طرز تهیه ترحلوا شیرازی قالبی و یزدی خوشمزه و مجلسی

به گزارش جعبه مهر، حلوا نوعی شیرینی معروف ایرانی است، انواع مختلفی دارد و بر حسب نوع آن ممکن است بعضی مواقع به عنوان شیرینی و بعضی مواقع عنوان دسر یا بعضی موارد نیز در پخت یک غذا یا شیرینی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از حلواها یا دسرهای سنتی ایران زمین ترحلوا است؛ این نوع حلوا نیز از دیر باز در سفره های ایرانیان سرو می شده است و هم اکنون نیز هواداران زیادی دارد. ترحلوای شیرازی از انواع معروف ترحلوا است. در این مطلب ترحلوای شیرازی و یزدی را به شما آموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترحلوا شیرازی قالبی و یزدی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ترحلوا شیرازی (با آرد برنج و نشاسته)

مواد لازم
شیر8 لیوان
نشاسته ذرت1 لیوان
آرد برنجسه چهارم لیوان
شکر 2 لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران 1 قاشق چایخوری (دم کنید)
روغنیک چهارم لیوان

آموزش ترحلوا با آرد برنج

  • همه مواد را با هم مخلوط کنید؛ به جز زعفران و گلاب.
  • روی حرارت ملایم تا متوسط گذاشته و با قاشق مرتب هم بزنید؛ غافل نشوید که ته می گیرد و گلوله گلوله می گردد.
  • حدود یک ساعت یا بیشتر، وقتی غلیظ شد، گلاب و زعفران را اضافه کنید؛ غلظت مواد باید تا جایی باشد که خط قاشق روی حلوا بماند.
  • سپس در قالب های سیلیکونی بریزید و بگذارید چندین ساعت در یخچال بماند (چرب کردن نمی خواهد)
  • از قالب بیرون بیاورید و تزیین کنید؛ می توانید در دیس یا ظرف پیرکس هم بریزید؛ این ترحلوا خیلی خوشمزه است، حتما امتحان کنید.

طرز تهیه ترحلوای مجلسی (یزدی)

ترحلوا یزدی از ترکیب آرد سفید به همراه آرد برنج تهیه می گردد.

مواد لازم برای ترحلوا با آرد گندم و برنج
روغن مایع110 گرم (1/2 پیمانه)
آرد گندم175 گرم (1 و 1/4 پیمانه)
آرد برنج110 گرم (2/3 پیمانه)
مواد لازم برای شربت
آب160 میلی لیتر (2/3 پیمانه)
شکر250 گرم (1 و 1/4 پیمانه)
گلاب 30 میلی لیتر (2 قاشق سوپخوری)
زعفران دم نموده 30 میلی لیتر (2 قاشق سوپخوری)
عسل بدون موم 20 گرم(1 قاشق سوپخوری)
زرده تخم مرغ1 عدد

مراحل تهیه ترحلوای شیرازی خوشمزه

  • برای تهیه شربت، آب و شکر را مخلوط نموده، روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب حل گردد. زعفران دم نموده را اضافه کنید و پس از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.
  • گلاب، عسل و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و به شربت اضافه نموده، هم بزنید.
  • روغن مایع را روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد.
  • ابتدا آرد گندم را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا خامی آرد گرفته گردد. (تفت دادن بیش از حد آرد باعث سوختگی آن و ایجاد طعم تلخ در حلوا می گردد، بنابراین مراقب باشید آرد را بیش از اندازه تفت ندهید. همچنین بهترین ترحلوا را می توانید با آرد های سبوس داری مانند آرد سنگک درست کنید که گلوتن پایینی دارد و باعث لطیف تر شدن حلوا می گردد.)
  • برنج را به آرد گندم اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آرد برنج نیز گرفته شده، به رنگ طلایی در آید؛ سپس از روی حرارت بردارید.
  • بلافاصله شربت سرد را به تدریج اضافه نموده و با مواد مخلوط کنید تا وقتی که حلوا به غلظت دلخواه برسد (میزان شربت حلوا بسته به نوع آرد برنج و
  • آرد گندم متفاوت است) توجه داشته باشید که حلوا پس از سرد شدن، کمی سفت تر خواهد شد.
  • حلوا را در دیس بکشید و با قاشق چرب شده روی آن را تزیین کنید.
  • ترحلوا به مدت 12 ساعت، در ظرف در بسته و در یخچال قابل نگهداری است.

سخن آخر

از انواع مشهور حلوا می توان به ترحلوا، حلوا شکری، حلوا هویچ، حلوا ارده، حلوا دورنگ، حلوا گردویی، حلوا لوز و غیره اشاره نمود. لیکن با وجود این همه تنوع در حلواها هرجا که اسم حلوا به زبان می آید ناخودآگاه فکر افراد به سمت حلوای آرد می رود که برای همه ایرانی ها آشناست و همان حلوایی است که برای فاتحه خواندن بر سر مزارها برای خیرات و مناسبت های عزاداری به عنوان حلوای نذری در بین مردم توزیع می گردد! در صورتی که انواع حلوا برای سفره های افطار و مهمانی ها استفاده می گردد.

در شهر شما حلوای معروفی هست که دستور خاصی داشته باشد؟ نظرات خود را در پایین همین مطلب برای ما بنویسید.

جعبه مهر: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 9842

به "طرز تهیه ترحلوا شیرازی قالبی و یزدی خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترحلوا شیرازی قالبی و یزدی خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید