20 خاصیت جادویی گردو و عوارض جانبی احتمالی آن
به گزارش جعبه مهر، گردو یکی از انواع مغزها است که شکلی شبیه به مغز دارد و سرشار از پروتئین، آنتی اکسیدان ها، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 است. از جمله خواص گردو می توانیم به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود عملکرد مغز، تقویت سلامت قلب و کاهش التهاب اشاره کنیم. در این مقاله از خبرنگاران مگ تصمیم گرفتیم ارزش غذایی و خواص گردو را آنالیز کنیم. فواید متنوع گردو برای سلامتی بدن شما را قانع می نمایند این مغز مقوی را بیشتر در رژیم غذایی خود مصرف کنید. تا انتها مقاله با ما همراه باشید.
ارزش غذایی گردو
گردو مغزی است که فیبر زیاد و کربوهیدرات کمی دارد. این نوع مغز سرشار از اسیدهای چرب، ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است. 28 گرم گردو 185 کالری دارد. این میزان گردو همچنین حاوی 4 گرم پروتئین، 18 گرم چربی و 3 گرم کربوهیدرات است. در ادامه ارزش غذایی گردو آورده شده است.
- فیبر: 1.9 گرم
- کلسیم: 27 میلی گرم
- منیزیم: 44 میلی گرم
- فسفر: 98 میلی گرم
- پتاسیم: 125 میلی گرم
- سلنیوم: 1.3 میلی گرم
- فولات: 28 میلی گرم
- ویتامین آ:5 درصد از احتیاج روزانه بدن
- ویتامین ای: 0.7 گرم
خواص گردو
گردو خواص متعددی برای سلامتی بدن دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
1. ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد
خوردن چند عدد گردو در روز ممکن است در کاهش فشار خون هم اثرگذار باشد. اسیدهای چرب امگا 3 سطح کلسترول بد را کاهش می دهند و به فراوری کلسترول خوب یاری می نمایند . همچنین در کاهش التهاب و بهبود عملکرد رگ های خونی مفید هستند. به همین دلایل گردو می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد .
2. ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد
گردو سرشار از ترکیبات گیاهی مثل اسیدهای چرب امگا 3 و پلی فنول ها است که ممکن است خواص ضدسرطانی داشته باشند . گردو ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان ها مثل سرطان های سینه، روده عظیم و پروستات را کاهش دهد. تحقیقات اجرا شده به این نتیجه رسیده اند که خوردن چند عدد گردو در روز ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را پایین بیاورد.
3. ممکن است عملکرد مغز را بهبود ببخشد
اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گردو برای مغز مفید هستند. خوردن غذاهای سرشار از چربی های ضروری مثل امگا 3 ممکن است سرعت زوال شناختی را کاهش دهد. در مطالعه اجرا شده روی افراد مسن، محققان به این نتیجه رسیدند که گردو عملکرد شناختی را بهبود بخشید.
4. ممکن است التهاب را کاهش دهد
گردو به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب لازم است، می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های التهابی مثل آسم، آرتریت و اگزما مفید باشد. این نوع مغز ممکن است با التهاب مبارزه کند و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. پلی فنول های موجود در گردو ممکن است التهاب را کاهش دهند.
5. ممکن است سیستم ایمنی را تقویت کند
یکی دیگر از خواص گردو، تقویت سیستم ایمنی است. گردو آنتی اکسیدان هایی دارد که به حفظ سلامت سیستم ایمنی یاری نموده و از آغاز بیماری ها جلوگیری می نمایند. هر روز مقداری گردو بخورید تا از خواص آن بهره مند شوید. گردو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مثل مس و ویتامین B6 است که ممکن است در تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشند.
6. ممکن است در بهبود سلامت استخوان ها اثرگذار باشد
گردو حاوی نوعی از اسیدهای چرب ضروری به نام آلفا لینولئیک اسید است که با داشتن استخوان های مستحکم تر و سالم تر ارتباط دارند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گردو هم به مبارزه با التهاب یاری می نمایند که این موضوع برای استخوان ها مفید است.
7. به داشتن خواب بهتر یاری می نماید
گردو حاوی ملاتونین است. بین این ترکیب و داشتن خواب باکیفیت تر ارتباط وجود دارد. اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به کاهش فشار خون و از بین بردن استرس یاری نمایند. با این حال به تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است.
8. ممکن است برای خانم های باردار فوایدی داشته باشد
خوردن روزانه گردو ممکن است به طرز چشمگیری برای زنان باردار مفید باشد. گردو حاوی ویتامین ب کمپلکس مثل فولات، ریبوفلاوین و تیامین است که به تقویت سلامتی زنان در دوران بارداری یاری می نمایند. اسید فولیک گردو به طور تعیین برای زنان باردار و جنین لازم است.
9. ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد
بهبود سلامت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص گردو است. فیبر موجود در گردو به دستگاه گوارش یاری می نماید به درستی کار کند. تمام انسان ها باید برای حفظ سلامت دستگاه گوارش خود هر روز فیبر مصرف نمایند. مصرف روزانه گردو ممکن است مسائل گوارشی را تسکین دهد .
10. ممکن است عفونت های قارچی را درمان کند
درمان عفونت های قارچی از خواص گردو است. شواهد نشان می دهند که گردو ممکن است در درمان عفونت های قارچی مؤثر باشد. عفونت کاندیدا ممکن است در دستگاه گوارش یا روی پوست رشد کند. عفونت های قارچی منجر به علائم آزاردهنده ای مثل خارش یا سایر حساسیت ها می شوند.
گردو می تواند به اندازه داروهای تجویزی در درمان عفونت های قارچی اثربخش باشد. با این وجود برای اظهار نظر قطعی به تحقیقات بیشتری احتیاج است.
11 . ممکن است بدن را سم زدایی کند
تحقیقات محدودی درباره این خاصیت گردو اجرا شده است. برخی از تحقیقات ادعا می نمایند که فیبر موجود در گردو ممکن است به پاکسازی بدن یاری کند. همچنین مواد مغذی گردو ممکن است انگل ها را از بین ببرند .
گردو را می توانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی نوش جان کنید. از رعایت اعتدال در خوردن این مغز غفلت نکنید، چون ممکن است منجر به آلرژی گردد.
12. ممکن است پیری پوست را به تأخیر بیندازد
گردو می تواند برای پوست مفید باشد، چون سرشار از ویتامین های B است. این ویتامین ها ممکن است استرس را کاهش دهند و از این طریق به بهبود خلق وخو یاری نمایند. سطح پایین استرس ممکن است سلامت پوست را بهبود ببخشد. استرس زیاد ممکن است منجر به چین وچروک زودرس و سایر نشانه های پیری گردد. ویتامین E گردو در به تأخیر انداختن فرآیند پیری پوست تأثیرگذار است.
13. ممکن است پوست را مرطوب کند
مالیدن روغن گردوی گرم روی پوست ممکن است خشکی پوست را رفع کند. شواهد عنوان می نمایند که روغن گردو ممکن است به حفظ رطوبت پوست یاری کند. همچنین ممکن است پوست را از درون تغذیه کند.
14. ممکن است حلقه های تیره زیر چشم را کاهش دهد
مالیدن منظم روغن گردو زیر چشم ممکن است حلقه های تیره را روشن کند. این روغن همچنین می تواند پوست را نرم کند، پف زیر چشم را کاهش دهد و چشم ها را ریلکس کند. هرچند تحقیقات مستقیمی در این زمینه انجام نشده است.
15. ممکن است پوست را درخشان کند
شواهد نشان می دهند که خواص گردو ممکن است شامل درخشان کردن پوست هم بگردد. می توانید از ماسک صورت زیر برای داشتن پوستی درخشنده و شاداب استفاده کنید. این ماسک ممکن است به حفظ رطوبت پوست و به تأخیر انداختن علائم پیری یاری کند.
مواد لازم
- گردو: چهار عدد
- جو دوسر: دو قاشق چای خوری
- عسل: یک قاشق چای خوری
- خامه: یک قاشق چای خوری
- روغن زیتون: چهار قطره
طرز تهیه
- گردو، جو دوسر، عسل، خامه و روغن زیتون را در مخلوط کن ریخته و چند پالس بزنید تا یک خمیر نرم به دست بیاید.
- خمیر ایجاد شده را روی صورتتان قرار دهید و بگذارید به طور کامل خشک گردد.
- صورتتان را با آب گرم بشویید و در همان حال با حرکات دایره ای صورت خود را ماساژ دهید .
16. ممکن است مو را تقویت کند
عواملی مثل آلودگی، سبک زندگی شلوغ و عادت های غذایی ناسالم می توانند به موها آسیب زیادی وارد نمایند. می توانید با گنجاندن گردو در رژیم غذایی خود به تقویت موهایتان یاری کنید. گردو به دلیل اینکه منبع خوبی از اسیدهای چرب به شمار می رود، ممکن است فولیکول های مو را تقویت کند.
در مطالعه اجرا شده روی موش ها نشان داده شد که روغن گردو منجر به بهبود رنگ و بافت مو، همچنین کاهش ریزش مو شد. به مطالعات بیشتری برای تأیید این خاصیت گردو در انسان ها احتیاج است.
17. ممکن است شوره را درمان کند
می توانید از خواص گردو برای درمان شوره استفاده کنید. از روغن گردو به دلیل خواص مرطوب نماینده ای که دارد استفاده می گردد. این روغن ممکن است چربی های طبیعی مو را تحریک کند و در درمان شوره مفید باشد. نشان داده شده که برگ گردو خواص ضدالتهابی دارد و از آن هم برای درمان این عارضه استفاده می گردد.
18. ممکن است سلامت کف سر را بهبود ببخشد
مالیدن روغن گردو به طور منظم ممکن است کف سر را مرطوب نگه دارد. این موضوع ممکن است به از بین بردن شوره سر یاری کند. شواهد نشان می دهند که روغن گردو خواص ضدقارچی دارد و به جلوگیری از عفونت قارچی کرم حلقوی (Ringworm) یاری می نماید.
19. ممکن است رنگ مو را بهبود ببخشد
پوست گردو می تواند به عنوان یک رنگ موی طبیعی و زیبا عمل کند. همچنین پروتئین های موجود در روغن گردو ممکن است رنگ مو را بهبود ببخشند.
20. ممکن است احتمال ابتلا به کچلی را کاهش دهد
نشان داده شده که مصرف منظم روغن گردو احتمال اینکه دچار کچلی شوید را کاهش می دهد. می توانید برای بهره گیری از خواص گردو، روغن آن را دست کم سه بار در هفته روی کف سر و موهایتان بمالید.
همچنین می توانید از آن به همراه روغن نارگیل یا روغن زیتون استفاده کنید. اگر با استفاده از روغن گردو دچار هرگونه حساسیت شدید، استفاده از آن را قطع نموده و با یک پزشک مشورت کنید.
عوارض جانبی مصرف گردو
در بالا به خواص گردو اشاره کردیم. باید به این نکته توجه کنید که ممکن است با مصرف گردو برخی عوارض جانبی را تجربه کنید. در برخی افراد مصرف زیاد گردو می تواند منجر به آلرژی و تداخل با داروهای مصرفی گردد. گردو همچنین ممکن است احتمال ابتلا به سرطان پوست را در برخی افراد زیاد کند. در ادامه برخی از عوارض جانبی گردو را نام می بریم.
1. ممکن است منجر به واکنش های آلرژیک گردد
مطالعات نشان می دهند که افرادی که به مغزها حساسیت دارند، باید از مصرف گردوی سیاه خودداری نمایند، چون با واکنش های آلرژیک در ارتباط است. واکنش های آلرژیک ممکن است شامل احساس فشردگی در گلو یا قفسه سینه، کهیر و دشواری در تنفس شوند.
گردو ممکن است هم باعث آلرژی اولیه و هم آلرژی ثانویه گردد. آلرژی اولیه شامل حساسیت به مصرف مستقیم گردو یا محصولات آن می گردد که می تواند منجر به آنافیلاکسی گردد. آلرژی ثانویه یعنی حساسیت به گرده و علائمی مثل خارش یا تورم در دهان را به همراه دارد.
2. ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد
بسیاری از افراد از خمیر گردوی سیاه برای درمان بریدگی های جزئی و اگزما استفاده می نمایند. با این وجود گردو حاوی ترکیبات شیمیایی است که سمی هستند.
اگرچه این ترکیبات به فواید خود در مبارزه با سرطان شناخته می شوند، اما طبیعت پرواکسیدان آن ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. با این وجود تحقیقات اجرا شده در این زمینه محدود است.
3. ممکن است باعث کمبود آهن گردد
گردوی سیاه حاوی فیتات است که تأثیراتی قوی روی توانایی بدن برای جذب آهن دارد . مصرف گردو در صورتی که سطح آهن بدنتان پایین باشد، منجر به کمبود آهن گردد.
4. ممکن است منجر به آسیب کبدی گردد
مصرف زیاد گردو می تواند به کبد آسیب برساند. ترکیبات شیمیایی موجود در گردو ممکن است علت این عارضه جانبی باشند. هرچند نتایج تحقیقات در این زمینه تعیین نیستند.
5. ممکن است باعث بثورات پوستی گردد
مصرف موضعی روغن گردو ممکن است راش یا بثورات پوستی را به همراه داشته باشد. ترکیبات شیمیایی موجود در پوست گردو ممکن است پوست را تحریک نمایند و منجر به درماتیت تماسی شوند.
6. ممکن است با داروهای دیگر تداخل پیدا کند
گردو ممکن است با داروهای دیگری که مصرف می کنید، تداخل پیدا کند. اگر دارو مصرف می کنید، قبل از خوردن گردو یا مکمل های حاوی آن با پزشک مشورت کنید. تانن موجود در پوست گردو ممکن است جذب داروها را کاهش دهد. هرچند به تحقیقات بیشتری برای تأیید این موضوع احتیاج است.
در خرید گردو به نکاتی دقت کنیم؟
گردوها در انداز ه های کوچک، متوسط و عظیم موجود هستند. پوست گردو را بادقت آنالیز کنید. از خرید گردوهایی که پوستشان سوراخ یا ترک خوردگی دارد، اجتناب کنید.
نکته آخر
در این مقاله از خبرنگاران مگ درباره خواص گردو صحبت کردیم. گردو سرشار از مواد مغذی است و آنتی اکسیدان های موجود در آن برای سلامتی بدن فواید زیادی دارند. گردو ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد و استخوان ها را تقویت کند.
با این حال نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. به نظر می رسد مصرف 28 گرم گردو در روز برای بیشتر افراد بی خطر است. گردو را می توانید خالی بخورید یا آن را به اسموتی یا ماست یونانی اضافه کنید.
منبع: style craze
منبع: دیجیکالا مگbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا