فارس توان تبدیل به قطب فراوری تجهیزات پزشکی کشور را دارد

به گزارش جعبه مهر، به گزارش خبرگزایر مهر، دکتر رضا مسائلی که در حاشیه بازدید از سومین نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای تجهیزات و ملزومات پزشکی و فناوری های نوین در دانشکده پزشکی شیراز سخن می گفت، با اشاره به حجم حدود دو میلیارد و پانصد میلیون دلاری بازار تجهیزات پزشکی کشور، 30 درصد از محصولات این بازار را فراوری کشور معرفی کرد و گفت: فراوریکنندگان این محصولات، وظیفه ای سنگین، متراکم و وسیع را بر عهده گرفته اند.

فارس توان تبدیل به قطب فراوری تجهیزات پزشکی کشور را دارد

او با بیان گستردگی و تنوع در عرصه تجهیزات پزشکی، از ثبت بیش از 280 قلم وسیله پزشکی اطلاع داد و یادآور شد: یکی از راهبردهای وزرات بهداشت، تخصیص ارز در کنار نوسانات نرخ است که با دقت کامل، این خدمت را انجام داده است.

مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت در ادامه به مصوبه اخیر هیات وزیران در شانزدهم مرداد، مبنی بر تخصیص ارز به حوزه تجهیزات پزشکی اشاره نمود و اضافه کرد: از تاریخ ابلاغ این مصوبه، لیست ملزومات ضروری اعلام و با تاسی به اصل شفافیت در مجموعه وزارت بهداشت، معیارهای مشخص ضروری بودن ملزومات و مصداق های آن، تهیه و منتشر شد.

دکتر مسائلی در زمینه معیارهای موردنظر در این زمینه، شرح داد: بر این اساس، به محصولاتی ارز تعلق می گیرد که نمونه فراوری داخلی نداشته باشد، همچنین برای تهیه مواد اولیه فراوری داخل ملزومات ضروری موردنیاز مراکز درمانی و قطعات یدکی و پرمصرف دستگاه های سرمایه ای نیز ارز در نظر گرفته می گردد و تمام کوششمان این بود که این فرآیند را با شفافیت و نظارت، کنترل کنیم.

او همچنین به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره نمود و گفت: مطابق با راهبردهای موردنظر در این طرح، بیمار نباید برای تهیه ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان ارجاع گردد و این سیاست برای تخصیص ارز، ملاک نهاده شد؛ به این معنی که ملزومات پزشکی موجود در لیست بیمه پایه و یا موارد موردنیاز بیماران و مراکز بیمارستانی نیز در لیست تخصیص ارز نهاده شدند که بر این اساس، فرآیندها همانند گذشته خواهد بود و پوشش بیمه ای برای ملزومات ضروری، همچون گذشته ادامه دارد.

مشاور وزیر و مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود به اقدامات حمایتی وزارت بهداشت از فراوری در این عرصه اشاره نمود و ادامه داد: صادرات، ارتقای کیفیت محصولات و فراوری تجهیزات پزشکی با جدیت در وزارت بهداشت پیگیری گردیده و رعایت استانداردهای معتبر بین المللی نیز الزامی گردیده است، بر این اساس، فراوریکنندگان ضمن گرفتن پروانه ساخت، برای ارتقای کیفیت و صادرات نیز برنامه ریزی دارند.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت با بیان بخشی از کوشش های انجام گرفته برای حضور فراوریکنندگان داخلی در بازارهای بین المللی تجهزات پزشکی، اضافه کرد: این امر در قالب پاویون مستقل جمهوری اسلامی، در نمایشگاه های معتبر تخصصی دنیا از قبیل نمایشگاه های کشورهای آلمان، برزیل و امارات برنامه ریزی گردیده تا صندلی کشور در اذهان مردم، مخاطبان و متخصصان این حوزه ارتقا یابد و فراوریکنندگان نیز بتوانند با افزایش تیراژ، در بازارهای جهانی حضور یابند.

دکتر مسائلی گفت: در فارس، فراوری تجهیزات پزشکی، با محوریت اعضای هیات علمی دنبال گردیده و این امر مورد پیگیری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و استانداری واقع شده است.

او محصولات عرضه گردیده در سومین نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای تجهیزات و ملزومات پزشکی و فناوری های نوین، از قبیل بیومتریال ها، محیط های کشت، تجهیزات پزشکی بیمارستانی، انواع پیچ و پلاک های ایمپلنت را باکیفیت خواند.

در این بازدید، دکتر محمدهادی ایمانیه مشاور وزیر بهداشت در امور دانشگاه های علوم پزشکی و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی، مشاور وزیر و مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی وزارت بهداشت را همراهی می کردند.

سومین نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای تجهیزات و ملزومات پزشکی و فناوری های نوین، در طی روزهای بیست و سوم و بیست و چهارم مرداد، با نمایش 60 محصول، در دانشکده پزشکی شیراز برپا بود و مورد بازدید مسوولان استان نهاده شد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 17 شهریور 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 110

به "فارس توان تبدیل به قطب فراوری تجهیزات پزشکی کشور را دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فارس توان تبدیل به قطب فراوری تجهیزات پزشکی کشور را دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید