با خواص جگر سیاه آشنا شوید!
به گزارش جعبه مهر، خواص جگر سیاه شامل درمان کم خونی، تقویت بینایی و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونت ها است. در ادامه با سایر خواص جگر و مضرات آن آشنا شوید.

خواص جگر سیاه
جگر سیاه یا کبد سرشار از مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها شامل ویتامین آ، ث، ب12 و ویتامین دی است. در ادامه این مطلب از خبرنگاران درباره خواص جگر سیاه صحبت خواهیم کرد.
جگر سرشار از اسید فولیک و آهن است. پروتئین موجود در جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن 2 تا 3 برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. خواص جگر و فواید مصرف آن شامل تامین ویتامین ها و عناصر غذایی مورد احتیاج بدن، تقویت نماینده قلب و یاری به برطرف خفقان یا تپش قلب و بسیار مفید برای درمان کم خونی است. با این وجود علیرغم ارزش غذایی بسیار بالای جگر و خواص آن در درمان بیماری ها، بایستی در مصرف آن احتیاط نموده و از زیاده روی در مصرف جگر و غذاهای تهیه شده با آن خودداری نمود. در این مطلب بعضی از مهمترین خواص جگر و موارد احتیاطی مصرف آن گرداوری شده است. با ما همراه باشید.
خواص جگر (طبیعت و خواص درمانی)
از دیدگاه طب سنتی طبع جگر سیاه گرم و تر است. بعضی از مهمترین خواص جگر و فواید مصرف آن عبارتند از:
- جگر سیاه منبع بسیار غنی از انواع ویتامین به ویژه ویتامین آمحسوب می گردد که از گروه ویتامین های محلول در چربی است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت ها نقش بسزایی دارد.
- از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامین آ موجود در آن بهبود و تقویت بینایی است. در طب سنتی برای درمان شب کوری چند قطره از آب جگر کباب شده را داخل چشم میچکاندند.
- مصرف متعادل جگر سیاه در حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی- فوقانی و گوش داخلی بسیار موثر است.
- یکی از مهمترین خواص جگر و موارد مصرف آن یاری به درمان کم خونی و برطرف آن، به ویژه برای زنان و دختران نوجوان است. به طور کلی جگر سیاه یا همان کبد خون نسبتا زیادی فراوری می نماید؛ بنابراین برای مبتلایان به کم خونی توصیه می گردد.
مضرات جگر (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- جگر سیاه ممکن است سمومی را در خود پنهان کند که برای بدن خطرناک هستند، به خصوص جگر حیواناتی که با غذاهای صنعتی تغذیه شده و رشد نموده اند، زیرا جگر محل ذخیره سموم و مواد زائد موجود در غذاهاست و سم زدای بدن است؛ بنابراین در تهیه آن باید بسیار دقت کرد.
- نکته بسیار مهم دیگر این است که استفاده از جگر خام یا نیمه پخته بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمیگردد. جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماری زا را به بدن انتقال دهد. زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از جگرهای آبدار استفاده می نمایند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
- هضم جگر بسیار سخت بوده، دیر هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراین ضروری است به خوبی پخته شده و در مصرف آن افراط نگردد.
- مصرف جگر برای زنان باردار مضر است.با اینکه جگر سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول در آن میتواند به جنین آسیب وارد کند.
منبع: پیام دلتادور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه