باران کوثری؛ دائم الممنوع التصویر!
به گزارش جعبه مهر، عصر ایران - نهال موسوی: این روزها باران کوثری فیلم عرق سرد را بر پردۀ سینما دارد و بازهم تبلیغ این فیلم در تلویزیون به دلیل بازی باران کوثری با حاشیه هایی همراه شده است.
سهیل بیرقی (کارگردان فیلم عرق سرد) اظهار نموده: صداوسیما به ما اعلام نموده که تیزری را باید در اختیار آنها قرار بدهیم که هیچ صحنه ای از بازی باران کوثری در آن استفاده نشده باشد و از آنجا که با توجه به ساختار فیلم امکان ساخت چنین تیزری وجود ندارد، از تبلیغات تلویزیونی محروم هستیم.
زمستان سال گذشته نیز شرایط عجیب تلویزیون برای پخش تصویر این بازیگر در تیزرهای فیلم شنل خبرساز شد. پخش نماینده شنل اعلام نمود پس از ارسال تیزرها به تلویزیون، مدیران صداوسیما به او گفته اند که در این تیزرها باید تنها یک پلان از باران کوثری وجود داشته باشد. در تبلیغ فیلم عصبانی نیستم نیز همین ماجرا تکرار شد.
سوال مهم این است که چرا و به چه دلیلی این بازیگر ممنوع التصویر است؟ آن هم برای بازیگری که سابقه بازی در یکی از تحسین شده ترین سریال های دینی تلویزیون یعنی صاحبدلان را در کارنامه دارد.
هیچ گاه جواب واضح و روشنی به این پرسش داده نمی شود و هیچ قانون یا آئین نامه مدونی هم برای معین کردن چهارچوب و سیستم وجود ندارد که بفهمیم تا چه حد این ممنوع التصویری ها به حق یا ناحق بوده است، یا حداقل از همان اول تکلیف صاحب فیلم روشن باشد.
معمولا فقط در جلسات خصوصی به عوامل فیلم این نکته اعلام می شود که دلیل پخش نشدن تیزر فیلم شما فلان است یا بهمان!
باران کوثری بازیگری است که در فیلمی با مجوز وزارت ارشاد نقش آفرینی نموده است و باز با مجوز وزارت ارشاد این فیلم اجازه اکران پیدا نموده است، پس هیچ عمل غیر قانونی از این بازیگر سرنزده است که دلیل بایکوت تیزرهای فیلم مذکور را باران کوثری دانست.
اگر استدلال این ممنوع التصویری ها گرایش های سیاسی باران کوثری باشد هم باز باید یادآوری کرد فعالیت های سیاسی باران کوثری عمدتا در زمان انتخابات ریاست جمهوری بروز بیشتری یافته است که آن هم حمایت از کاندیدای مد نظر خودش بوده است، آنهم در چارچوب انتخاباتی که در کشور مجاز بوده و حمایت از نامزد انتخاباتی که او هم از فیلترهای لازمه عبور نموده و کاندید ریاست جمهوری شده است، آیا طرفداری قانونی از یک کاندیدای رسمی ریاست جمهوری جرم یا عملی خلاف است؟این که یک بازیگر احساس مسؤولیت اجتماعی داشته باشد و نرخ مشارکت را بالا ببرد جرم است؟
بهرحال باران کوثری بازیگری است که در چارچوب قانون کشور جمهوری اسلامی ایران زندگی و فعالیت داشته است و هیچ گاه پا را از این محدوده خارج نگذاشته است. این را که به چه دلیلی رسانه ملی او را ممنوع التصویر می نماید ما نمی دانیم اما یک نکته واضح است:
باید به مدیران مربوطه صدا و سیما یادآوری کرد: فیلم سینمایی محصول سرمایه، زحمت و هنر مجموعه ای متنوع از فعالان حوزه سینماست که از سرمایه گذاران، هنرمندان و حتی عواملی چون مسؤول پذیرایی، حمل و نقل و ... را شامل می شود.
تیزر تلویزیونی یکی از بهترین و مهمترین مواد تبلیغی یک فیلم سینمایی است و با هیچ معیاری نمی توان پذیرفت که امکان بیشتر دیده شدن آن را دریغ نمایند به دلیل حضور یک بازیگر(هر کسی باشد فرقی نمی نماید). زمانی که امکان دیده شدن یک فیلم گرفته می شود (تفاوتی نمی نماید هر فیلمی که در چارچوب قانون فراوری شده باشد) در واقع جلوگیری از نمایش نتیجه عملکرد و زحمات تمام آن اعضا فراوری فیلم است. آیا این عادلانه است؟
اساسا این ممنوع التصویر بازی چه دست آوردی داشته است غیر از بی اعتمادی مخاطب؟ آیا با نشان ندادن کسی که در میان مردم جایگاهی دارد دل مردم را بدست آورده ایم یا دل چند مدیر که به هر دلیلی دستور ممنوع التصویری را صادر نموده اند و هیچ شفافیتی هم برای حکم شان صورت نگرفته است!
از منظری دیگر و ساده تر باید گفت در سالی که حمایت از کالای ایرانی اولویت امور است آیا این اقدام صدا و سیما در تضاد با حمایت از یک کالای فرهنگی ایرانی محسوب نمی شود؟
بعد تحریر : سعی شد که در 2 نوع ممنوعیت دیگر این فیلم (!) ورود نکنیم (لغو کردن نمایش مردمی مشهد و تحریم سینماهای متعلق به حوزه هنری) والا این نوشته بسیار به درازا می کشید و مثنوی هفتاد من می شد.
منبع: برترین هابانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما