خبرنگاران اندیشکده استرالیایی: تصمیم ترامپ، استرالیا را سردرگم نموده است
به گزارش جعبه مهر، تهران - خبرنگاران - پایگاه تحلیلی اینتِرپرِتِر استرالیا روز دوشنبه در تحلیلی آورده است که افزایش تنش میان واشنگتن و تهران و تصمیم جدید رییس جمهوری آمریکا برای خودداری از مقابله با ایران موجب شد تا استرالیا به عنوان هم پیمان آمریکا نتواند در سیاست خارجی خود تصمیم قاطعی بگیرد.

در این تحلیل به قلم دَنیِل فلیکشن آمده است: افزایش تنش میان آمریکا و ایران الزماتی را برای آمریکا و همپیمانان او ایجاد نموده است، چنانچه آمریکا نخواهد بطور مستقیم با ایران درگیر گردد، اتخاذ این تصمیم شاید برای دولت آمریکا چندان مسئله ساز نباشد اما برای کشورهای همپیمان آن به ویژه استرالیا ابهاماتی را ایجاد نموده است که آنها نتوانند از سردرگمی که در سیاست خارجی خود با آن روبرو شده اند، به راحتی خارج شوند.
از آنجایی که ابهام در سیاست خارجی اصل مقبولی نیست، امروز تنها قطعیتی که وجود دارد این است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است به رغم بعضی اقدامات از سوی ایران از حمله قطعی علیه ایران خودداری ورزد، تصمیمی که در خود آمریکا نیز منجر به بروز یک مناقشه جدی میان کبوترها و بازها در هیأت حاکم شده است.
اما معین نیست که آیا رئیس جمهوری آمریکا همچنان مصمم است از قدرت قهریه علیه ایران استفاده کند یا خیر، چون دقیقاً مشخص ننموده است که این تصمیم او نهایی و یا مقطعی خواهد بود و احتمالاً اتخاذ تصمیمی شدیدتر را به زمان دیگر در آینده واگذار نموده است؛ به همین دلیل شاید بعضی چنین تصور نمایند که این عدم تصمیم گیری قطعی از سوی او موجب تشجیع هر چه بیشتر ایران خواهد شد و ایران را وا خواهد داشت فکر کند که آمریکا در این بین درمانده شده است.
چون همانگونه که روزنامه وال استریت ژورنال اشاره نمود تندروهای هیأت حاکمه آمریکا که بیشتر بر طبل جنگ با ایران می کوبند، این تصمیم ترامپ را برنتافته و آن را بسیار زشت و شرم آور توصیف کردند.
بعید هم نیست چنین تصمیم از سوی رئیس جمهوری آمریکا یک اقدام حساب شده باشد تا تا از این طریق با دقت فراوان از تشدید تنش بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایرانی ها در سطح رسانه ها جلوگیری کند، چون رئیس جمهوری آمریکا در پیغام توئیتری خود نوشته است که من هرگز پیغام عقب نشینی برای حمله را صادر نکردم اما صرفاً می خواستم این حمله در شرایط فعلی صورت نگیرد.
با این وجود، اگرچه آمریکا برای کوتاه مدت هم که شده تصمیم خود را گرفته و به نوعی آن را مدیریت خواهد نمود، اما مشکل اصلی برای همپیمانان آمریکا برای اتخاذ یک تصمیم قطعی در سیاست خارجی شأن همچنان به قوت خود باقی است، به ویژه برای دولت استرالیا که به تازگی سیاست های خود با ایران را تعدیل نموده و میخواهد مناسبات خود را با آن کشور حسنه کند.
بنابراین، استرالیا همچنان بر سر دوراهی حفظ هم پیمانی با آمریکا و عملی کردن تصمیمات جدید برای توسعه روابط با ایران مانده است، چون به تازگی تصمیم گرفته است یک همکاری جدید را برای تبادل اطلاعات امنیتی با ایران شروع کند و حتی قرار شد اتباع ایران در استرالیا از این پس به عنوان پناهجو تلقی نشوند و در شرایط لازم آنها را به کشور (ایران) بازگرداند.
دولت استرالیا پیشتر نیز از سیاست های باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا در قبال ایران و نیز کوشش او برای امضای برجام حمایت نموده بود، بنابراین دولت استرالیا معتقد است هرگونه ابهام در سیاست خارجی آمریکا امروزه می رود همپیمانان آن را دچار یک سردرگمی کند که به راحتی و قاطعانه نتوانند در باره سیاست های خود با آمریکا تصمیم درست بگیرند.
منبع: ایرناnamasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.