دامداری باید با زراعت تلفیق گردد

به گزارش جعبه مهر، وزیر جهاد کشاورزی گفت: دامدار اگر بخواهد علوفه از بیرون بخرد و قیمت گوشت در حالت عادی باشد دامداری پایدار نخواهد بود بنابراین دامداری باید با زراعت تلفیق گردد و در کنار هم باشد.

دامداری باید با زراعت تلفیق گردد

به گزارش خبرنگاران- منطقه خراسان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در حاشیه بازدید از مجتمع دامپروری بهار خبوشان شهرستان قوچان با تاکید بر تامین علوفه توسط دامدار عنوان نمود: نوسان قیمت در علوفه موجب تغییر قیمت در گوشت و شیر می گردد بنابراین هم مسئولان و هم فراوریکننده باید توجه داشته باشند که چند سال بعد دچار آسیب نشوند، بنابراین دامداران به فکر فراوری علوفه در کنار دامداری های خود باشند و تنها به فکر تامین علوفه دستی نباشند چون در بلند مدت دچار مشکل می گردد.

حجتی در ادامه با اشاره به تخصیص ارز 4 هزار تومانی برای بخشی از علوفه مثل جو، ذرت، سویا گفت: برهمین اساس قیمت علوفه نسبت به بازار پایین است و واقعی نیست و ممکن است با تصمیم دولت ارز نیمایی به این اقلام تعلق بگیرد که در این صورت در طول دو سال آینده علوفه گران می گردد.

وی ادامه داد: اگر یک دامدار بر روی قیمت های فعلی حساب باز نموده است و بخواهد در طول سال از بیرون خرید کند، ممکن است محاسبات با چیزی که امروز با آن روبه رو هستیم متفاوت باشد بنابراین از دامداران می خواهیم اگر مرتعی دارید، حفظ کنید و توسعه دهید.

همچنین در ادامه بهزاد کوهستانیان مدیرعامل مجتمع دامپروری بهار خبوشان، عنوان نمود: این مجتمع در دو فاز، اجرایی شده است که فاز اول با مساحت 34 هکتار مشتمل بر 206 قطعه با ظرفیت 41200 راس بره پروار که 107 واحد 200 راسی آن با مجموع 21400 راس بره پروار تکمیل شده و فعال است و12 واحد نیمه تمام و در حال تکمیل و 87 واحد در دست اقدام و در طرح تکمیلی است.

وی میزان گوشت فراوری شده توسط این واحد دامپروری را 1380 تن درسال برآورد کرد و اضافه کرد: در این مجتمع، به طور مستقیم و غیرمستقیم برای 428 نفر شغل ایجاد شده است.

مدیرعامل مجتمع دامپروری بهار خبوشان در ادامه در مورد عملیات اجرایی اجرا شده در این مجتمع، تاکید نمود: گاز کشی، برق رسانی، انشعابات آب، انبار، دفتر و زیر سازی معابر با مبلغی بالغ بر 3600 میلیون ریال اعتبار دولتی از سال 89 تا 96 و 2710 میلیون ریال با خود کمک اعضا، تامین شد.

وی پیرامون فاز دوم این مجتمع گفت: این فاز با مساحت 57 هکتار مشتمل بر 131 واحد 2200 متری با پروانه 20 راسی گاو شیری با مجموع ظرفیت 2620 راس که یک واحد تکمیل و فعال، دو واحد با پیشرفت فیزیکی 100 درصد و بدون دام، 5 واحد نیمه تمام و 123 واحد در دست اقدام است.

کوهستانیان با اشاره به عملیات اجرایی اجرا شده در فاز دوم اظهارکرد: لوله کشی، برق رسانی معابر اصلی و خاک برداری به مبلغ 14820 میلیون ریال اعتبار دولتی و 3400 میلیون ریال با کمک خود اعضا صورت گرفت.

وی در ادامه با اشاره به نیازهای این دو فاز دامپروری، تاکید نمود: ما در فاز اول به حصار کشی اطراف مجتمع، جدول گذاری، آسفالت و کانال غیور سیلاب با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال و همچنین در فاز دوم به رو سازی خیابان ها، آسفالت ورودی، حصار کشی، برق رسانی و انتقال آب های سطحی با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال نیازمند هستیم.

تجهیز یک میلیون هکتار از باغات و مزارع کشاورزی به سیستم های نوین آبکمک

به گزارش خبرنگاران- منطقه خراسان، محمود حجتی همچنین در حاشیه آیین افتتاح اراضی پایاب سد تبارک شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران، عنوان نمود: کشور ما در یک اقلیم گرم و خشک قرار گرفته است ما یک سوم متوسط جهانی بارش داریم یعنی حدود 230 یا 240 میلیمتر متوسط بارندگی در ایران است این در حالی است که میانگین بارندگی در جهان 750 میلیمتر است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش راندمان آب و بهره وری آن در مزارع اضافه کرد: باید در انتقال، مهار و چگونگی استفاده از آب دقت کنیم و برهمین اساس خوشبختانه با عنایت رهبری، همه دست اندرکاران در دولت و مجلس در طی سال های اخیر منابع خوبی در زمینه آب و خاک به وزارت جهاد کشاورزی و وزرات نیرو تخصیص یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه از تجهیز یک میلیون هکتار از باغات و مزارع کشاورزی به سیستم های نوین آبکمک در پنج سال اخیر خبرداد و تاکید نمود: در گذشته بر راه اندازی سیستم های آبکمک از نوع آبکمک بارانی توصیه می شد اما اکنون باغ ها و زراعت ها به سمت اجرای سیستم های نوین آبکمک زیرزمینی می رود تا از تبخیر آب جلوگیری گردد.

وی گفت: در بعضی مناطق سیستم ها هوشمند شده که میزان رطوبت در دل خاک را داشته باشیم و بیش از اندازه ای که گیاه به اب نیازدارد، آبکمک نداشته باشیم و حداقل رطوبت هم به صورت هوشمند در اختیار قرار بدهیم که استرس ها را به گیاه کاهش بدهد.

حجتی با بیان این نکته که در زمینه آب و خاک در کشور سرمایه گذاری خوبی شده است، گفت: این طرح پایاب سد تبارک که از گذشته توسط وزارت نیرو پیاده شده با همت و حضور کشاورزان و بهره برداران در مجموع به صورت 650 هکتار به بهره برداری رسید .

وی در ادامه انتخاب نوع بذر و نهال مناسب را یکی از روش های بهره وری آب ذکر کردو گفت: امروز پیروز شدیم از یک مزرعه مادر فراوری نهال یک شرکت دانش بنیان بازدید داشته باشیم که درباره پایه های مادری و پیوندک ها از گوشه و کنار جهان و از قاره های مختلف جمع آوری و در حال تکثیر بودند و یک کار ماندگار و ارزشمند را انجام دادند تا گیاهانی داشته باشیم که در برابر سرما، کم آبی و تنش ها مقاوم بوده و پربازده باشند.

مسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 2492

به "دامداری باید با زراعت تلفیق گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دامداری باید با زراعت تلفیق گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید