مشتری آپارتمان های قدیمی افزایش می یابد

به گزارش جعبه مهر، در شرایطی که جهش بیش از 200 درصدی قیمت مسکن طی دو سال گذشته به کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان واقعی منجر شده، مصوبه اخیر مبنی بر ارایه تسهیلات به واحدهای 25 ساله می تواند بخشی از تقاضا را به سمت این نوع آپارتمان ها سوق دهد.

مشتری آپارتمان های قدیمی افزایش می یابد

به گزارش خبرنگاران، اختصاص وام اوراق مسکن به خانه های 25 ساله می تواند بخشی از متقاضیانی که قدرت خرید واحدهای نوساز و میانسال را ندارند وارد بازار کند و معاملات افزایش یابد. آمار نشان می دهد پس از جهش 200 درصدی قیمت طی دو سال گذشته به دلیل فاصله ایجاد شده بین قیمت خانه های کلیدنخورده با واحدهای قدیمی، متقاضیان مصرفی مسکن به تدریج به سمت آپارتمان های کهنه ساز سوق یافته اند. کارشناسان، مهم ترین اثربخشی افزایش سقف سنی ساختمان در دستورالعمل جدید تسهیلات مسکن را بر معاملات تبدیل به احسن ارزیابی می کنند.

در روزهای اخیر بانک مسکن سقف سنی برای دریافت تسهیلات خرید مسکن را از 25 سال به 30 سال افزایش داد. تا پیش از این در تهران برای بناهای با 20 سال قدمت در حالت انفرادی 60 میلیون و زوجین تا 100 میلیون تومان امکان ارایه تسهیلات از طریق اوراق وجود داشت. به خانه های 25 ساله نیز 45 میلیون تومان در حالت انفرادی و 80 میلیون تومان در حالت زوجین پرداخت می شد. مطابق مصوبه دیروز بانک مسکن، این سقف سنی در حالت اول به 25 و در حالت دوم به 30 سال افزایش یافته است.

افزایش 15 درصدی سهم قدیمی سازها از معاملات مسکن

شرط سنی آپارتمان ها برای دریافت اوراق تسهیلات مسکن در شرایطی منجر به محدودیت خریداران شده بود که طی پنج سال گذشته خریداران در تهران به تدریج به واحدهای قدیمی تر روآورده اند. فروش آپارتمان های با عمر شش سال به بالا طی پنج سال گذشته از 45 درصد به 60 درصد افزایش یافته است.

مهرماه سال 1393 آپارتمان های با عمر بنای شش سال به بالا 44.7 درصد از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده بودند. این رقم در مهر سال 1394 به 44.9 درصد رسید. مهرماه 1395 آپارتمان های مذکور 48.3 درصد از کل معاملات را در بر گرفتند.

مهر 1396 واحدهای مسکونی بالای شش سال 53.8 درصد خرید و فروش را به خود اختصاص دادند. در مهرماه 1397 نیز سهم آپارتمان های بالای شش سال از کل مبایعه نامه های شهر تهران 55.5 درصد شد. تیرماه 1398 خانه های بالای شش سال ساخت 60 درصد از کل معاملات پایتخت را به خود اختصاص دادند.

هم چنین مهرماه 1393 واحدهای بیش از 20 سال 6.6 درصد از کل معاملات را در بر می گرفت. این رقم در شهریورماه 1398 به 10.9 درصد رسیده است. خرید و فروش خانه های 16 تا 20 سال نیز از 6.1 درصد در مهرماه 1393 به 15.9 درصد از کل معاملات در شهریورماه 1398 رسید.

با وجودی که تعداد قراردادهای خرید و فروش در شهریورماه با 2787 فقره 73 درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته کاهش داشته، حرکت طرف تقاضا به سمت واحدهای قدیمی و کوچک متراژ از نمایه های اصلی بازار مسکن در ماه های اخیر بوده است. رسیدن تعداد معاملات به کمتر از 5000 فقره در شرایطی که 2 میلیون و 650 هزار واحد مسکونی در پایتخت وجود دارد به این معناست که معاملات تقریبا قفل شده است. لذا افزایش سقف سن بنا برای دریافت وام ضروری به نظر می رسید.

تصمیم جدید بانک مسکن بر تحریک معاملات مسکن اثربخش است

سلمان خادم المله کارشناس بازار مسکن می گوید: بخشی از متقاضیان تبدیل به احسن در بازار مسکن، در گذشته واحدهایی را انتخاب می کردند که اگرچه با بودجه آنها تناسب قیمتی داشت اما به دلیل عمربنای بیش از 20 سال امکان استفاده از تسهیلات اوراق تقدم را نداشتند اما با شرایط جدید می توانند تقاضای خود را در بازار بالفعل کنند.

به گفته خادم المله، یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت این نوع تسهیلات، عدم نیاز به سپرده گذاری است و متقاضیان می توانند با مراجعه به شعب بانک مسکن در کوتاه ترین زمان از این تسهیلات بهره مند شوند.

وی بخشی از متقاضیان تبدیل به احسن در بازار مسکن، در گذشته واحدهایی را انتخاب می کردند که اگرچه با بودجه آنها تناسب قیمتی داشت اما به دلیل عمربنای بیش از 20 سال امکان استفاده از تسهیلات اوراق تقدم را نداشتند. اما با شرایط جدید می توانند تقاضای خود را در بازار بالفعل کنند.

خادم المله تاکید کرد: یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت این نوع تسهیلات، عدم نیاز به سپرده گذاری است و متقاضیان می توانند با مراجعه به شعب بانک مسکن در کوتاه ترین زمان از این تسهیلات بهره مند شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 3471

به "مشتری آپارتمان های قدیمی افزایش می یابد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مشتری آپارتمان های قدیمی افزایش می یابد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید