علت چند قلوزایی چیست؟

به گزارش جعبه مهر، علت چند قلوزایی می تواند بارداری در سنین بالا باشد. تکنیک های پزشکی باروری نیز از دلایل دیگر این موضوع است. با خطرات چند قلوزایی آشنا شوید.

علت چند قلوزایی چیست؟

اینطور به نظر می رسد که خبر تولد چندقلوها، اخبار و مجلات را در بر گرفته است. این اصلا تعجب آور نیست. در طی 25 سال گذشته تعداد تولدهای دوقلو در امریکا 65 درصد افزایش یافته و تولد های سه قلو یا بیشتر نیز رشدی بیش از 400 درصد روبرو شده است. تخمین زده می گردد از هر صد نوزادی که در امریکا متولد می شوند سه نفرشان چندقلو هستند.

علت چند قلوزایی چیست؟

علت این افزایش تعداد چیست؟ یکی از علل چند قلوزایی این است که خانم ها نسبت به قبل، دیرتر اقدام به بارداری می نمایند. همزمان با افزایش سن یک خانم، احتمال تولد فرزند چند قلو برایش افزایش می یابد. (بارداری در سن بالا) تکنیک های پزشکی باروری نیز باعث افزایش نرخ تولد چندقلوها می شوند. نیمی از تولدهایی که که با یاری روش های باروری آزمایشگاهی اتفاق می افتند چند قلو هستند.

احتمال چند قلوزایی شما چقدر است؟

تولدهای چند قلوزایی معمولا در خانواده هایی که سابقه آن وجود دارد اتفاق می افتند. با توجه به آنالیز های اخیر وزن و قد در هنگام بارداری نیز می تواند تاثیر گذار باشد. خانم هایی که جزء 25 درصد بلندقدترین ها قرار دارند و دارای شاخص بدنی 30 یا بیشتر هستند (که چاق محسوب می گردد) شانس بیشتری از افراد لاغرتر یا کوتاه تر برای چندقلو زایی دارند.

دوقلوها مرسوم ترین چندقلوها هستند. اکثریت تولدهای چندقلو را دوقلو ها تشکیل می دهند؛ آنها در حدود 90 درصد تولدهای چند قلو را به خود اختصاص داده اند. این دوقلو ها می توانند همسان یا غیر همسان باشند. دوقلوهای همسان، که یک سوم از کل تولدهای دوقلو را در بر می گیرد، هنگامی اتفاق می افتد که یک تخمک بارور در ابتدای جهت تقسیم شده، دو جنین را به وجود می آورد. در مورد دوقلو های غیرهمسان، هر نوزاد از یک تخمک و اسپرم مجزا به وجود می آید. دوقلوهای همسان مشترکا از یک جفت و کیسه آمنیوتیک استفاده می نمایند اما دوقلوهای غیرهمسان هر کدام کیسه و جفت مجزای خودشان را دارند.

شانس داشتن دوقلوهای همسان در برابر دوقلوهای غیر همسان ارتباطی با سن، سابقه خانوادگی یا چیز دیگری ندارد. تولد دوقلو های همسان یک پدیده اتفاقی و غیرقابل پیش بینی به شمار می رود.

تشخیص و خطرهای موجود در مورد چند قولوزایی

در دوران تولد شما، افراد در هنگام زایمان تازه متوجه چندقلو بودن فرزندشان می شدند. اکنون تصاویر سونوگرافی از هفته ششم بارداری قادر به تشخیص چندقلوها بوده و تا ابتدای سه ماهه دوم 95 درصد از بارداری های چندقلو را تعیین می کند. پزشک در هنگام سونوگرافی اگر صدای تپش چند قلب را بشنود احتمال چندقلوها را در نظر می گیرد. همچنین در خانم هایی که افزایش وزن و رشد رحم بسیار زیاد است، چندقلو بودن بارداری یک احتمال درنظر گرفته می گردد. همچنین تهوع صبحگاهی بسیار شدید نیز می تواند یکی از نشانه های بارداری چندقلو باشد.

خطرات و پیشگیری های چند قلوزایی

خانم هایی که چندقلو باردار هستند، دفعات بیشتری باید به پزشک شان مراجعه نمایند. بارداری آنها معمولا پرخطر در نظر گرفته می گردد، زیرا این افراد بیشتر در معرض سقط یک یا چند جنین قرار دارند. این بارداری ها غالبا ریسک ابتلای بیشتری به زایمان زودرس، دیابت بارداری، پره اکلامپسی، کم خونی در بارداری ناشی از فقر آهن و محدودیت رشد داخل رحمی (که نشان می دهد جنین رشد کمی دارد) را دارند. بیشتر چندقلوها زودرس متولد می شوند. 60 درصد دوقلو ها، 90 درصد سه قلوها و تقریبا همه چند قلوهای دیگر زودتر از موعد متولد می شوند. یک قانون سریع وجود دارد: به طور کلی تک قلوها در 40 هفته، دوقلوها در 36 هفته، سه قلوها در 32 هفته و چهارقلوها در 28 هفته پس از بارداری به جهان می آیند.

اکثرا چند قلوها از طریق جراحی سزارین به جهان می آیند زیرا نوزادان نارس شانس کمتری برای قرار دریافت در جهت مناسب برای تولد طبیعی (سر به سمت پایین) دارند. تقریبا همه زایمان های مربوط به بارداری های سه قلو یا بیشتر از طریق سزارین انجام می گردد؛ اما بسیاری از زایمان های دوقلو به صورت طبیعی انجام می گردد، به خصوص اگر اولین جنین در حالت مناسب تولد قرار گرفته باشد و نوزاد دوم اندازه ای کوچکتر یا برابر با نوزاد اول داشته باشد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 7602

به "علت چند قلوزایی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت چند قلوزایی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید