خودروهای خوشگل با پز عالی و جیب خالی!

به گزارش جعبه مهر، معیار خاصی برای زیبایی خودرو ها در نزد عامه مردم وجود ندارد. عموما اعضای عادی جامعه شناختی از مولفه های تخصصی طراحی در صنعت خودرو ندارند. اما با این حال شاید بتوان به قانونی نانوشته اشاره کرد: سربرگرداندن در کوچه و خیابان! فرقی نمی کند هاچ بک باشد یا سدان یا کراس اوور یا حتی پیکاپ. برخی از خودرو ها دوست داشتنی به نظر می رسند و صاحبانشان از انتخاب خاص خویش به خود می بالند. اگرچه معمولا این خودرو ها حرف چندانی برای گفتن در زمینه پیشرانه فنی یا آپشن های رفاهی ندارند و کابین هایشان چیزی کمتر از یک فاجعه تمام عیار ندارد! در این گزارش به سراغ شماری از این خودرو ها رفته ایم.

خودروهای خوشگل با پز عالی و جیب خالی!

یک: 350میلیون تومان / هیوندای کوپه - مدل 2007

به گزارش روزنامه هفت صبح، کوپه زمانی به بازار آمد که سگمنت کوپه معنایی جز گران قیمت های آلمانی نداشت. با ورود هیوندای کوپه در سال های بعد پای جنسیس کوپه و ولوو نیز به ایران باز شد. از نمای جلو، خطوط نرم روی بدنه، دریچه های هوا و چراغ های زنون با طرح کشیده و روکش کریستالی از برجسته ترین ویژگی های این هیوندای به شمار می فرایند. از نمای عقب، بال روی صندوق، چراغ های هالوژن و سراگزوز های دوگانه، به زیبایی به ویژگی اسپورت بودن این هیوندای افزوده است.

عملکرد پیشرانه کوپه هنوز هم قابل قبول است و بسکمک آن را به دلیل سرعت بالایش می شناسند. با این حال فضای محدود کابین، عدم هماهنگی جعبه دنده و پیشرانه در نمونه های تیپ ترونیک، سیستم تعلیق خشک، مصرف سوخت بالا و همچنین کمبود آپشن ها سبب شده است تا این مدل در قیاس با کوپه های روز حرف چندانی برای گفتن نداشته باشد.

دو: 650میلیون تومان / هیوندای ولوستر - مدل 2015

ولستر محصول زمانی بود که هیوندای داشت اولین گرم کردن هایش را برای ورود به رینگ رقابت خودرو های اسپورت انجام می داد. حاصل هاچ بکی خوش سیما به نام ولوستر بود که در نمایشگاه دیترویت سال 2011 معرفی گشت. با اینکه نسخه توربو نیز درست یک سال بعد به بازار آمد و در سال 2018 نیز از نسل دوم آن رونمایی شد نمونه های حاضر در ایران نسخه پایه مربوط به سال های 2013 تا 2016 هستند.

ولوستر به جز ظاهر زیبا و صندوق جادار آن به همراه مجموعه از آپشن های معمول هیوندای نقطه قوت چندانی ندارد. پیشرانه 1.6 لیتری آن قادر به تولید تنها 128 اسب بخار و 157 نیوتن متر گشتاور است و در نهایت شتاب ناامیدکننده 11.5 ثانیه ای را به نمایش می گذارد. کابین ولستر به رغم تلاش هیوندای برای طراحی مطابق المان های روز و ابتکار هایی همچون تعبیه دکمه استارت در وسط کنسول وسط، اما شباهت چندانی به یک کره ای اصیل ندارد و شبیه هاچ بک های چینی است.

سه: 460 میلیون تومان / نیسان ماکسیما - مدل 1387

ماکسیما در دهه 80 شمسی نماد خودروی لوکس و همه چیز تمام بود. اما با گذشت از آن دوران و باز شدن پای وارداتی های شرق آسیا به ایران این خودرو کم کم از یاد ها رفت. ماکسیما هنوز هم با ویژگی هایی همچون کابین جادار و راحت، هندلینگ نرم، موتور پرقدرت و استهلاک پایین شناخته می شود.

اگرچه مصرف سوخت بالایی دارد که باعث شده در برابر کمری های مدل پایین هم رده به عنوان خودرویی پرمصرف شناخته شود. کابین ماکسیما نیز شبیه خودرو های داخلی است و به شدت از فقر امکانات رفاهی رنج می برد. نبود امکاناتی همچون سیستم کنترل کشش یا کنترل پایداری سبب شده تا ماکسیما فرمان پذیری خوبی نداشته باشد و سر پیچ ها شما را به دردسر بیندازد! باید مراقب باشید تا پای ماکسیمایتان به تعمیرگاه باز نشود، چون قطعاتش هم گران قیمت است و هم به سختی پیدا می شود.

چهار: 280 میلیون تومان / پژو 407 - مدل 2009

پژو 407 کلیشه پژو به عنوان خودروی داخلی ارزان قیمت با طراحی قدیمی را به چالش کشید. البته خودش چندان پیروز نبود و تنها یک مدل از آن وارد بازار شد. با این حال پژو 2008 را که این روز ها در بازار به فروش می رسد می توان نواده این خودرو دانست. 407 برخلاف پژو های داخلی از کیفیت ساخت خوب و استهلاک پایینی به همراه هندلینگ و سواری نرمی بهره می برد. فرمان پژو 407 به سیستم کمکی برقی مجهز است و به راحتی زیر دستان راننده به گردش در می آید.

میزان دقت این فرمان نیز بالاست و تسلط خوبی را برای راننده فراهم می کند. با این حال بزرگ ترین نقطه ضعف 407 در برابر رقبای کره ای همچون سوناتا، آزرا و اپتیما پیشرانه ضعیف 4 سیلندری آن است که با توجه به وزن بالای این خودرو به شتاب پایین و کندی در دور های بالا می انجامد.

پنج: 310 میلیون تومان / سیتروئن C5 - مدل 2008

اگر نواده ژیان در ایران را زانتیای دوست داشتنی بدانیم، C5 سدانی است که می تواند نقش نتیجه ژیان را ایفا کند. پای نسل اول این خودرو که در سال 2000 در بازار های جهانی معرفی گشت در سال 2006 به ایران باز شد. C5 در زمان عرضه خود جزو یکی از سرترین خودرو ها در زمینه تکنولوژی فنی و آپشن های رفاهی بود.

این خودرو از سیستم تعلیق نرم معروف سیتروئن بهره می برد که سواری فوق العاده و آرامی را به ارمغان می آورد. از آپشن های آن می توان به سیستم کنترل کشش، پایداری، کروز کنترل، سنسور باران، سنسور نور، سنسور عقب، تهویه اتوماتیک و… اشاره کرد. ایمنی این سدان فرانسوی با چهار ستاره خیلی بهتر از زانتیاست. با این حال C5 با عرضه محدود خود نتوانست جای خالی زانتیا را پر کند و نسل دوم آن (2012-2009) با وجود بهبود نمای ظاهری نتوانست پیروزیت چندانی کسب کند.

شش: 240 میلیون تومان / بسترن B50 - مدل 1393

بسترن را نمی توان یک خودروی تماماً چینی به حساب آورد. هرچه نباشد مزدا نیز در تولید آن مشارکت داشته و می توان حال و هوای خودرو های ژاپنی را در آن یافت. بسترن به خصوص بسیار شبیه مزدا 6 است و تا مدت ها از طراحی آن لذت خواهید برد. با این حال این تمام ماجرا نیست!

در ایران مدل استاندارد b50 شامل آپشن هایی شامل تهویه هوا، سیستم ABS و EBD، فرمان چندمنظوره با ارتفاع قابل تنظیم، پنجره های برقی، سیستم صوتی چندرسانه ای اختصاصی (USB، AUX، iPodCable)، چرخ های آلیاژی، کیسه های هوای جلو، سیستم ضد سرقت، قدرت کمکی هیدرولیکی، سیستم تهویه مطبوعِ اتوماتیک به همراه Sun Sensor، نمایشگر چندمنظوره جهت نمایش اطلاعات سفر و اطلاعات راننده، تنظیم برقی آینه ها، سانروف با قابلیت تنظیم، چراغ های جلوی هالوژن به همراه مه شکن، سنسور پارک، سیستم کمک رانندگی Auto Cruiser و سیستم مدیریت پایداری خودرو است. البته باگ های B50 هم زیادند: کولر ضعیف، ایمنی پایین، تاخیر در تعویض دنده، کیفیت پایین متریال کابین و موتور ضعیف نسبت به ابعاد خودرو.

هفت: 420 میلیون تومان / جیلی امگرند X7 - مدل 2014

خودروی جیلی امگرند X7 در سال 2007 تولید شد و تا به امروز به عنوان تنها خودروی تولید شده توسط این شرکت از نوع شاسی بلند است. امگرند کراس اووری چینی بود که در این بازار داغ به زودی توسط رقبا از میدان به در شد! اگر جزو علاقه مندان به دنیای خودرو باشید در همان نگاه اول می توانید شباهت های این محصول و یکی از نسل های گذشته تویوتا راوفور را تشخیص دهید.

این خودرو کراس اوور دارای نکات مثبتی همچون طراحی ظاهری نسبتا پخته و قابل قبول، طراحی داخلی رضایت بخش، ظرفیت مناسب کابین و عملکرد فنی متناسب است. از طرف دیگر مواردی نظیر: مصرف سوخت نسبتا بالا که البته با توجه به حجم پیشرانه چندان نیز نمی توان به آن ایراد گرفت و همچنین عرضه محدود که باعث خدمات پس از فروش نه چندان قابل قبول برای این خودرو شده را می توان به عنوان نقاط ضعف جیلی ایکس 7 در نظر گرفت.

هشت: 650 میلیون تومان / کیا اپیروس - مدل 2008

این سدان فول سایز کره ای شباهت بسکمک به مرسدس بنز های دهه 2000 میلادی دارد و بسکمک از خریداران نیز به این دلیل عاشق آن شدند. اپیروس کابین جادار و آپشن های مناسبی همچون ABS - ESP - ESC - TCS BAS، تهویه اتوماتیک با کنترل اتوماتیک دوگانه، گرمکن و سردکن صندلی، تنظیم برقی آینه ها با گرمکن، سنسور پارک و سنسور باران را ارائه می دهد. با این حال سواری این خودرو به خوبی مزیت هایی که برشمردیم نیست.

سیستم پایداری و تعلیق اپیروس ضعیف است و هندلینگ آن در جاده های ناهموار اصلاً عملکرد مناسبی ندارد. با این حال اپیروس در قیاس با دیگر رقبا در این بازه قیمتی پیشرانه فنی پرقدرت و مناسبی دارد که مدیون ورود آن قبل از وضع محدودیت حجم پیشرانه خودروهاست.

مسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: فرارو
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 8592

به "خودروهای خوشگل با پز عالی و جیب خالی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خودروهای خوشگل با پز عالی و جیب خالی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید