حصول پیشرفت در مذاکرات وین به زمان بیشتری احتیاج دارد
به گزارش جعبه مهر، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین برای احیای برجام توضیح داد که پیشرفت هایی در زمینه غلبه بر موانع کلیدی در مذاکرات وین حاصل شده اما رسیدن به نتیجه نهایی به زمان بیشتری احتیاج دارد.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ شکلاتی بیشتر بدانید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فارس، انریکه مورا هماهنگ نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین برای احیای برجام روز گذشته (سه شنبه) تأکید کرد که در زمینه موانع کلیدی در مذاکرات وین پیشرفت هایی حاصل شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مورا در مقابل هتل محل برگزاری مذاکرات میان مقام های جمهوری اسلامی ایران با نمایندگانی از کشور های روسیه، چین، فرانسه، آلمان و بریتانیا گفت که نمی تواند بگوید که دور فعلی مذاکرات وین، دور آخر مذاکرات است یا خیر.
وی در این خصوص شرح داد: واقعاً نمی دانم. منظورم این است که در حال حاضر قطعاً (به توافق نهایی) نزدیک تر شده ایم، اما نمی دانم (که این دور آخر مذاکرات است یا خیر).
مورا ادامه داد که به اعتقاد وی، مذاکرات بین المللی با ایران در نهایت در وضع مجدد محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران با پیروزیت به نتیجه خواهد رسید، اما احتمالاً برای تحقق چنین امری به زمان بیشتری احتیاج است.
وی با تأکید بر این مسئله که در مورد غلبه بر موانع کلیدی در مذاکرات وین درباره احیای برجام، پیشرفت هایی حاصل شده، گفت: موانع. از نوعی است که می توان آن را از میان برداشت. به همین دلیل ما این جا هستیم تا در مورد این رویکرد های متفاوت مذاکره کنیم و فکر می کنم پیروز شویم.
اظهارات مورا در مورد غلبه طرف های مذاکره نماینده درباره برجام بر موانع کلیدی در حالی مطرح شده است که روز گذشته همچنین اتحادیه اروپا و آمریکا طی یک بیانیه مشترک ضمن تأکید بر اینکه برطرف تحریم را جزء اساسی برجام می دانند از گام هایی که تهران در واکنش به عدول طرف های غربی از تعهداتشان در این توافق هسته ای برداشته است ابراز نگرانی کردند.
جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور های اروپایی که وعده می دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می نمایند فرصت دهد برای تحقق این وعده کوشش نمایند.
بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران گفت با توجه به اینکه کشور های اروپایی به وعده هایشان عمل ننموده اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته ای برجام صورت می گرفت.
جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن 5 گام برای کاهش تعهدات، خاتمه 15 دی ماه 1398 گفت دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) روبرو نیست.
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا میخواهد به وسیله مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال 1397 با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به فشار حداکثری را در دستور کار قرار داد.
مقام های دولت جو بایدن بار ها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف نموده اند، اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده اند.
واشنگتن می گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم ها علیه ایران را برطرف کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می گردد که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی آزمایی هستند، اما راستی آزمایی برطرف تحریم ها به دست کم 3 تا 6 ماه زمان احتیاج دارد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید نموده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض نموده این واشنگتن است که باید با برطرف تحریم ها به توافق بازگردد و ضروری است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید نموده اصرار یا عجله ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
منبع: جام جم آنلاین