با خواص جگر سیاه آشنا شوید!

به گزارش جعبه مهر، خواص جگر سیاه شامل درمان کم خونی، تقویت بینایی و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونت ها است. در ادامه با سایر خواص جگر و مضرات آن آشنا شوید.

با خواص جگر سیاه آشنا شوید!

خواص جگر سیاه

جگر سیاه یا کبد سرشار از مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها شامل ویتامین آ، ث، ب12 و ویتامین دی است. در ادامه این مطلب از خبرنگاران درباره خواص جگر سیاه صحبت خواهیم کرد.

جگر سرشار از اسید فولیک و آهن است. پروتئین موجود در جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن 2 تا 3 برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. خواص جگر و فواید مصرف آن شامل تامین ویتامین ها و عناصر غذایی مورد احتیاج بدن، تقویت نماینده قلب و یاری به برطرف خفقان یا تپش قلب و بسیار مفید برای درمان کم خونی است. با این وجود علیرغم ارزش غذایی بسیار بالای جگر و خواص آن در درمان بیماری ها، بایستی در مصرف آن احتیاط نموده و از زیاده روی در مصرف جگر و غذاهای تهیه شده با آن خودداری نمود. در این مطلب بعضی از مهمترین خواص جگر و موارد احتیاطی مصرف آن گرداوری شده است. با ما همراه باشید.

خواص جگر (طبیعت و خواص درمانی)

از دیدگاه طب سنتی طبع جگر سیاه گرم و تر است. بعضی از مهمترین خواص جگر و فواید مصرف آن عبارتند از:

  • جگر سیاه منبع بسیار غنی از انواع ویتامین به ویژه ویتامین آمحسوب می گردد که از گروه ویتامین های محلول در چربی است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت ها نقش بسزایی دارد.
  • از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامین آ موجود در آن بهبود و تقویت بینایی است. در طب سنتی برای درمان شب کوری چند قطره از آب جگر کباب شده را داخل چشم میچکاندند.
  • مصرف متعادل جگر سیاه در حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی- فوقانی و گوش داخلی بسیار موثر است.
  • یکی از مهمترین خواص جگر و موارد مصرف آن یاری به درمان کم خونی و برطرف آن، به ویژه برای زنان و دختران نوجوان است. به طور کلی جگر سیاه یا همان کبد خون نسبتا زیادی فراوری می نماید؛ بنابراین برای مبتلایان به کم خونی توصیه می گردد.

مضرات جگر (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. جگر سیاه ممکن است سمومی را در خود پنهان کند که برای بدن خطرناک هستند، به خصوص جگر حیواناتی که با غذاهای صنعتی تغذیه شده و رشد نموده اند، زیرا جگر محل ذخیره سموم و مواد زائد موجود در غذاهاست و سم زدای بدن است؛ بنابراین در تهیه آن باید بسیار دقت کرد.
  2. نکته بسیار مهم دیگر این است که استفاده از جگر خام یا نیمه پخته بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمیگردد. جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماری زا را به بدن انتقال دهد. زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از جگرهای آبدار استفاده می نمایند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
  3. هضم جگر بسیار سخت بوده، دیر هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراین ضروری است به خوبی پخته شده و در مصرف آن افراط نگردد.
  4. مصرف جگر برای زنان باردار مضر است.با اینکه جگر سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول در آن میتواند به جنین آسیب وارد کند.

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: پیام دلتا
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 7832

به "با خواص جگر سیاه آشنا شوید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص جگر سیاه آشنا شوید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید