لبنان، نشست حریری و نبیه بری، سعد به افزایش تعداد وزرا رضایت داد
به گزارش جعبه مهر، منابع لبنانی گزارش دادند که سعد حریری و رئیس مجلس لبنان طی نشستی طولانی درباره اقدام عملی جهت تشکیل دولت توافق کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران به نقل از روزنامه الاخبار سعد حریری نخست وزیر مکلف لبنان قبل از ملاقات با بشاره پطرس الراعی اسقف مارونی های لبنان با نبیه بری رئیس مجلس این کشور ملاقاتی طولانی داشت.
منابع در این زمینه گزارش دادند که حریری و نبیه بری درباره اقدام برای تشکیل دولت توافق کردند و رئیس مجلس لبنان ابتکار جدید خود را در این راستا ارائه داد.
از سوی دیگر منابع سیاسی لبنان اعلام نمودند حریری دیگر اصراری بر تشکیل دولتی متشکل از 18 وزیر ندارد و این موضوع را با نبیه بری در میان گذاشت.
بر این اساس طی ساعات گذشته اطلاعاتی درباره مواضع جدید سعد حریری منتشر شده مبنی بر اینکه او میخواهد تعداد وزرای کابینه آینده لبنان را به بیش از 18 وزیر افزایش دهد.
حریری در مصاحبه با بری ضمن تاکید بر اینکه هیچ گروهی نمی تواند به یک سوم معطل(ثلث معطل یا یک سوم معطل بنا به تعبیر بعضی، یعنی دستیابی اقلیت به یک سوم کرسی های وزارتی به اضافه یک و این مانع از آن می گردد که اکثریت، تصمیمات مهم و سرنوشت ساز را به تنهایی بگیرد و تک روی کند به خصوص که قانون اساسی لبنان شرط نموده مصوبات دولت با رای یک سوم اعضای دولت تصویب گردد تا لازم الاجرا باشند) دست پیدا کند اعلام نمود دیگر اصراری به تشکیل دولت با حضور تنها 18 وزیر ندارد.
چندی پیش بود که ملاقات نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه در لبنان با رئیس جمهور این کشور درباره پرونده تشکیل کابینه جدید بدون نتیجه به انتها رسید. پس از انتها این ملاقات، سعد حریری مدعی شد: رئیس جمهور برگه ای را به من داده که دربرگیرنده یک سوم معین کننده برای تیم سیاسی اش است.
حریری گفت که این اقدام رئیس جمهور برخلاف قانون اساسی است، چرا که به گفته وی، بر اساس قانون اساسی لبنان نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه، برگه کابینه پیشنهادی را قبول نمی نماید.
این درحالی است که میشل عون رئیس جمهور لبنان نیز به رسانه های این کشور گفته است که حریری در جریان حضور در کاخ بعبدا خیلی عجله داشت و تمام کوشش خود را به کار بست تا جلسه مهم برای تشکیل کابینه بیش از 10 دقیقه به طول نیانجامد. رسانه های لبنانی اعلام نمودند که کوشش های عون برای متقاعد ساختن حریری جهت تشکیل یک کابینه توافقی با بن بست روبرو شد.
این هجدهمین بار بود که حریری به منظور بحث و گفتگو با رئیس جمهور لبنان پیرامون تشکیل کابینه جدید به کاخ بعبدا می رفت.
بحران سیاسی و مالی لبنان که از اواخر سال 2019 آغاز شد شدیدترین دوران بی ثباتی کشور از زمان انتها جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال 1990 است. از آغاز بحران مالی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود 90 درصد سقوط نموده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.
دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت 2020 در بندرگاه بیروت کناره گیری کرد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می نماید.
منبع: خبرگزاری تسنیممجله کامپیوتر: مجله کامپیوتر: هر چی در مورد تکنولوژی و کامپیوتر بخوای بدونی اینجا هست
تایلند: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی