افتتاح خانه موزه سیمین و جلال در اسفند ماه امسال
به گزارش جعبه مهر، خانه موزه سیمین و جلال در اسفند ماه، همزمان با سالروز گرامیداشت یاد و خاطره سیمین دانشور، افتتاح خواهد شد.
علیرضا جعفری مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت:
توجه به نویسندگان، هنرمندان و بزرگان عرصه ادب و هنر کشور اهمیت بسیار زیادی در تقویت پایه های فرهنگ ملی دارد.
وی گفت:
این افراد به عنوان بخشی از مالکان فکری جامعه، منشا اثرگذاری در عرصه های مختلف فرهنگی اجتماعی به شمار می آیند، بنابراین احیا و باز زنده سازی خانه مشاهیر، نشان دهنده توجه به فرهنگ و هنر اصیل ایرانی است.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به انتها بازسازی و بازسازی منزل جلال آل احمد و سیمین دانشور گفت:
این خانه موزه با حفظ هویت این بنای فرهنگی و مطابق با اصول علمی بازسازی ابنیه تاریخی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه حفاظت، بازسازی و احیای بناها، مجموعه ها، محوطه ها و بافت های فرهنگی و تاریخی بسیار ضرورت دارد، اضافه کرد:
هدف اصلی ما ضمن مقاوم سازی و اصلاح موارد پر مخاطره، تاکید بر مداخله حداقلی برای حفظ اصالت بنا است.
جعفری با اشاره به تکمیل چیدمان و موزه آرایی این مجموعه بیان نمود:
هرچند این مجموعه از کاربری شخصی تبدیل به مجموعه ای با کاربری عمومی (موزه) شده است، اما تمامی عملیات استحکام بخشی و مقاوم سازی ضمن حفظ اصول بازسازی و احیا، بر اساس مداخله حداقلی انجام شده است.
جعفری به بعضی اقدامات انجام شده در این بنا از جمله محوطه سازی، کف سازی و نازک کاری، ایمن سازی و تعبیه مسیر دسترسی آب انبار قدیمی که در جریان بازسازی و بازسازی پدیدار شده و بعلاوه نورپردازی مجموعه اشاره و خاطر نشان کرد:
در سیرکولاسیون و موزه آرایی فضای این مجموعه نیز کوشش شده تا حس و حال مربوط به این فضا کاملا حفظ گردد.
به گفته مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، مجموعه های الحاقی همانند فضاهای خدماتی و رفاهی نیز با توجه به مبانی نظری همجواری در کنار یک بنای تاریخی، انجام شده است.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران به بازسازی و احیای کتابخانه مرحوم جلال آل احمد اشاره نمود و گفت:
بازسازی اشیای خانه سیمین و جلال نیز به انتها رسیده و چیدمان کتابخانه نیز طبق سلیقه و چیدمان ساکنان این خانه انجام شده است.
به گفته جعفری سبک و شیوه قدیم در طراحی و چینش اشیای متعلق به منزل سیمین و جلال به مانند گذشته به نمایش درمی آید تا بازدیدکنندگان در عین بازدید با حس و حال هوای این مجموعه بیشتر انس بگیرند.
وی با اشاره به اینکه مرحوم جلال آل احمد سال ها پس از حضور در این مجموعه، اقدام به توسعه دو بخش کتابخانه و مطالعاتی نموده بود، گفت:
در بازسازی و بازسازی هر دو بخش کتابخانه و بخشی که مربوط به هم اندیشی و هم نشینی با نویسندگان و هنرمندان بوده، کوشش شده ماهیت معماری و روح حاکم بر بافت با همان حس و حال گذشته بازسازی گردد.
لازم به ذکر است در راستای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در سطح شهر تهران و با هدف باز زنده سازی خانه های مشاهیر و بزرگان و پاسداشت منزلت نویسندگان به عنوان پایه های فرهنگ و هنر در جامعه، منزل مسکونی جلال آل احمد و سیمین دانشور با مساحت 420 متر مربع به تملک شهرداری تهران درآمده و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی بازسازی و بازسازی شده است.
خانه سیمین دانشور و جلال آل احمد با زیربنای حدود 250 مترمربع، شامل 2 طبقه در محله دزاشیب، بن بست ارض واقع شده است که اسفند ماه افتتاح خواهد شد.
منبع: کجارو / farsnews.com