آتن به دنبال متحد علیه اردوغان در مناقشات گازی در دریای مدیترانه
به گزارش جعبه مهر، یک روزنامه آلمانی از تلاش یونان برای یافتن متحد برای خود در مناقشات گازی در دریای مدیترانه علیه ترکیه خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، ان تی وی آلمان در گزارشی به مناقشات مرزی در دریای مدیترانه بین ترکیه و یونان پرداخته و نوشت: رجب طیب اردوغان ، رئیس جمهور ترکیه تلاش می کند حقوق دسترسی خود به منابع گازی اطراف قبرس را تضمین کند. از این رو وی مشترکا همراه با لیبی مرزهای دریایی در دریای مدیترانه را از نو تعریف می کند. یونان به این اقدام ترکیه اعتراض کرده و سازمان ملل را به کمک فراخوانده است.
این نشریه آلمانی در ادامه این مطلب نوشت: مناقشات بین یونان، ترکیه و لیبی بر سر منابع گازی در دریای مدیترانه گسترش می یابد. یونان به صورت کتبی به سازمان ملل اعلام کرده است که توافق اخیر بین ترکیه و لیبی برای تقسیم مناطق نفوذ در دریای مدیترانه از نظر آتن نامعتبر است. این خبر را سحنگوی دولت یونان اعلام کرده است. برای این منظور یک نامه به شورای امنیت سازمان ملل و یک نامه دیگر به دبیر کل سازمان ملل ارسال شده است.
کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان می خواهد این مسئله را در نشست آینده اتحادیه اروپا که اواخر این هفته برگزار می شود مطرح کرده و خواستار همبستگی سایر شرکای اروپایی خود شود. اتحادیه اروپا هم ظاهرا می خواهد به این خواسته های یونان توجه و آن را مورد رسیدگی قرار دهد. بر این اساس باید از نشست اتحادیه اروپا سیگنال آشکاری ارسال شود مبنی بر اینکه توافق منعقد شده بین لیبی و ترکیه از دید اتحادیه اروپا نامعتبر است. اتحادیه اروپا می خواهد این مسئله را در بیانیه پایانی این نشست مطرح کند.
توافق بین لیبی و ترکیه در اوایل ماه نوامبر در دیداری بین رئیس جمهور ترکیه و نخست وزیر لیبی در استانبول امضا شد. کشور یونان و دیگر کشورهای حاشیه دریای مدیترانه از جمله قبرس و مصر که در جریان این توافق قرار نگرفتند آن را نامعتبر دانسته و این توافق مرزی دریایی را نقض حقوق شخصی خود می دانند.
دریای مدیترانه دریایی است که به اقیانوس اطلس متصل است و در شمال آن برخی کشورهای اروپا، جنوب کشورهای آفریقایی و شرق آن ترکیه و شام قرار دارند. 23 کشور دارای ساحل در دریای مدیترانه هستند.
آنکارا و دولت وفاق ملی لیبی چندی پیش توافقی در زمینه امنیتی، همکاری های نظامی و محدود کردن مناطق نفوذ دریایی را امضا کردند. به گفته وزیر امور خارجه ترکیه این توافق باید از حقوق آنکارا در بخش شرقی دریای مدیترانه حمایت کرده و شرایطی را ایجاد کند که کشورش بتواند سهم منصفانه ای را از منابع آنجا دریافت کند.
ترکیه مدتهاست که سهمی از منابع گازی در شرق دریای مدیترانه را درخواست می کند. با وجود مخالفت های دولت یونان و قبرس آنکارا چندین بار کشتی های ویژه خود را برای حفاری به منطقه ای در اطراف قبرس فرستاده است.
ترکیه اعلام کرده است با وجود اعتراضات برخی کشورهای اروپایی و عربی، به اجرای تواقفنامه اش با طرابلس پایبند است و به محض اینکه مجلس های دو کشور آن را تصویب کند، عملیات اکتشاف نفت و گاز را در شرق دریای مدیترانه شروع خواهد کرد.
مجلس ترکیه اواخر هفته گذشته توافقنامه آنکارا طرابلس را تصویب کرد و نمایندگان مجلس لیبی که در طرابلس حضور دارند، دیروز با انتشار بیانیه ای از این توافقنامه حمایت کرده اند.
منبع: خبرگزاری تسنیمnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.