طرز تهیه آش شیله عدس
به گزارش جعبه مهر، از میان آش های تبریزی، آش شیله عدس یک مدل آش ساده و خوشمزه است که فقط با برنج، عدس و بلغور و تره و پیازچه تهیه می گردد. این آش محلی استان آذربایجان شرقی را می توانید به عنوان یک پیش غذا در کنار غذاهای تبریزی مثل کوفته تبریزی یا حتی به عنوان غذای اصلی می توانید سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه آش شیله عدس
- عدس یک پیمانه
- برنج نصف پیمانه
- پیاز دو عدد
- گوجه فرنگی سه عدد
- آب مرغ دو لیوان
- آب یک لیوان
- بلغور گندم نصف پیمانه
- تره ریز شده یک پیمانه
- پیازچه ریز شده نصف پیمانه
- نمک به اندازه لازم
- فلفل به اندازه لازم
- زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه آش شیله عدس
مرحله اول
عدس، برنج و بلغور گندم را باید از چند ساعت قبل به صورت جداگانه خیس کنید.
مرحله دوم
یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار دهید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و داخل روغن تفت دهید. بعد از این که پیاز کمی طلایی رنگ شد، اندازهی زردچوبه به آن اضافه کنید تا بوی خامیش گرفته گردد.
مرحله سوم
عدس را آبکش کنید و همراه آب مرغ و آب به قابلمه اضافه کنید تا عدس نیم پز گردد.
مرحله چهارم
بعد از این که عدس نیم پز شد، برنج، بلغور و تره و پیازچه را اضافه کنید. چون عدس نسبت به برنج و بلغور دیرتر می پزد، اول باید آن را اضافه کنید. مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم
وقتی برنج دم کشید از خامی عایدی و نرم شد، پیاز و گوجه را اضافه کنید تا آش آرام با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.
مرحله ششم
آش شیله عدس آماده است. در ظرفی مناسب سرو نموده و نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه
- می توانید به جای آب مرغ از عصاره مرغ و آب بهره ببرید.
- می توانید اندازهی پیازداغ را کنار بگذارید و هنگام سرو با جعفری روی آش بریزید.
- کوفته تبریزی یک پیشنهاد فوق العاده است که می توانید به عنوان غذای اصلی کنار این آش سرو کنید.