جزئیات خام فروشی قیر در کشور ، ظرفیت صادرات 4 میلیون تنی قیر وجود دارد
به گزارش جعبه مهر، رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران گفت: صادرات قیر بدون رعایت الزامات و ضوابط استاندارد امکان پذیر نیست.
محسن ورزشکار رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران در گفت وگو با خبرنگار ، درباره خام فروشی قیر، گفت: خام فروشی قیر یک اصطلاح اشتباه است و اصولا قیر خام وجود ندارد. قیر بر اساس استاندارد های معتبر ملی و بین المللی از مشخصات تعریف شده ای برخوردار است.
او ادامه داد: علاوه بر لزوم دارا بودن گواهی استاندارد ملی ایران برای صادرکنندگان، قیر های صادراتی در گمرکات کشور توسط سازمان استاندارد نمونه برداری و کنترل می گردد تا عملا صادرات قیر بر اساس ترم های اینکو ترمز مورد توافق خریدار و فروشنده محقق گردد.
ورزشکار اضافه کرد: صادرات قیر بدون رعایت الزامات و ضوابط استاندارد امکان پذیر نیست و به هیچ عنوان قیر خام نداریم.
رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران گفت: هم اکنون 2 نوع وکیوم باتوم نرمال و مرغوب به عنوان ماده اولیه کارخانه های فراوریکننده قیر توسط پالایشگاه های کشور در بورس کالا عرضه می گردد. به نحوی که وکیوم باتوم فراوری و عرضه شده توسط پالایشگاه های اصفهان، تهران، اراک و آبادان با توجه مشخصات فنی مربوطه به عنوان وکیوم باتوم نرمال و محصول پالایشگاه های بندر عباس و شیراز به عنوان وکیوم باتوم مرغوب عرضه می گردد.
ورزشکار اضافه کرد: با توجه به شرایط و مشخصات وکیوم باتوم مرغوب فراوری شده در پالایشگاه های بندرعباس و شیراز، این محصول به میزان 5 درصد گرانتر از وکیوم باتوم نرمال سایر پالایشگاه ها قیمت گذاری می گردد که در اکثر مواقع مشابه گرید های استاندارد قیر است.
او ادامه داد: با توجه به اینکه مشخصات فنی وکیوم باتوم عرضه شده توسط پالایشگاه بندرعباس نزدیک به قیر است از این رو پروسه تبدیل این محصول به قیر به وسیله روش بلدینگ یا مخلوط شدن با وکیوم باتوم نرمال و یا سلاپس امکان پذیر بوده و در عمل این نوع وکیوم باتوم مرغوب بر خلاف وکیوم باتوم نرمال جهت فراوری قیر نیازی به فرایند هوادهی ندارد.
او با اشاره به صادرات قیر و وکیوم باتوم، گفت: هم اکنون وکیوم باتوم عرضه شده توسط پالایشگاه ها در رینگ داخلی بورس کالای ایران عرضه می گردد، لیکن کل قیر صادراتی فراوری شده از این وکیوم باتوم در رینگ صادراتی بورس کالای ایران عرضه می گردد. اهم کشور های مقصد صادراتی ایران، کشور های هند، پاکستان، امارات، عمان، شرق آفریقا و جنوب شرق آسیا هستند.
ورزشکار بیان نمود: با توجه به سرمایه گذاری های اجرا شده توسط شرکت های فراوری کننده قیر، ایران از ظرفیت لازم جهت صادرات بالغ بر 4 میلیون تن و به ارزش بیش از یک میلیارد دلار برخوردار است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما