرهادی تهیه نماینده خواهد بود.
الکساندر مورو نایب رئیس فروش و بازاریابی کمپانی ممنتو که تا به امروز پخش بین المللی پنج فیلم فرهادی را بر عهده داشته نیز درباره این پروژه جدید سینمایی گفت: مفتخریم که یک پروژه جدید سینمایی از سینماگر مولف بزرگ اصغر فرهادی ارائه دهیم. او کارگردانی ثابت قدم و استاد تعلیق است که مخاطبان را به سینما می کشاند. فیلمنامه قهرمان مشخصا فوق العاده است و به بسیاری از مسائل روز و معاصر جوامع مدرن می پردازد.
تصویری از فیلم همه می دانند به کارگردانی اصغر فرهادی
اصغر فرهادی ساخت فیلم همه می دانند را در سال 2017 شروع و تقریباً یک سال بعد هشتمین اثرش را در مقام کارگردان منتشر کرد. فیلمی که محصول مشترک ایتالیا، اسپانیا و فرانسه بود و خاویر باردم، پنه لوپه کروز و ریکاردو دارین در آن به ایفای نقش پرداختند.
همه می دانند تار و پود دنیا پیچیده فیلم های قبلی فرهادی را نداشت و می شد آن را به عنوان یک تجربه جدید از فیلمسازی درنظر گرفت که می خواهد از شیوه ای که خودش مولفش است در همه می دانند فاصله بگیرد. اگر قرار است این فیلم متفاوت با دیگر آثار فرهادی باشد باز هم شکست است. به عنوان یک تریلر معمایی گره و گره گشایی فیلم همه می دانند در بهترین حالت شبیه فیلم های سطحی هالیوودی است. وقتی با یک افشاگری لائورا کل معما حل می گردد.
به نظر می رسید که یکی از مسائل فیلم مواجهه کارگردان با فضایی کاملا باز برای فیلمسازی است. این فضای باز انگار همه آن ابهام و معمایی را که در فیلم های قبلی فرهادی در ذهنش وجود داشت، از بین برده. درواقع آزادی فیلمسازی خارج از کشور به جز تجربه پروداکشن متفاوت و همکاری با ستاره های مشهور دنیا هیچ رهاوردی در محصول برای کارگردان و تماشاگر نداشت.
بعضی منتقدان معتقد بودند که نقصان دیدگاه سیاسی و تجربه زیستی در تاریخ و جغرافیای روایت باعث شده تا اصغر فرهادی در همه می دانند پیروز عمل نکند. البته بعضی از منتقدان همچون بوید ون هوویج در هالیوود ریپورتر این فیلم را تحسین کردند. اما در مجموع بازخورد دنیای این فیلم همه چیز را عیان کرد.
فیلم فروشنده که سه سال پیش از همه می دانند منتشر شده بود، توانست برای اصغر فرهادی اسکار بهترین کارگردانی وجایزه بهترین فیلم نامه جشنواه کن را به ارمغان آورد. ساخت همه می دانند پی از فروشنده پرسرو صدا به نوعی انتظار ها را بالا برد. در واقع مخاطبان سینمای اصغر فرهادی منتظر یک شاهکار بودند، اما این انتظار برآورده نشد.
همه می دانند برای فرهادی نه اعتبار داخلی داشت و نه دستاورد دنیای که مورد انتظارش بود را به بار آورد. البته همه می دانند اولین تجربه فیلمسازی اصغر فرهادی درخارج از ایران نبود. او سال 2013 نیز فیلم گذشته را در فرانسه ساخت. اما بیشتر عناصر فیلم گذشته با زیست تاریخی روایت نزدیک بود و در واقع هم مخاطب ایرانی و هم مخاطب خارجی توانستند بیشتر از همه می دانند با گذشته ارتباط برقرار نمایند.
البته گذشته توانست برای اصغر فرهادی و عوامل این فیلم جوایز متعددی را کسب کند. جایزه کلیسای دنیای، هیئت ملی بازبینی فیلم، سناریو ژاک پرور، حلقه منتقدان فیلم نیویورک ونامزدی نخل طلای کن از جمله آن هاست. اما در نهایت فرهادی بازخورد مورد انتظارش از این فیلم هم برآورده نشد. برنیس بژو، علی مصفا، طاهر رحیم و بابک کریمی بازیگران این فیلم بودند.
آنالیز سیر فیلم سازی او نشان داده که نسخه وطنی اصغر فرهادی پیروز تر عمل نموده است. جدایی نادر از سیمین و فروشنده دو فیلم وطنی اوست که دوبار اسکار بهترین فیلم خارجی را برای او به ارمغان آورد. درواقع بیشتر شهرت فرهادی مرهون این سه فیلم است.
اما دو فیلم گذشته و همه می دانند که در در ایتالیا، فرانسه و اسپانیا تهیه شدند، نتوانستند همچون دیگر آثار فرهادی تاثیرگذار باشند. اما حالا تجربه تلخ آخرین فیلمش یعنی همه می دانند او را دوباره به ایران بازگردانده، تا دوباره شاهد یک فیلم نسخه وطنی از اصغر فرهادی باشیم.
اصغر فرهادی یکی از تنها شش کارگردانی است که دوبار پیروز به کسب اسکار شاخه بهترین فیلم خارجی شده است و همچنین تنها کارگردانی است که از اوایل دهه 1980 میلادی این جایزه را دو بار دریافت نموده است.
منبع: فرادیدبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما