ضرورت مراقبت از بینایی نوزادان نارس
به گزارش جعبه مهر، در ادامه به مراقبت از بینایی نوزادان نارس اشاره می کنیم.
به گزارش، بیشتر بیماری های چشمی در بچه ها با بزرگ سالان تفاوت دارد که یکی از مهم ترین آن ها بیماری شبکیه نوزادان نارس است که عمل جراحی آن بسیار مشکل و کم نتیجه است؛ بنابراین تشخیص سریع و درمان مؤثر این بیماری در نوزادان نارس، بسیار مهم است تا نوزادانی که زودتر از 28 هفته به جهان آمده اند و وزن کمتر از 2 کیلوگرم دارند، حتما در شش هفته اول تولد، توسط چشم پزشک متخصص شبکیه معاینه شوند.
در صورت تشخیص بیماری مرتبط با چشم، به راحتی با تزریق آمپول های مخصوص داخل چشم و لیزردرمانی قابل معالجه است. متخصصان نوزادان باید توجه داشته باشند تا به والدین این نوزادان توصیه برای مراجعه به متخصص چشم را داشته باشند. اما اگر این زمان سپری گردد و اقدام درمانی انجام نگردد، عروق غیرعادی در چشم رشد می نماید و شبکیه جدا می گردد که تقریبا دید هر دو چشم نوزاد به طور کامل از بین می رود که بی شک تاثیر جدی بر زندگی او خواهد داشت.
بیماری مهم دیگر در بچه ها، تومور های چشمی است. ایجاد برخی از تومور ها در چشم اطفال بسیار شایع و یکی از خطرناک ترین تومورها، رتینوبلاستوما است. این تومور در چشم نوزادان و بچه های کوچک ایجاد می گردد و به شدت خطرناک است و افزون بر آسیب بسیار جدی به چشم، اگر در قسمت های دیگر بدن پخش گردد، می تواند تهدید نماینده حیات کودک باشد. اگر والدین متوجه انحراف چشم نوزاد، سفیدشدن مردمک، نگاه نکردن درست به اشیا و نداشتن نگاه ثابت در کودک شوند، باید بلافاصله به چشم پزشک مراجعه نمایند.
رتینوپاتی یا آسیب شبکیه در نوزادان نارس، یکی از اختلالات مربوط به چشم است که بر اثر تکامل نیافتن طبیعی عروق خونی شبکیه و در شرایطی که اکسیژن کافی به شبکیه نمی رسد، اتفاق می افتد. حدود 20 تا 30 درصد نوزادان نارس متولد شده می توانند دچار این اختلال شوند که شدت و ضعف دارد، اما آنالیز های اجرا شده در کشور نشان داده است، عواملی، چون وزن کمتر از 2 کیلوگرم و همچنین سن تولد کمتر از 35 هفته بارداری در ابتلا به این بیماری نقش دارد.
توجه آگاهانه والدین و تیم پزشکی در بخش های نوزادان بیمارستان ها می تواند در تشخیص و درمان زودهنگام و موثر این بیماری نقش مهمی داشته باشد.
افزون بر بیماری های دوران نوزادی، متاسفانهضربه های چشمی در بچه ها نیز بسیار شایع است.
بچه ها تا چهار یا پنج سال نخست زندگی، کنترل حرکات دست را به خوبی ندارند و در صورت تماس با اسباب بازی و اشیای نوک تیز در معرض خطر خواهند بود.
به عنوان مثال ممکن است کودک به تقلید از بزرگ تر ها سعی در پوست دریافت میوه داشته باشد که با برخورد چاقو با چشم خطر پارگی قرنیه، عدسی و... وجود دارد و احتیاج به عمل جراحی و حتی بازنگشتن بینایی باشد.
مسئله آسیب زا و جدی دیگر، حوادث آتش سوزی ناشی از مواد محترقه به خصوص در روز های پایانی سال است. مواد محترقه به دلیل موج انفجار و همچنین پرتاب ذرات مواد سبب آسیب جدی و گاهی جبران ناپذیر خواهد بود که لزوم توجه و هوشیاری والدین را می طلبد.
منبع: خراسان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانمسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری