پالس غلط ندهید؛ عقب نشینی غرب حاصل مقاومت است
به گزارش جعبه مهر، امروز و با روشن شدن موفقیت ایران در عقب زدن طرف های غربی از مواضع غیر اصولی و زیاده خواهانه شان، بیش از هر زمان دیگری ظرفیت های قابل توجهی که قانون مجلس شورای اسلامی در اختیار دستگاه دیپلماسی قرار داده معین شده است.
به گزارش خبرنگاران، فرایند تحولات مربوط به پفراینده هسته ای ایران از ابتدای مذاکراتی که منجر به توافق برجام میان ایران و 1+5 شد، همانند ادوار پیش از آن فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده که کاملا تابعی از کوشش مستمر و اصولی ایران برای دفاع از حقوق قانونی خود و اقدامات خصمانه و بدعهدی طرف های غربی در این خصوص بوده است.
از عهدشکنی باراک اوباما در همان ماه های شروعین امضای برجام که بگذریم، خروج یک جانبه دونالد ترامپ از این توافق در اردیبهشت 97 و شروع پروژه فشار حداکثری علیه ملت ایران، نقطه عطفی بود که عملا نشان داد هیچ قول و قراری از سوی آمریکایی ها قابل اتکاء نیست.
اگرچه جمهوری اسلامی ایران حتی پس از خروج آمریکا از برجام نیز برای نشان دادن حسن نیت، به خواست طرف اروپایی تن داد و تضمین یازده بندی آنها مبنی بر بهره مندی ایران از منافع برجام را با اجرای یک طرفه تعهدات برجامی خود پذیرفت اما رفتار مزورانه تروییکای اروپایی که مکمل اقدامات ترامپ بود نشان داد که صداقت و تعهدپذیری در دی.ان.ای غربی ها وجود ندارد.
اتخاذ سیاست مقاومت فعال از سوی ایران از اردیبهشت 98 و کاهش تعهدات برجامی در پنج گام که بر اساس حقوق مصرح ایران در دو پاراگراف 26 و 36 انجام شد اولین اقدامات مهمی بود که طرف های غربی را متوجه تغییر راهبرد ایران کرد تا جایی که دموکرات های آمریکا در برنامه های انتخاباتی خود مدعی تغییر در شیوه روبروه با ایران و موضوع برجام شدند.
با این وجود، چنانچه پیش بینی می شد، بایدن و تیمش هم در مواضع پیش از انتخابات و هم پس از استقرار در کاخ سفید، عملا راه و روش ترامپ را ادامه داده و با هدف بازگشت بدون هزینه به برجام، در رویکردی طلب کارانه خواهان توقف بی چون و چرای ایران از اقدامات مقابله ای خود شدند.
در این میان مجلس شورای اسلامی با هدف احقاق حقوق ملت ایران و وادار سازی طرف غربی به انجام تعهدات برجامی، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران را از تصویب گذراند و دولت را مکلف به لغو عملی تعهدات برجامی از جمله شروع غنی سازی 20 درصد اورانیوم کرد.
مصوبه مجلس همچنین در ضرب الاجلی دو ماهه دولت را موظف کرد که در صورت تداوم عهدشکنی غربی ها، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت های فراپادمانی معاهده ان.پی.تی را متوقف کند که این امر در 27 بهمن ماه یعنی یک هفته زودتر از ضرب الاجل معین شده رسما توسط نمایندگی دائم ایران در سازمان های بین المللی به اطلاع مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید.
پس از این اعلام، رافائل گروسی مدیرکل آژانس با هدف حفظ صندلی نظارتی آژانس و کوشش برای انصراف ایران از اجرای مصوبه مجلس به تهران سفر کرد که با توجه به عزم پایدار کشور در اجرای تصمیم خود، ناگزیر به امضای بیانیه مشترکی شد که بر اجرای کامل مصوبه مجلس تاکید داشت.
از آن سو و به دلیل تداوم عهدشکنی غرب، ایران در موعد مقرر یعنی 5 اسفند، توقف اجرای پروتکل الحاقی را کلید زد که در اولین واکنش با درخواست تروئیکای اروپایی مبنی بر تشکیل جلسه1+4 با حضور آمریکا به عنوان میهمان روبرو شد که معنایی جز فعال شدن دیپلماسی اجبار از سوی طرف غربی نداشت.
ایران با برآورد صحیح نسبت به نیت واقعی طرف های غربی برای منحرف سازی راستا شروع شده برای احقاق حقوق قانونی خود، همان گونه که قبلا اعلام شده بود بر ضرورت لغو تحریم ها و راستی آزمایی آن به عنوان پیش شرط بازگشت به تعهدات برجامی خود تاکید نمود و با درخواست اروپا موافقت ننمود.
رد درخواست غیرمنطقی تروییکای اروپایی با بلوف سنگین آنها مبنی بر ارائه پیش نویس یک قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس روبرو شد. هرچند جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بیشتر کشورهای اروپایی با این اقدام مخالفت کردند لیکن تروییکای اروپایی با صحنه گردانی فرانسه کوشش کردند تا ایران را از ترس کشیدن کار به شورای امنیت سازمان ملل، مجبور به عقب نشینی و پذیرش سناریوی آمریکایی ها نمایند.
این بلوف نخ نمای تروئیکای اروپایی گرچه به کار نیامد اما آنها سعی کردند این عقب نشینی را به عنوان یک امتیاز به ایران فروخته و متقابلا تقاضای امتیاز نمایند، در حالی که ناتوانی آنها در ادامه این راستا نه یک امتیاز به ایران که از سر ناچاری به دلیل عزم جدی ایران در احقاق حقوقش بود و البته حتی اگر کار به شورای امنیت هم می کشید به دلیل مخالفت اعضای دارای حق وتو در شورای امنیت عملا راه به جایی نمی برد.
از این سو اما؛ طرف های غربی با استفاده از بعضی پالس های غلط از داخل کوشش کردند با بهره گیری از فضاسازی های رسانه ای و در شرایطی که وزیر خارجه ایرلند برای میانجی گری راهی تهران شد، این گونه القا نمایند که ایران بدون حصول اهداف مدنظرش از اجرای مصوبه مجلس، قرار است وارد مذاکرات جدید شده و مطالبات اروپا و آمریکا را بپذیرد.
عقب نشینی تروییکای اروپایی از پیگیری تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس، همان گونه که نماینده ایران در آژانس بیان کرد، مابه ازای هیچ امتیازی نبوده و بیشتر فرصتی تلقی می گردد که اروپایی ها برای خروج از این شرایط در اختیار خودشان قرار دادند.
امروز و با روشن شدن موفقیت ایران در عقب زدن طرف های غربی از مواضع غیر اصولی و زیاده خواهانه شان، بیش از هر زمان دیگری ظرفیت های قابل توجهی که قانون مجلس شورای اسلامی در اختیار دستگاه دیپلماسی قرار داده تعیین شده است.
به طور قطع سربازان خط مقدم دستگاه دیپلماسی کشور همان گونه که خود بارها بر آن تاکید نموده اند باید مصمم تر از گذشته همه کوشش خود را برای بهره گیری هوش مندانه از فرصت های جدید ایجاد شده به کار گیرند تا با به دست گیری ابتکار عمل کامل، فرایند عقب نشینی گام به گام طرف های غربی را تسریع کرده و حقوق از دست رفته ملت ایران را با برطرف کامل و جامع تحریم های ظالمانه و ضدانسانی احیاء نمایند.
منبع: نورنیوز
منبع: خبرگزاری تسنیممسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری