کاهش خطر مرگ بر اثر کرونا به یاری سلول های بنیادی بند ناف

به گزارش جعبه مهر، به گفته محققان دانشگاه میامی می توان از سلول های بنیادی بند ناف برای درمان بیماران مبتلا به نوع شدید کووید-19 استفاده کرد.

کاهش خطر مرگ بر اثر کرونا به یاری سلول های بنیادی بند ناف

به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو، محققان دانشگاه میامی با انجام یک آزمایش کنترل شده تصادفی کوچک دریافتند که تزریق سلول های بنیادی می تواند ریسک مرگ در مبتلایان به کووید-19 را کاهش داده و به فرایند بهبودی بیماران مبتلا به شدیدترین نوع کرونا سرعت ببخشد.

در این آزمایش به 24 بیمار بستری شده کووید-19 دچار سندروم دیسترس حاد تنفسی (ARDS) در قالب دو گروه دو اینفیوژن شامل 100 میلیون سلول بنیادی در سه روز و یا دارونما (پلاسیبو) تزریق شد. محققان دریافتند نرخ زنده ماندن بیماران گروه سلول های بنیادی در یک ماه 91 درصد و در گروه پلاسیبو 42 درصد بوده است.

در بین بیمارانی که کمتر از 85 سال سن داشتند، تمام آنهایی که با سلول های بنیادی تحت درمان قرار گرفته بودند در بازه یک ماهه مشخص شده زنده ماندند. محققان اشاره می نمایند که این روش درمانی ایمن بوده و پس از تزریق عوارض جانبی خطرناک بیمار را تهدید نمی نماید.

کمیلو ریکوردی، رییس مؤسسه تحقیقات دیابت و مرکز پیوند سلول از دانشگاه میامی. او بیش از 10 سال است که درباره تأثیر سلول های بنیادی بند ناف بر پاسخ ایمنی مطالعه می نماید

تزریق سلول های بنیادی به فرایند بهبودی بیماران نیز سرعت می بخشد. به گفته محققان بالغ بر نیمی از بیماران گروه دریافت نماینده سلول های بنیادی ظرف دو هفته پس از آخرین نوبت درمان آماده مرخصی از بیمارستان بودند. بیش از 80 درصد از بیماران گروه سلول های بنیادی در بازه یک ماهه بهبود یافتند، این درحالیست که آمار بهبودیافتگان در گروه دارونما تنها 37 درصد بود.

کمیلو ریکوردی (Camillo Ricordi)، رییس مؤسسه تحقیقات دیابت و مرکز پیوند سلول از دانشگاه میامی می گوید سلول های بنیادی مزانشیمی (Mesenchymal stem cells) علاوه بر تنظیم پاسخ ایمنی، خاصیت ضدمیکروبی داشته و می توانند به بهبود بافت ها سرعت ببخشند. او می افزاید سلول های بنیادی مزانشیمی برای درمان کووید-19 بسیار مؤثرند چرا که پس از تزریق وریدی به طور طبیعی به سمت ریه ها می فرایند.

گفتنی است که این آزمایش در ابعاد بسیار کوچک صورت گرفته و برای اطمینان از اثربخشی به تحقیقات بیشتر احتیاج است. ریکوردی و تیمش در گام بعدی قصد دارند به این سوال پاسخ دهند که آیا تزریق سلول های بنیادی می تواند مانع از پیشرفت کووید-19 در بیمارانی که هنوز به نوع حاد مبتلا نشده ولی در معرض لوله گذاری درون دهان (intubation) قرار دارند بشود یا خیر.

شرکت دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 8881

به "کاهش خطر مرگ بر اثر کرونا به یاری سلول های بنیادی بند ناف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش خطر مرگ بر اثر کرونا به یاری سلول های بنیادی بند ناف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید