از خواص اعجاب انگیز سیر تا مضرات احتمالی سیر
به گزارش جعبه مهر، خواص سیر به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن شاید خود را مجبور به استفاده ازآن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید اما در بعضی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کنید.
از خواص اعجاب انگیز سیر تا مضرات احتمالی سیر + سس سیر
خواص و فواید مصرف سیر و برخی از هزاران فایده مصرف این گیاه منفور و دوست داشتنی (سیر) را اگر بدانید هرگر از مصرف آن غافل نخواهید شد.
خواص سیر و فواید فوق العاده و بی نظیر مصرف سیر
به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک خواص سیر به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن شاید خود را مجبور به استفاده ازآن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید اما در برخی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کنید.
سیر حاوی چه موادی است؟
به طور خلاصه اما مفید می توان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است.
فواید و خواص سیر
از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک نموده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می نماید و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.
برخی از انواع سل ریوی را معالجه می نماید مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل).
سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می نماید به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
فواید شگفت انگیز سیر
عفونت های تنفسی را درمان می نماید.
برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید.
سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود.
برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل برطرف می شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن.
روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می شود.
مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.
فواید و خواص باورنکردنی سیر چیست؟
سایر مصارف سیر شامل استفاده از آن برای درمان تب، سرفه، سردرد، شکم درد، احتقان سینوسی، نقرس، روماتیسم، هموروئید، آسم، برونشیت، تنگی نفس، فشار خون پایین، قند خون پایین، قند خون بالا و جای گزیدگی مار استفاده می شود. همچنین از سیر برای مبارزه با استرس و خستگی و حفظ سلامت کبد نیز استفاده می شود.
سیر برای درمان نسیان و فراموشی مفید است.
مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می شود.
گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و زگیل باعث برطرف آنها می شود.
سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان ها می شود. مانع از بروز سرطان روده عظیم، سینه، معده، پروستات و مثانه می شود.
سیر برای درمان بیماری های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. ضمناً، سنگ کلیه را خرد می نماید و در ضدعفونی کردن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه نیز مؤثر است.
سیر و خواص شگفت انگیز آن
مصرف روزی نصف استکان از عصارهٔ سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی در برطرف گرفتگی رگ ها خواهد داشت.
برطرف نماینده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
با عفونت مجرای گوارشی مقابله می نماید و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که منبع عالی ید است.
ویتامین c موجود در آن برای درمان بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث) موثر است.
برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری های قلبی عروقی مقابله می نماید.
سیر برای برطرف کردن سرما خوردگی، سرفه و گرفتگی سینه
برخی از افراد از سیر برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده می نمایند. همچنین از سیر برای درمان سرطان پروستات و مثانه نیز استفاده می شود. همچنین از سیر برای درمان پروستات عظیم شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی و قارچی استفاده می شود.
سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور می شود و در صورت ایجاد تومور، اندازه های آن را کاهش می دهد.
خاصیت مسکن آن دندان درد را درمان می نماید.
با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می نماید.
آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال های آزاد را که باعث پیری و بیماری می شود خنثی می نماید.
با رقیق کردن خون مانع از لخته شدن خون می شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می دهد.
خاصیت ضدالتهابی دارد.
سیر خام حاوی آنتی بیوتیک طبیعی به نام آلیسین است و باکتری های مقاوم به دارو مانند MRSA و هلیکوباک تر پیلوری را که باعث زخم معده و سرطان معده می شود از بین می برد.
مضرات مصرف نادرست سیر
مضرات سیر و موانع مصرف سیر
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی ننمایند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.
زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود.
ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می نمایند، باید در مصرف سیر احتیاط نمایند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود. از این رو افرادی که جراحی می نمایند، باید 7 تا 10 روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری نمایند، زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می نماید.
زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند .
سیر را به صورت قرص سیر،ترشی سیر،سیر سرخ شده و...استفاده می نمایند.
سیر و مضرات آن
برخی از افراد از روغن بدست آمده از سیر برای درمان عفونت های قارچی، زگیل ها و میخچه استفاده می نمایند. هرچند تحقیقات علمی نشان می دهد که سیر می تواند قادر به درمان عفونت های قارچی از قبیل پای ورزشکاران می باشد، اما کارایی روغن سیر برروی زگیل ها و میخچه ثابت نشده است.
مصرف سیر در باردرای زمانیکه در مقادیر درست مصرف شود، عموما بی خطر می باشد. سیر عموما زمانیکه در مقادیر درمانی مصرف می شود، در دوران باردرای پر خطر می باشد.
زمانیکه سیر بر روی پوست استفاده می شود، عموما می تواند خطرناک باشد. سیر می تواند باعث آسیب دیدن پوست به شکل سوختگی شود.
مصرف سیر خوراکی برای عموم مردم مطمئن و ایمن می باشد. سیر می تواند باعث بوی بد دهان، احساس سوزش در دهان و یا معده، سوزش معده، بادشکم، تهوع و استفراغ، بوی بد بدن و اسهال شود. این عوارض جانبی عموما در مصرف سیر خام بیشتر می باشد. همچنین سیر می تواند خطر خونریزی را نیز افزایش دهد. آسم و سایر واکنش های آلرژیکی نیز در افرادیکه سیر مصرف می نمایند ممکن می باشد.
موانع مصرف سیر و مضرات سیر
بیماری هایی که سیر در آنها بی تاثیر است:
دیابت - بنظر نمی رسد که مصرف سیر تاثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد. درمان هیلوباکتر - هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نشد. کلسترول بالا - تحقیقات زیادی در رابطه با تاثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید صورت گرفته است، با اینحال نتایج در این مورد مختلف است. سرطان سینه و سرطان ریه.
اولین و معروف ترین طرز تهیه سس سیر خانگی
در زیر دستور تهیه سس سیر مایونز متداول وجود دارد. به خاطر طعم تند آن است . نه تنها به عنوان پیش غذا مصرف می شود، بلکه سسی خوب برای گوشت، ماهی و سبزیجات است.
مواد لازم
مقداری نمک
1عدد تخم مرغ (25 گرم)
فلفل (به سلیقه)
6حبه سیر (100 گرم)
1فنجان روغن (150 میلی لیتر)
نصف لیمو فشرده (50 میلی لیتر)
1/4قاشق چای خوری خردل (3 گرم)
1/4قاشق چایخوری فلفل قرمز (3 گرم)
نحوه آمادگی :
سیر را پوست و له کنید.
عصاره لیمو ترش را اضافه نموده و ترکیب کنید.
در حالی که هم میزنید، تخم مرغ و (خردل، فلفل و نمک) را اضافه کنید.
روغن را اضافه کنید تا بافت مایونز حاصل گردد.
سس را با بیسکوییت، نان نرم و یا نان برشته، کرفس، هویج و غیره سرو کنید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن ضروری است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
منبع: جام جم آنلاینجعبه مهر: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما