طرز تهیه املت پنیری ترکیه ای مِنِه مِن
به گزارش جعبه مهر، اهالی ترکیه به صبحانه و محتویات میز صبحانه اهمیت زیادی می دهند. از انواع سوسیس و کالباس گرفته تا زیتون و پنیر و سبزیجات مختلف و البته چای شیرین. اگر تا به حال املت یونانی، املت فرانسوی، املت ایتالیایی و البته املت ایرانی با رب یا گوجه فرنگی را امتحان نموده اید بد نیست بدانید یکی از خوشمزه ترین صبحانه های ترکیه ای هم املت مِنِه مِن (Menemen) است. یک املت پنیری لذیذ و مقوی که مخلفات ساده ای دارد. املت منه من برای ترک ها مثل املت گوجه فرنگی یا ربی قهوه خانه ای ایرانی هاست که برای تمام وعده های غذایی در طول روز کاربرد دارد. طرز تهیه املت پنیری ترکیه ای مِنِه مِن به علاوه طرز تهیه 10 املت فوق العاده خوشمزه و حرفه ای ایرانی را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه املت پنیری ترکیه ای مِنِه مِن
مواد لازم برای 6 نفر
تخم مرغ: 6 عدد
پیاز: 1 عدد ریز
گوجه فرنگی خرد شده: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
سیر: 4 حبه متوسط و رنده شده
فلفل سبز قلمی شیرین: 3 عدد
پیازچه: 3 عدد (هم از قسمت سبز پیازچه بهره ببرید و هم سفید)
نمک: ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ¼ قاشق چایخوری
طرز تهیه
پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و آن ها را ریز خرد کنید یا پوره کنید (اگر می خواهید پوره کنید لازم نیست پوست بگیرید). پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید. کمی که پیاز تفت خورد و سبک شد فلفل سبزهای نگینی خرد شده را هم اضافه کنید و با بقیه محتویات ماهیتابه تفت دهید. سیرهای رنده شده را هم اضافه کنید.
بوی سیرها که بلند شد پیازچه های خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. حالا گوجه فرنگی های بدون پوست و نگینی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. درب تابه را ببندید تا گوجه ها بپزند و آب شان کشیده گردد. ترک ها املت منه من را با گوجه آبدار درست می نمایند اما این به سلیقه شما بستگی دارد.
بعد از اینکه مقدار پخت گوجه فرنگی ها به میزان دلخواه رسید تخم مرغ ها را به صورت درسته در املت بشکنید یا اینکه در یک ظرف جداگانه تخم مرغ ها را هم بزنید و سپس اضافه کنید. میزان عسلی یا سفت شدن تخم مرغ ها هم به سلیقه شما بستگی دارد.
املت مِنهِ مِن را با سبزیجات تازه، فلفل چیلی یا چند قطره روغن زیتون تزیین می نمایند. در بعضی دستورات هم اضافه کردن سوجوک (یا سوسیس معمولی)، پاسترما (گوشت خشک گاو) و پنیر پیتزا یا پارمسان آمده است. برای استفاده از سوسیس یا پاسترما قبل از اضافه کردن تخم مرغ آن ها را سرخ کنید و سپس به مخلفات داخل ماهیتابه اضافه کنید و تخم مرغ ها را روی آن بشکنید.
یک روش دیگر درست کردن املت فوق العاده خوشمزه منه من ترکیه ای این است که تمام مخلفات را جداگانه آماده کنید، تخم مرغ ها را هم جداگانه نیمرو کنید و بعد از آماده شدن همه را کنار خود بچینید. طرز تهیه 10 املت خوشمزه از نقاط مختلف ایران را در اینجا بخوانید.
منبع: افق کوروشمسافرت رو: مسافرت رو: آگاهانه سفر کنیم تا بیشتر از سفر لذت ببریم
دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری